ASML stuk positiever over omzetgroei | Eurobench.com

ASML stuk positiever over omzetgroei

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 08:26 | Reacties: 4

ASML (25 apr)

185,360 -0,040 (-0,02%)

VELDHOVEN (AFN) - Chipmachinebouwer ASML uit Veldhoven ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. De maker van zeer specialistische machines krikt zijn omzetdoelstellingen voor de komende jaren op.

Het technologiebedrijf rekende aanvankelijk op een groei van de jaaromzet tot 11 miljard euro in 2020. Nu wordt gemikt op ongeveer 13 miljard euro. In 2025 moet dat zelfs oplopen tot 15 miljard à 24 miljard euro, afhankelijk van de marktomstandigheden. Nu staat de markt er volgens ASML ,,gemiddeld" voor.

ASML kondigde op een beleggersdag aan dat investeerders zullen meeprofiteren van de groei van het bedrijf. ,,We verwachten aanzienlijke hoeveelheden kapitaal terug te kunnen laten vloeien naar aandeelhouders via een combinatie van aandelenopkoopacties en dividendverhogingen."

Markt

De markt voor chips en andere zogeheten halfgeleiders is volgens het bestuur van ASML gezond. Ontwikkelingen zoals de opkomst van 5G-verbindingen, die bredere toepassingen in apparaten mogelijk maakt, en onder meer zelfrijdende auto's, kunstmatige intelligentie en big data geven de sector een flinke zet in de rug.

ASML verwacht de komende tien jaar goed te zitten met zijn mix van verschillende chiptechnologieën. De komende tijd zal de vraag naar de in Veldhoven ontwikkelde EUV-chipmachines met name flink toenemen.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mrx77
0
Hoe positief en goed ook de cijfers zijn en alle verwachtingen worden overtroffen door asml. Aandeel heeft zijn correctie niet goed gemaakt van 190 naar 150 gezakt en wat hebben we hiermee ingeprijst....geen enkele analist wil dit verklaren.. dat asml dus overdreven is afgestraft zgn handelszorgen....die geen impact hebben gehad op resultaten asml
suske wiet
0
Snelle Jaapie
0
Geert Schaaij zit short in ASML. Vandaar de daling van gisteren.

Ben benieuwd wat Geert volgende week gaat doen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.