'Italiaanse economie groeit in derde kwartaal haast 15 procent'

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 15:23 | Reacties: 14 | Onderwerpen: Italië 

ROME (AFN/RTR) - De groei van de Italiaanse economie komt dit kwartaal dicht bij de 15 procent uit. Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri gezegd in een interview met de krant La Repubblica.

In het tweede kwartaal kromp de Italiaanse economie door de lockdown om het coronavirus te beteugelen met 12,4 procent. Volgens Gualtieri was die afname van het bruto binnenlands product (bbp) iets lager dan waar de regering van het Zuid-Europese land rekening mee had gehouden.

Het herstel van de Italiaanse economie hangt wel af van de ontwikkelingen van het coronavirus, gaf Gualtieri aan. Ook het herstel van de wereldeconomie speelt een rol.

Verder liet Gualtieri weten dat de Italiaanse regering van plan is de inkomstenbelasting te verlagen volgend jaar. Daarmee moeten Italianen meer overhouden om te besteden en dat zou de economie moeten stimuleren.

16 Posts
Franfran1000
4
Als de Italianen de steunpakketten uit noordelijk Europa als onderdeel van hun economie beschouwen, kan dit inderdaad weleens kloppen...
Beurswijzer
2
Direct intrekken die steunpakketten, als je in 1 kwartaal zo gigantisch denkt te groeien dan kun je de hele wereld verslaan.
Lepre Chaun
0
Goed nieuws toch wel voor onze Italiaanse vrienden .
Na zoveel ellende en miserie .
Op naar de 630 AEX .
mok
0
Haha, in plaats van meer belasting innen gaan ze die verlagen. Er kwam al veel te weinig binnen. Rutte zal wel balen, maar dit had hij kunnen weten natuurlijk. Rekening zal volgende keer nog hoger zijn,
mok
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 9 augustus 2020 19:49:


Goed nieuws toch wel voor onze Italiaanse vrienden .
Na zoveel ellende en miserie .
Op naar de 630 AEX .

Hebben we onze long boy weer??
zilvergekkie
0
[quote alias=mok id=12637073 date=202008092146]
[...]
Hebben we onze long boy weer??
droom lekker verder
boomer92
0
quote:

tolick schreef op 9 augustus 2020 23:23:


Ja en hij gelooft ook in sprookjes .....
nee jij tikt lekker , pffff
het zwaard
0
CrisisIamIn
0
Ja we pompen er nog een miljard of 200 in of wij betalen hun belastingen, laten we de lening als gift doen dan kunnen ze hun beetje goud nog verkopen en zijn ze het rijkste land van Europa, komt het toch nog goed met de Italianen
HAFC
0
In het kader van de Europese gedachte vind ik dat Italië , met deze economische groei, ook eens een keer aan ondersteuning van Nederland moet denken
CrisisIamIn
0
oooooh dat gaan ze vast doen samen met de Grieken, kunnen we met 60 met pensioen.... of zouden ze daar niks voor voelen?
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.