AEX weer ruim in de plus na aankondiging Fed

Door AFN op 9 april 2020 16:02 | Views: 7.063

AEX weer ruim in de plus na aankondiging Fed

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-graadmeter van de Amsterdamse aandelenbeurs stond donderdag in de middaghandel weer ruimer in de plus. Het beleggersoptimisme leefde weer wat op na de aankondiging dat de Amerikaanse Federal Reserve 2,3 biljoen dollar extra in de economie pompt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond 15.45 uur 2 procent hoger op 510,60 punten. De MidKap won 2,1 procent tot 695,24 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,6 procent.

De miljardenkredieten van de Fed zijn bedoeld om lokale overheden en kleinere bedrijven in de Verenigde Staten door de coronacrisis te helpen. De extra steun werd vrijwel gelijktijdig met het aantal wekelijkse steunaanvragen bekendgemaakt. In een week tijd klopten nog eens 6,6 miljoen Amerikanen aan bij de overheid voor een werkloosheidsuitkering.

Koploper

Op het Damrak was Just Eat Takeaway (plus 11,2 procent) koploper in de AEX. Het maaltijdbestelbedrijf lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal het aantal bestellingen met de helft oplopen. Philips klom 3,4 procent. Het zorgtechologiebedrijf gaat 43.000 beademingsapparaten leveren aan de Verenigde Staten voor omgerekend ruim 595 miljoen euro.

De oliebedrijven stonden in de schijnwerpers dankzij een opleving van de olieprijzen en berichten dat het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië belangen heeft genomen in vier grote Europese olie- en gasbedrijven. Het zou gaan om Shell (plus 3 procent), het Franse Total (1,1 procent), het Italiaanse Eni (plus 1,7 procent) en het Noorse Equinor (min 0,2 procent). In de Amsterdamse MidKap stond bodemonderzoeker Fugro 7,5 procent in de plus.

Fastned

Kiadis Pharma werd bijna 40 procent meer waard na positief nieuws over een celtherapieproduct van het biotechbedrijf. Fastned klom 4 procent na kwartaalcijfers.

In Parijs won Sodexo 11,1 procent. De Franse cateraar verwacht dat de virusuitbraak de omzet met 2,4 miljard tot 2,8 miljard euro zal drukken.

De euro was 1,0933 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 6,3 procent meer op 26,65 dollar. Brentolie werd 4,3 procent duurder op 34,24 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

11 Posts
Toddemij
1
FairValue
1
Dollar zal in waarde zakken. Wordt lekker duur voor Amerikanen om te kopen. China en andere landen zullen gepaste maatregelen nemen. Olie deal komt er niet. Dit is schaken op hoog niveau.
[verwijderd]
0
Dit soort maatregelen die nu genomen worden zijn vele malen erger dan de crisis door dit virus.

Wait and see !!
createmonnie
0
Meanwhile in Corona times:

Don't you know, pump it up
You've got to pump it up
Don't you know pump it up
You've got to pump it up
Realy
1
De Franse cateraar Sodexo verwacht een daling van de omzet met 2,4 tot 2,8 %
Als beloning stijgt het aandeel met 11,1%.
[verwijderd]
1
Extremer voorbeeld is 16mln werklozen en trillions of free dollars, terwijl de wereld stil staat, kosten doorlopen en geen tot weinig waardecreatie plaats vindt.

En de beurs stijgt. Life is great...(euhh)
[verwijderd]
1
De ondenemers worden in een voorjaars slaapje gehouden, over een paar maandjes ontwaken we weer hier uit en pakken we weer het draadje op. Dus mensen niet niet zo negatief zijn met elkaar, de beurs jongens hebben dit al lang door
[verwijderd]
0
quote:

FairValue schreef op 9 april 2020 16:18:

Dollar zal in waarde zakken. Wordt lekker duur voor Amerikanen om te kopen. China en andere landen zullen gepaste maatregelen nemen. Olie deal komt er niet. Dit is schaken op hoog niveau.
Dus dit is een bear market rally / bull trap?
MichelDelft
0
Vinden we het positief dat er 2,3 biljoen dollar extra schuld wordt gecreëerd? Dat is maar niet iets minder dan de staatsschuld van Italië en Frankrijk. Ik ben niet tegen inflatie, want ik heb een hoge hypotheek, maar een systeem dat inzakt als een kaartenhuis is nooit gunstig.
Verder worden deze biljoenen nauwelijks in de economie gepompt, maar zonder spelregels cadeau gedaan een paar grote bedrijven. Die kopen straks alle failliete kleinere bedrijven op, tot er een paar monopolisten en private equities overblijven en er verder niemand meer iets verdiend.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.