ING mag weer nieuwe klanten aannemen in Italië

Gepubliceerd op 9 september 2020 19:36 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Italië 

ING (05 mrt)

9,962 +0,157 (+1,60%)

ROME (AFN/BLOOMBERG) - ING mag weer nieuwe klanten aannemen in Italië. De centrale bank van het land heeft de eerder ingestelde klantenstop voor het financiële concern opgeheven, zo maakte ING bekend.

Sinds maart vorig jaar zat ING op het 'strafbankje'. Dit vanwege gebreken in het antiwitwasbeleid. ING zou de kwestie eerder al hebben geschikt voor een bedrag van 30 miljoen euro, al heeft de bank dit zelf nooit bevestigd. Volgens ING valt het boetebedrag binnen een eerder genomen voorziening van 40 miljoen euro. Verder gold dus ook een klantenstop.

De bank beloofde al volop in te zetten op het verbeteren van de checks van klanten en geldstromen. Wereldwijd houden duizenden medewerkers van ING zich daar mee bezig. Ook nu meldt het concern dat het inschatten van risico en het versterken van het bewustzijn bij medewerkers de volle aandacht hebben.

4 Posts
wgumcd
1
Dat het bankwezen er sinds de kredietcrisis niet goed opstaat begrijp ik, maar de hypocrisie waarmee de politiek -ook of vooral in NL- alle financiële criminaliteit en hun eigen falen in de opsporing hiervan op de banken afschuift is toch wel erg makkelijk en brutaal.
Huppeldepepup
0
quote:

horscamp schreef op 9 september 2020 20:29:


Italië afbouwen hebben we niets meer te zoeken

Das de vraag. Daar is nog een rentemarge te behalen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.