Franchisenemers Sandd slepen PostNL voor rechter

Gepubliceerd op 9 januari 2020 18:31 | Reacties: 5

PostNL (13:27)

2,588 -0,027 (-1,03%)

ARNHEM (AFN) - De Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) sleept Sandd en PostNL voor de rechter in Arnhem. Volgens de organisatie laten de postbedrijven bij hun fusie alle betrokken franchisenemers keihard vallen. VFS houdt Sandd en PostNL verantwoordelijk voor de daardoor ontstane schade.

Het gaat om mkb-bedrijven waarvoor zo'n 3000 postbezorgers werken. De franchisenemers van VFS bedienen zo naar eigen zeggen meer dan 20 procent van het netwerk van Sandd. Ze claimen dat franchiseovereenkomsten tussentijds niet meer worden nagekomen, "met alle dramatische gevolgen van dien".

VFS heeft al uitgangspunten voor het bepalen van de schade voorgesteld. Maar Sandd zou die willen omzeilen door er bij individuele franchisenemers andere uitgangspunten door te drukken. "Je zet een franchisenemer onder druk zodat hij een contract ondertekent met andere uitgangspunten voor een schadebepaling. De rest volgt dan vanzelf wel. Dat willen we voorkomen", legt voorzitter Mario de Koning van VFS uit. Hij heeft de indruk dat zo geprobeerd wordt de franchisenemers tegen elkaar uit te spelen.

Financiële compensatie

PostNL betreurt de situatie en zegt juist al lange tijd te proberen om in gesprek te komen met VFS. Die partij zou echter te veel gefixeerd zijn op financiële compensatie en daardoor de belangen van medewerkers vergeten. "Wij hebben werk voor de bezorgers van de franchisenemers. Maar dan moeten we wel eerst met de franchisenemers over de samenwerking kunnen praten." De zegsman geeft aan dat de tijd inmiddels dringt. Per 1 februari houdt het Sandd-netwerk op met bestaan en dan zou alles dus eigenlijk geregeld moeten zijn.

De aanstaande postfusie zorgt voor een lastige puzzel bij PostNL als het gaat om het in elkaar schuiven van de werkroosters van personeel van beide bedrijven. Onlangs meldde de NOS al dat het leeuwendeel van de Sandd-mensen mogelijk de baan kwijtraakt. Onder meer personeel dat voor franchisenemers werkt zou buiten de boot vallen. PostNL benadrukte vervolgens dat circa 11.000 postbezorgers van Sandd een baan is beloofd. De belofte geldt evenwel niet voor alle Sandd-mensen.

5 Posts
hvanv
0
We slepen wat af tegenwoordig !
Misschien een iets bescheidener kop ?

Inhoudelijk dan wat meer achtergrond over mogelijke extra kosten voor POST NL.
Het is toch een beleggerssite ?


[verwijderd]
4
Waar hebben we het over. Ze mogen dankbaar zijn dat het technisch failliete Sandd is overgenomen en dat tegen een krankzinnige prijs. Bij geen overname was men zonder job komen te zitten. Het zijn de aandeelhouders van PostNl die met de gebakken peren zitten; met dank aan Herna Verhagen die haar tijd verdoet met bijklussen bij o.a. ING en niet bezig is met de herpositionering van PostNl.
prinszicht
0
Mooi. We slepen pakketten en brieven en voor de rechter. We hebben het ook gedaan als mede-eigenaar van PostNL. Namelijk de staat bij monde van de ACM. En gewonnen. Het oordeel. Vadertje overheid, of moeder, heeft oneigenlijke concurrentie in de postmarkt in de hand gewerkt door het onterecht toekennen van AMM. Het gevolg was de rat race to the bottom waar een Sandd in leven is gehouden door eenzelfde overheid. Onze prijs na overwinning bij de rechter. Dezelfde failliete club voor 130 miljoen. Terwijl we recht hebben op een claim van enkele honderden miljoenen. Als we de ceo mogen geloven.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.