'Onwaarschijnlijk dat Microsoft deal sluit voor koop TikTok'

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 18:57 | Reacties: 11

Microsoft (11:48)

208,200 +3,900 (+1,91%)

Microsoft Corp (25 sep)

207,820 +4,630 (+2,28%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het is niet waarschijnlijk dat Microsoft met TikTok-eigenaar ByteDance een deal overeenkomt voor de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten. In plaats daarvan wil het Chinese bedrijf de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om een verbod in te stellen aanvechten, schrijft de Hongkongse krant South China Morning Post op basis van ingewijden.

ByteDance bereidt zich niet alleen voor op juridische stappen, maar ook op een pr-offensief. Het bedrijf doet dat nadat het in eigen land steeds meer kritiek kreeg dat het zich te makkelijk neerlegde bij het dreigende verbod.

Daar komt bij dat Microsoft een veel te laag bod neerlegde voor de activiteiten in de Verenigde Staten en drie andere Engelstalige landen, stellen de ingewijden in de krant. Zij schatten de kans op een overeenkomst niet hoger in dan een op vijf en zeggen dat het bod van Microsoft vergelijkbaar was met het "beroven van iemand terwijl zijn huis in brand staat". De kans dat Twitter TikTok koopt zou nog kleiner zijn. Dat socialemediabedrijf zou "simpelweg niet genoeg geld" hebben. De waarde van TikTok werd voor de maatregel van Trump geschat op 50 miljard dollar.

Trump heeft per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan verkocht is. De populaire filmpjesapp verzamelt volgens Amerikaanse politici te veel data van zijn gebruikers en die zou zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze.

9 Posts
mbrand85
1
Stel je voor China gaat hierna FB, Twitter, Youtube en Whatsapp verbieden. Oh, wacht....
objectief
2
De V.S. hebben toch ook overal spionnen; ze manipuleren verkiezingen en geven niet thuis als S. Arabie een journalist vermoord!
jan de vakman
1
Opnieuw zie je hoe het hele verhaal gebazeerd is op niet te bewijzen veronderstellingen,ik zou nu eens graag,duidelijke,niet te loochenen bewijzen zien,zaterdag zat ik naar een video van de 15 snelste treinen ter wereld te kijken,toevallig,nu ja ik denk dat het zeker geen toeval is;de 3 snelste rijden in china!!
Word het niet eens hoogtijd dat die lieve republiekijnen,die lompe nep chritelijke zakenman gaan vervangen voor een echt christelijk wijs politicus,bijv Pence,ik zou het een heerlijke verademing vinden en de chinese christenen ook denk ik!
De topkapitalistische staat van de wereld vraagt meer dan ooit naar wijs,liefdevol leiderschap,doorkneed met een gezond stuk zelfspot en humor,komt die man er niet,dan vagen die chineesjes op alle gebied amerika van het wereldtoneel,binnen 2 jaar,trumpje sloopt voorlopig heel behoorlijk zijn eigen bedrijfsleven!!van hem geld; zo als de waard is zo vertrouwt hij zijn gasten!!
WijHetVolk
0
Ben trouwens wel benieuwd hoe die rooie denkt dit te kunnen handhaven. 100 miljoen Amerikaanse gebruikers. Hoe lang zou het duren voordat die de mogelijkheden van een VPN doorhebben? 2 dagen?
WijHetVolk
0
@Jan

Ze hebben niet enkel de snelste treinen maar ook een netwerk dat groter is dan dat van de hele wereld samen.

Toch zijn er nog steeds mensen die geloven dat Chinezen achterlijk zijn
Toddemij
0
jan de vakman
3
Laat die warrige filosoof je dan nog maar een voorbeeld geven,ik heb me door een oxxio slimmerik om laten praten om via hen beeld internet en tel van kpn af tenemen eerst had ik ziggo,ik schrok me wezeloos dat ik het kpn modem aan moest sluiten op die 2 oude telefoon lijntjes,eerst leek het ook een dikke kat in de zak,maar binnen 3 dagen heb ik sneller internet,een glashelder beeld,mooier dan ooit te voren en ook nog eens you tube op mijn grootbeeld,schitterend om andre nieuwkoop of gert van den Hoef bezig te zien,ik denk dat dit techno wonder komt door het modern ogende kpnmodem,waar op staat;made in china!
Daarom vind ik het bijzonder triest dat de top kapitalistische natie,niet eens fatsoendelijke,geschikte kandidaten voor hun first man kunnen leveren,de 1 moet van achter de geraniums het verkiezingsspel gaan gadeslaan,gezien zijn leeftijd,de ander is een grote lompe olifant in de porseleinkast,ik ben bang dat dit op trieste wijze de staat van de machtige usa tekent!!
Yoladia
0
Amerika is een zinkend schip. Helaas zal dit gepaard gaan met gevaarlijke fratsen.
putter
0
jullie hebben allemaal gelijk, de us is een failliete junkstaat ( totale schulden overheid/burgers/ bedrijven 360% GDP ) en daarmee de grootste schurkenstaat in de wereld. Wanneer dringt dat eens door tot die botte hersenen van die eu zakkenvullers in brussel, geen haar beter.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.