Marlboro-fabrikant stapt in de cannabis | Eurobench.com

Marlboro-fabrikant stapt in de cannabis

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 13:42 | Reacties: 4

TORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.

De tabaksfabrikant verwerft een belang van 45 procent in Cronos, dat meerdere merken voor medicinale wiet heeft. Altria krijgt daarnaast een optie om dat belang op te voeren tot een meerderheidsbelang van 55 procent. Het bedrijf krijgt ook een vinger in pap bij de bedrijfsvoering van Cronos, waarvoor de Amerikanen vier bestuursleden mogen voordragen.

Wietondernemingen zijn interessant geworden voor reguliere bedrijven, nu Canada recreatief gebruik van de drug heeft gelegaliseerd. Voor tabaksfabrikanten biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast traditionele rokers.

Altria meldde vrijdag overigens ook een tegenvaller te verwerken op gebied van andere tabaksproducten. Het bedrijf stopt met de productie van bepaalde merken voor e-sigaretten en nicotine wegens strengere regels van de toezichthouder FDA. Daarvoor neemt het bedrijf een eenmalige last van 200 miljoen dollar.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
quote:

bdj schreef op 7 dec 2018 om 14:27:


Mooi. MJ ETF to the moon.


Welke ETF is dat precies?
FlashHenk
0
Altria heeft helemaal geen eigendom van Lucky Strike. Daarnaast wordt in de new-gen divisie gesnoeid omdat ze hopeloos achterop zijn geraakt bij Juul. De FDA maatregelen zijn slechts een bijkomende zaak. Mogelijk hopen ze ook nog steeds op een belang in Juul.
Jopie1962
0
quote:

frankvl schreef op 7 dec 2018 om 15:28:


Horizons Medical enz. De HMMJ etf misschien?


Die kun je als europeaan niet meer kopen. Mag niet van de Europese commissie.
Nuchtere Kijk Op
1
Vroeger had NL een voorsprong vanjewelste ! Nu het een miljarden industrie aan het worden is, blijft NL liever zaken doen met criminelen. Wetgeving zorgt er alleen maar voor dat ook het gedoog beleid niet klopt. En dat de staat vele miljarden aan kansen ziet verdwijnen. En sterker nog dat de NL koper in koffie shops vrijwel allemaal spul kopen wat snel is gekweekt onder lampen en VOL zit met pesticiden. Zo zijn we ook nog giga veel kwijt aan medische kosten indirect. Wat een blunderend en falend beleid heeft Den Haag toch als het om dit onderwerp gaat.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.