ArcelorMittal onderuit op Beursplein 5 | Eurobench.com

ArcelorMittal onderuit op Beursplein 5

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 15:54 | Reacties: 11 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (18 jul)

14,702 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag lager. ArcelorMittal stond op het Damrak onder flinke druk nadat het bedrijf aangaf een leefgemeenschap te evacueren nabij een dam van een ijzerertsmijn van het staalconcern in Brazilië. Verder zette handelsvrees het sentiment onder druk. De kansen op een deal lijken afgenomen nu een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot van tafel is.

Trump bevestigde dat hij de Chinese president Xi Jinping deze maand niet meer zal ontmoeten om een handelsakkoord te sluiten. De deadline van de huidige wapenstilstand in het handelsconflict loopt 1 maart af.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent lager op 527,57 punten. De MidKap verloor 2 procent tot 712,78 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen zakten tot 0,4 procent, Frankfurt verloor 0,9 procent.

ArcelorMittal

ArcelorMittal speelde 4,3 procent kwijt en was de grootste daler bij de hoofdfondsen. De evacuatie van 200 personen volgt volgens lokale media na waarschuwingen van de autoriteiten over risico's. In januari bezweek nog een dam bij een ijzerertsmijn van de Braziliaanse mijnbouwer Vale, met veel doden en vermisten tot gevolg. De Braziliaanse autoriteiten houden nu scherper toezicht op mijnbouwers.

Op Beursplein 5 werden ook beursintermediair Flow Traders en vastgoedbedrijf Wereldhave lager gezet, na cijferpublicaties. Wereldhave was de sterkste daler bij de middelgrote fondsen. Het vastgoedfonds leed afgelopen jaar verlies en zakte 8,2 procent. Flow Traders profiteerde in het vierde kwartaal van de onrust op de beurzen maar gaf geen prognose voor het huidige kwartaal. Het aandeel speelde 7,2 procent kwijt. Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties, die ook met cijfers kwam, daalde 1,6 procent.

Buitenland

In Parijs wonnen de luxebedrijven L'Oréal en Hermès 0,6 en 1,3 procent na handelsberichten. Ceconomy dikte ruim 20 procent aan in Frankfurt. Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn boekte afgelopen kwartaal meer omzet dankzij sterke verkopen rond Black Friday.

In Frankfurt kelderde fintechbedrijf Wirecard bijna 15 procent. De politie van Singapore heeft een inval gedaan bij het kantoor van de Duitse onderneming in Singapore. Onlangs waren er berichten dat er meerdere serieuze overschrijdingen zoals vervalsing van rekeningen plaats zouden hebben gevonden bij de Singaporese tak van Wirecard. Achter de fraude zou een grotere operatie kunnen zitten, zoals witwassen van crimineel geld.

De euro was 1,1349 dollar waard, gelijk aan een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 52,72 dollar. Brent werd 0,6 procent duurder op 62,05 dollar per vat.

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasD
1
Iex. Hou toch eens op met dat onderuit!

Drama queens!,. 4%

Er zijn andere fondsen die veel harder naar beneden zijn gegaan vaandag
BBosman
0
quote:

dasD schreef op 8 feb 2019 om 16:07:


Iex. Hou toch eens op met dat onderuit!

Drama queens!,. 4%

Er zijn andere fondsen die veel harder naar beneden zijn gegaan vaandag
Zit toch een verschil tussen 4% op een AEX fonds en een AMX fonds, 7% op een fonds van 1mld of 4% op een fonds van 60mld?
JJMM
0
Yep nep nieuws! 4% is heel normaal tegenwoordog. Wereldhave 8% !!!! Domme onderbetaalde journalisten...
Maros
0
Het feit blijft dat het gewoon een klotedag is op de beurzen !!!
Volgende week hopelijk weer wat lachende gezichten, nu treurnis ten top op basis van JAWEL daar is ie weer HANDELSVREES. Dat gejank moet eens een keer ophouden.
Fijn weekend allen, dan maar niet uit eten dit weekend.
TA=verlies
0
Gewoon de redactie van IEX de schuld blijven geven als er melding wordt gemaakt van een daling! Goud en zilver plussen vandaag wat mooie dag dus.
Bonost
0
Inderdaad, onder het mom van handelsvrees worden heel wat negatieve berichten de wereld ingeschreven. Volgens mij gaat de handel gewoon door, alleen op een iets lager pitje. Want de mensen kunnen maar één keer iets voor hun geld kopen en als je dat dan duurder maakt door tariefverhogingen dan ga je dat automatisch ergens anders bekopen. Dus over het geheel iets minder producten die worden gekocht.
En dit gaat door totdat die lijpdeken in Washington misschien het licht gaat zien en anders totdat zijn periode is verstreken.
IntimRassiert
0
Hahaha wat een blabla, allemaal 'redenen' waarom een fonds naar beneden (of omhoog) zou gaan.

Snap dat de IEX site is om traffic te generern om cash te genereren. Snap ik allemaal maar zo word je onderdeel van het inhoudsloze gewauwel, niemand kan in de toekomst kijken of de exacte reden waarom iets stijgt/daalt.

Het kan bijvoorbeeld zomaar een simpel hedgefund zijn die een groot bedrag moet ophoesten aan een klant, moet verkopen om cash te genereren etc. etc.. Blabla.

Je weet het niet, wat ik wel weet is dat er duidelijke cycli zijn. En die volg ik. En dat goud/silver stijgen snap ik.
Jopie1962
0
quote:

Bonost schreef op 8 feb 2019 om 16:37:


... Volgens mij gaat de handel gewoon door, alleen op een iets lager pitje.


Klopt.
De beurshandel gaat óók gewoon door, alleen op een wat lager pitje, dus tegen lagere prijzen.
Hilkenbrook13
0
suske wiet
0
Het komt in orde bij arcelor
Dit is het zekere voor het onzekere ,en dat hoort ook zo .
Ben er gerust in .
De vergelijking is niet hetzelfde .
finance2u
0
ArcelorMittal heeft keurig netjes gemeld dit uit voorzorg te doen...de media en grote jongens hebben even handig gebruik gemaakt om dit even negatief op te blazen zo net na het vale-gebeuren
erjee-ff
0
quote:

JJMM schreef op 8 feb 2019 om 16:16:


Yep nep nieuws! 4% is heel normaal tegenwoordog. Wereldhave 8% !!!! Domme onderbetaalde journalisten...

Journalisme is al lang niet meer wat het geweest is.
Journalisme van nu staat bol van de waan van de dag, interpretaties en meningen. Redacteuren en journalisten zouden er goed aan doen zich te realiseren dat nieuws verslaan gebaat is bij minder interpretaties en meningen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.