'AEX hoger richting lang paasweekeinde'

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:23 | Reacties: 15

AEX (29 mei)

532,57 -6,05 (-1,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met winst beginnen aan de laatste handelsdag voor het lange paasweekeinde. Beleggers kijken vooral uit naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken een historische toename lieten zien door de coronacrisis. Op het Damrak kwam Just Eat Takeaway met een handelsbericht.

De Europese beurzen zijn op Goede Vrijdag en tweede paasdag gesloten. Wall Street is vrijdag ook dicht, maar is aanstaande maandag wel open. In Japan, China en Zuid-Korea zijn de financiële markten vrijdag en maandag open.

De aandacht gaat verder uit naar de oliemarkt. Olieland Algerije bevestigde dat wordt gesproken wordt over een forse verlaging van de productie door oliekartel OPEC en andere olieproducenten. De hoop op een wapenstilstand in de prijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland zorgde woensdag al voor een flinke opleving van de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie kostte donderdag 3,4 procent meer op 25,95 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 33,44 dollar per vat.

Just Eat Takeaway

De ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) hervatten donderdag per video de onderhandelingen over een Europees steunpakket van in totaal 540 miljard euro in verband met de coronacrisis. Woensdag wist de Eurogroep nog geen akkoord te sluiten.

Just Eat Takeaway lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal dit jaar het aantal orders met de helft oplopen. Mensen bestelden niet alleen vaker maar ook meer eten bij het bedrijf. In Duitsland is het aantal orders in de periode zelfs meer dan verdubbeld.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zag het aantal passagiers in maart met 56,6 procent dalen. De Franse regering verwacht dat Air France 'enorme staatssteun' nodig heeft. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire liet weten dat zo'n fors steunpakket er komt.

Prosus liet weten de gevolgen van de coronacrisis nog niet in te kunnen schatten. Wel stelt de techinvesteerder nog over voldoende geld te beschikken. Met dat geld meent Prosus zowel moeilijke tijden te kunnen overleven als ook nieuwe investeringen te kunnen doen.

Philips

Zorgtechologiebedrijf Philips gaat tot het einde van het jaar 43.000 beademingsapparaten leveren aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. In totaal is de deal omgerekend ruim 595 miljoen euro waard.

Stern verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een meevaller in de boeken te kunnen zetten. De resultaten van verzekeraar Bovemij, waar het autobedrijf een belang van ruim 5 procent in heeft, vielen hoger uit. Het coronavirus heeft verder invloed op Stern, maar het bedrijf weet nog niet wat die gevolgen precies zijn.

De euro was 1,0843 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder.

27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Watchdog
0
Binnenkort komen de kwartaalcijfers. Ik ben benieuwd hoe daar op gereageerd wordt.
Het zou best kunnen zijn dat die overigens nog wel meevallen, en dat Q2 pas echt dramatisch wordt.
Alex W
0
quote:

FairValue schreef op 9 april 2020 09:12:


De enige die realistisch is van de regeerders nu ben ik. De rest ziet groen en denkt dat het groen blijft en dat is de onderbouwing. Jullie zullen nog wel landen met beide voeten op de grond.


Nee hoor, ik denk er ook nog steeds hetzelfde over.
Koop nog steeds puts bij.. We gaan het zien. Hoop evengoed dat de ellende over gaat..
Afdeling inkoop
0
Er wordt erg emotioneel gereageerd van zowel de zijde van de stieren als de beren maar puntje bij paaltje is het FOMO wat nu de koersen bepaald. Fundamenteel ziet het er erg beroerd uit. Zeker nu dat blijkt dan de groepsimuniteit niet zal gaan komen en pas als er een goed getest vaccin komt deze crisis pas echt te beteugelen zal zijn.
Deze crisis is een catastrofe. Zowel economisch als op het gebied van gezondheid.
Leutjes
0
Mooi verhaal, gratis geld inderdaad. Grote vraag is of en wanneer w weer te maken krijgen met inflatie. Met grote zakken gratis geld zal er wel vraag zijn, maar is/blijft er ook aanbod? Wie is er nog bezig met investeren, wie durft dat aan? Als er dan inderdaad nog handelsoorlogen bovenop komen (onze bedrijven zijn hard getroffen door Corona, en China was de veroorzaker toch?)kan er dan eindelijk de gewenste inflatie (grote overheidsschulden immers) ontstaan..

Maar het gratis geld moet ergens naar toe, geen investeringen, woningmarkt krimpt (we gaan wel vergroenen, maar is de urgentie daarvan nog net zo groot als een jaar geleden?), rente voorlopig nog laag.

Nog grotere vraag, wie koopt er op dit moment? Wie denkt echt dat AEX snel terugkomt op niveau pre-corona? Ook al heb je geld in je zak, je gaat toch niet kopen als je verwacht dat beurzen omlaag gaan..

Een tweede dip lijkt dan toch logisch, binnen een jaar toch weer naar de 400..
Japio_
0
quote:

Watchdog schreef op 9 april 2020 09:57:


Zou het te maken kunnen hebben met: alles zit op slot, we kunnen ons geld toch niet uitgeven, dan pompen we het maar in aandelen + we willen de boot niet missen. Gebagatelliseerd gezegd.
Dat zou de aandelen alleen maar opblazen, terwijl de achterliggende bedrijven juist in enorme problemen raken.


Het feestje is afgelopen als de lampen aangaan en dan pas zie je met wie je gedanst hebt :D

Uper
0
quote:

Japio_ schreef op 9 april 2020 11:37:


[...]

Het feestje is afgelopen als de lampen aangaan en dan pas zie je met wie je gedanst hebt :D
Olie zorgt alweer voor voldoende stimulans voor de beurs
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.