Blik Wall Street op handelsoverleg VS en China

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 15:05 | | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag waarschijnlijk een licht lagere opening krijgen. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op de financiële markten wordt gehoopt dat de twee economische grootmachten een gedeeltelijke handelsdeal kunnen sluiten.

Een Chinese delegatie onder leiding van vicepremier Liu He is in Washington aangekomen voor overleg met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer. Het is voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau overleg voeren.

Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat het Witte Huis bereid zou zijn een deal met China te sluiten rond valutapolitiek als onderdeel van een gedeeltelijk handelsakkoord. De Amerikanen zouden afzien van importtarieven die volgende week moeten ingaan. Daarnaast zou president Donald Trump toestemming hebben gegeven aan sommige Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met het Chinese technologieconcern Huawei, dat eerder op een zwarte lijst werd gezet door Washington.

Inflatie stabiel

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs bekend dat de inflatie in de VS in september stabiel is gebleven op 1,7 procent op jaarbasis. De inflatiecijfers spelen een rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken. Daarnaast bleek dat de uitkeringsaanvragen vorige week zijn gedaald.

Bij de bedrijven is er aandacht voor het kwartaalbericht van Delta Air Lines. Daarbij vielen de vooruitzichten zwakker uit dan verwacht. Het aandeel lijkt lager te gaan openen, net als andere Amerikaanse luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines. Ook voedingsproducent Hormel Foods en staalconcern U.S. Steel openden de boeken.

Beursstanden

De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems staat een rode opening te wachten, na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

De markten in New York gingen woensdag omhoog, dankzij optimisme over een mogelijke Chinees-Amerikaanse handelsdeal. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 26.346,01 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2919,40 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 7903,74 punten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.