Frankrijk: financiële injectie AF-KLM samen met Nederland regelen

Gepubliceerd op 9 december 2020 22:01 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Frankrijk  luchtvaart  Nederland 

Air France-KLM (05 mrt)

5,180 -0,338 (-6,13%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Een nieuwe financiële injectie voor luchtvaartconcern Air France-KLM zal Frankrijk samen met Nederland regelen. Dat heeft de Franse onderminister van Transport Jean-Baptiste Djebbari gezegd tegen radiostation BFM. De details daarvan zullen op korte termijn worden uitgewerkt. "Daar komen we samen met Nederland uit."

Hij reageert daarmee op eerdere berichten dat Frankrijk zijn belang in Air France-KLM zou willen verdubbelen om zo makkelijker beslissingen te kunnen nemen. Frankrijk en Nederland hebben nu nog elk ongeveer 14 procent van de aandelen in de luchtvaartcombinatie in handen.

Djebbari liet ook weten dat Air France-KLM in de toekomst een meer geïntegreerd bedrijf moet worden. Frankrijk is het wat dat betreft eens met topman Ben Smith van de luchtvaartcombinatie. Nu hebben Air France en KLM elk nog een verregaande autonome positie.

Air France en KLM kregen van Frankrijk en Nederland al ruim 10 miljard aan staatssteun in de vorm van leningen en garantstellingen om de coronacrisis door te komen. Desondanks lijdt het luchtvaartconcern veel verlies en dus is er binnen enkele maanden meer geld nodig. Frankrijk heeft herhaaldelijk laten weten Air France hoe dan ook niet failliet te laten gaan.

7 Posts
geobeo
0
Lol, Nederland kennende hebben ze in de afgelopen weken al een meerderheid aandelen gekocht en gaan ze daarmee de onderhandelingen in :P
Stephan010
0
Mooi, morgen een +5% erbij door bijkopen van de Fransen.
Wanneer zal NL regering bijkopen ?
Kaviaar
0
Meer steun is automatisch ook net zoveel zeggenschap. Liefst 1% meer, zodat de Fransen niet blijven bazen.
Terechter
1
Die Fransen begrijpen ook wel dat dit een bodemloze put is, logisch dat ze graag willen dat Nederland hier aan meedoet. Of Nederland zo dom zal zijn om nog meer belastinggeld hier aan te gaan verspillen, zal de komende tijd moeten blijken.
florida_tower
0
er staat nog ruim 30% van de aandelen op de beurs. Mochten NL en Frankrijk allebei willen verdubbelen dan verdwijnt het bedrijf praktisch van de beurs. Tenzij ze van andere grootaandeelhouders natuurlijk. Er werd eerder gesproken van een nieuwe emissie, dat lijkt me een meer voor de hand liggende manier om zeggenschap te vergaren.
FPAK
0
Zou wel erg dom zijn om aandelen van de beurs te halen, dan betaal je de hoofdprijs. Beter via een lening via de achterdeur erin te komen, is veel goedkoper. Hoe dan ook gaan bestaande aandeelhouders de prijs betalen en dan bedoel ik vooral de particulieren.
het zwaard
0
Toch vrij simpel, indien Nederland niet met geld over de brug komt bestaat KLM niet meer. Stel dat 2 broers een huis aan het bouwen zijn om samen in te gaan wonen, maar een dag wil een van de broers in het onafgewerkte huis geen geld meer investeren. Dan blijft er een onafgewerkt huis over. Als de eerste broer dan niet over het nodige geld bezit of niet wil, om zijn broer de reeds betaalde kosten terug te betalen, blijven beide broers met een bijna onverkoopbaar huis achter. Er moet dan gezocht worden naar een koper. Die zal wel gevonden worden, zeker wanneer die het huis kan kopen voor een pikje. Als 2 honden vechten voor een been loopt de derde er mee heen.. De 2 broers blijven dan verweest achter zonder huis.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.