Verenigde Staten kopen beademingsapparatuur van Philips

Gepubliceerd op 8 april 2020 19:01 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

Philips Koninklijke (29 mei)

40,790 -0,180 (-0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Medisch techologiebedrijf Philips gaat tot het einde van het jaar 43.000 beademingsapparaten leveren aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. Daarvan worden er 2500 voor het einde van mei geleverd. In totaal is de deal 646,7 miljoen dollar, omgerekend ruim 595 miljoen euro, waard.

Voor de levering van materialen voor de beademingsapparatuur zet het ministerie een oorlogswet uit de jaren vijftig in. Met de Defense Production Act kan de Amerikaanse overheid leveranciers dwingen voldoende materiaal te leveren. Philips-topman Frans van Houten geeft aan dat het Nederlandse bedrijf gelooft in een "eerlijke verdeling" van de beschikbare apparatuur en blijft dan ook gewoon aan andere landen leveren.

Philips beloofde eerder al de productie van beademingsapparatuur, die op twee locaties in de VS worden gemaakt, te zullen verviervoudigen. Momenteel worden er wekelijks 1000 geproduceerd, hetgeen al een verdubbeling is ten opzichte van begin dit jaar. Aan het einde van het derde kwartaal moeten dit er 4000 zijn.

Nederland had eerder bij Philips 1000 beademingsapparaten en 1000 patiëntbewakingssystemen besteld. Daarvan zijn recent de eerste honderd geleverd.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Go Go Go !
1
Wordt misschien eens tijd dat we Philips terughalen uit de VS. Productie in Nederland ... Holland First ! ;-)
FlashHenk
2
quote:

Go Go Go ! schreef op 8 april 2020 20:02:


Wordt misschien eens tijd dat we Philips terughalen uit de VS. Productie in Nederland ... Holland First ! ;-)Terughalen? Deze productie gebeurt bij het onderdeel Respironics, een Amerikaans bedrijf dat door Philips in het verleden is overgenomen. Er is dus nooit iets verdwenen naar Amerika.
DerksVisie
0
Hmm er worden er dus 1000 gemaakt per week maar to zover hebben wij er pas 100 ontvangen. Nederland staat dus mooi achteraan de rij bij Philips.
Go Go Go !
0
quote:

FlashHenk schreef op 8 april 2020 20:34:


[...]

Terughalen? Deze productie gebeurt bij het onderdeel Respironics, een Amerikaans bedrijf dat door Philips in het verleden is overgenomen. Er is dus nooit iets verdwenen naar Amerika.


Volgens mij snap je echt wel wat ik bedoel. Mijn opmerking is dus een beetje á la Kuifeend ... "bedrijven zouden op zoek moeten naar alternatieven voor de productie in de VS".

Zoals in dit stukje ... www.parool.nl/wereld/trump-bedrijven-...

Maar bedankt voor je tip. Ik zal het de volgende keer nog duidelijker wegschrijven.


5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.