Britse economie hapert licht

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:45 | | Onderwerpen: Groot-Britannië 

LONDEN (AFN) - De economie van Groot-Brittannië is in februari 0,1 procent gekrompen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de economie met 0,1 procent zou groeien op maandbasis, na een plus van eveneens 0,1 procent in januari.

De Britse overheid kondigde onlangs strengere maatregelen aan om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De gepubliceerde cijfers zijn van voor die maatregelen werden ingesteld. Dat dus daarvoor al sprake was van teruggang, zal het vertrouwen geen goed doen. De Bank of England (BoE) verklaarde eerder alles te zullen doen om de economie te helpen. Zo werd eerder de rente verlaagd en werden andere maatregelen genomen om de groei te stimuleren.

Er kwamen ook cijfers over de industriële productie in het Verenigd Koninkrijk. Die steeg in februari met 0,1 procent, hetgeen ook op gerekend werd. Verder nam de bouwproductie in het Verenigd Koninkrijk onverwachts met 1,7 procent af.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.