'Wirecard op radar Justitie VS'

Gepubliceerd op 8 juli 2020 20:09 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

ADYEN NV (14 aug)

1.415,500 -39,500 (-2,71%)

NEW YORK (AFN) - Het Duitse fintechbedrijf Wirecard wordt door Justitie in de Verenigde Staten strafrechtelijk onderzocht. Het bedrijf zou een cruciale rol hebben gespeeld in frauduleuze bankpraktijken bij een onlinemarktplaats voor marihuana. Met de kwestie zou een bedrag van 100 miljoen dollar zijn gemoeid, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Het bedrijf zou naast het regelen van betalingen ook als handelsbank hebben opgetreden. Naar verschillende mensen in de top van Wirecard wordt onderzoek gedaan, maar Wirecard zelf zou nog niet zijn aangeklaagd. Een woordvoerster van het betalingsbedrijf weigerde commentaar tegen de krant.

Wirecard ligt vanwege een boekhoudschandaal ook al in Duitsland onder vuur. Daarbij worden ook al verschillende personen onderzocht voor hun betrokkenheid. Het betalingsbedrijf vroeg eerder faillissement aan. Voormalig Wirecard-topman Markus Braun werd vorige maand al gearresteerd op verdenking van boekfraude en marktmanipulatie. Hij is op borg vrij.

4 Posts
drooglegging
0
Dat de beurs handel nog doorgang vindt is mij een raadsel, DB gaat gelinkt worden, de Amerikanen gaan doorpakken, eindelijk!
pim f
0
quote:

Erik9400 schreef op 8 juli 2020 21:09:


Oei, beerput is echt open

Ik zeg niet dat je geen gelijk hebt, maar marihuana is in grote delen van de VS al legaal
DeZwarteRidder
0
quote:

pim f schreef op 9 juli 2020 01:29:


[...]Ik zeg niet dat je geen gelijk hebt, maar marihuana is in grote delen van de VS al legaal

Marihuana-bedrijven kunnen geen bankrekeningen openen in de USA, wegens federale wetten.
Alles in deze sector moet dus contant gebeuren, maar bestellingen via internet moeten natuurlijk wel op een of andere manier betaald worden, dus ik denk dat het daar mee te maken heeft.

Ik vermoed dat WC betalingen voor cannabis een andere naam heeft gegeven.
Zoiets past perfect bij dit bedrijf.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.