Positieve uitslag bij studie met Ruconest

Gepubliceerd op 7 december 2018 07:26 | Reacties: 14

Pharming (17:39)

1,224 -0,012 (-0,93%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming heeft positieve resultaten behaald bij een Berlijnse studie met het middel Ruconest tegen actuele zwellingen. Het ging om een vergelijkende studie met Ruconest en andere therapieën tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen.

De studie werd uitgevoerd in het Berlijnse Charité Universitätsmedizin Berlin bij zeven patiënten met aanvallen. In de studie toonde Ruconest 100 procent werkzaamheid met de eerste (juiste) dosering. In twee gevallen werd aanvullende therapie toegepast vanwege initiële onderdosering van de eerste behandeling. Het middel Cinryze van farmaceut Shire en Berinert van CSL Behring lieten ook goede resultaten zien.

Topman Sijmen de Vries van Pharming zei in een reactie dat de studie aangeeft dat Ruconest voordeliger is als het gaat om behandelingskosten dan vergelijkbare middelen.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
100% werkzaamheid van Ruconest met de juiste dosering is uitstekend. Jammer dat we niet weten hoeveel werkzaamheid Cinryze en Berinert hebben gehaald.
Jetje1
0
Tja een universiteit is dan ook geen FDA.
Dus beetje voor de bühne om de koers omhoog te pompen
Sees
0
www.iex.nl/Forum/Topic/1357260/1/posi...

Artikel is door Berdientje geplaatst:

Afdeling Dermatologie en Allergie aan de Charité Universitätsmedizin Berlijn, Berlijn, Duitsland. Het belangrijkste resultaat van het onderzoek was dat behandeling met recombinante therapie RUCONEST® en plasma-afgeleide C1-behandelingen significant minder her dosering vereist dan icatibant (Firazyr®) om HAE-aanvallen op te lossen.
Er waren 69 aanvankelijke aanvallen in totaal bij alle zeven patiënten. In dit real-world onderzoek konden de patiënten de behandeling kiezen voor hun aanval. Na de eerste interventie moesten sommige patiënten hun aanvallen behandelen met een tweede dosis of daaropvolgende behandelingen om de aanval op te lossen. De keuze van de daaropvolgende herbehandelingen werd ook bepaald door de patiënt. De meerderheid van de aanvallen werd geclassificeerd als mild (67%), met 27% matig en 6% ernstig.
Patiënten behandelden aanvankelijk hun aanval met Berinert® (vijf aanvallen) of Cinryze® (17 aanvallen), beide plasma-afgeleide C1-esterase-remmers ("pdC1INH"), of Firazyr® (25 aanvallen) (icatibant, een bradykinine-remmer in kleine moleculen, "Icatibant"), of Pharming's RUCONEST® (20 aanvallen), een recombinante menselijke C1-esteraseremmer ("rhC1INH").
In de studie toonde RUCONEST® 100% werkzaamheid met de eerste dosis op geschikte klinische niveaus. In twee gevallen werd aanvullende therapie toegepast vanwege de initiële onderdosering van de eerste behandeling. Cinryze® en Berinert® lieten ook goede resultaten zien.
Het belangrijkste verschil werd echter aangetoond bij die patiënten die Firazyr® als hun eerstelijnstherapie hadden gekozen. Deze patiënten registreerden herhalingsfrequenties die hoger waren dan die waarvoor gecontroleerde klinische studies hebben aangegeven.
Van de 25 aanvallen die met Firazyr® werden behandeld als eerstelijnsbehandeling, faalden 11 (44%) bij de eerste dosis. In acht van die elf mislukte therapiesituaties (72%) nam de patiënt een tweede dosis Firazyr® om te proberen de aanval te beëindigen. In de andere drie gevallen namen de patiënten een C1-esteraseremmer (twee namen Berinert® en een RUCONEST®).
Alle patiënten die een C1-esteraseremmer namen, meldden dat de aanval was verdwenen, terwijl in nog eens vijf van de acht Firazyr®-behandelingen patiënten een derde dosis medicatie moesten nemen om de aanval op te lossen. Waar ofwel Ruconest® (twee) of Berinert® (één) werd gebruikt als de derde behandeling van de aanval, werd het opnieuw opgelost, terwijl één op de twee aanvallen die opnieuw werden behandeld met Firazyr® een vierde dosis Firazyr® vereiste voor de aanval. op te lossen.

Feedback verzenden
Geschiedenis
Opgeslagen
Community
Sees
0
www.pharming.com
Pharming maakt gunstige conclusie bekend van vergelijkende studie met Ruconest en andere therapieën tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen
Behandeling met recombinante therapie RUCONEST® en met van bloedplasma afgeleide C1-middelen vereisen aanzienlijk minder herbehandelingen dan icatibant (Firazyr®) voor het stoppen van aanvallen
Leiden, [7 december] 2018: Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt de presentatie bekend van de resultaten van een door onderzoekers geïnitieerde vergelijkende studie van therapieën tegen acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem ("HAE”). De studie onderzocht en vergeleek herdoseringen voor humane C1-esteraseremmer in recombinante vorm (Ruconest®) en uit plasma verkregen vormen (Berinert®, Cinryze®) met icatibant (Firazyr®) bij zeven patiënten met HAE-aanvallen. In totaal werden 69 aanvallen geregistreerd. Het onderzoek werd geleid door prof.dr. Marcus Magerl van de afdeling Dermatologie en Allergie van het Berlijnse Charité Universitätsmedizin Berlin. Het belangrijkste resultaat van de studie was dat behandeling met recombinante therapie RUCONEST® en met plasma-afgeleide C1-middelen significant minder herdosering vereist dan icatibant (Firazyr®) om HAE-aanvallen te stoppen.

Er vonden in totaal 69 aanvallen plaats bij alle zeven patiënten. In deze zogeheten ‘real world’-studie konden de patiënten zelf het middel voor de behandeling van hun aanval kiezen. Om de aanval te stoppen moesten sommige patiënten na de eerste toediening zichzelf nog eens behandelen met een tweede dosis of daarna nog vaker. De keuze van het daaropvolgende middel voor herbehandeling werd ook door de patiënt bepaald. De meerderheid van de aanvallen werd geclassificeerd als mild (67%), 27% als matig en 6% als ernstig.

Patiënten behandelden aanvankelijk hun aanval met Berinert® (vijf aanvallen) of Cinryze® (17 aanvallen), beide plasma-afgeleide C1-esterase-remmers ("pdC1INH"), of Firazyr® (25 aanvallen) (icatibant, een bradykinine-remmer, "Icatibant"), of Pharming's RUCONEST® (20 aanvallen), een recombinante humane C1-esteraseremmer ("rhC1INH").

Resultaten
In de studie toonde RUCONEST® 100% werkzaamheid met de eerste (juiste) dosering. In twee gevallen werd aanvullende therapie toegepast vanwege initiële onderdosering van de eerste behandeling. Cinryze® en Berinert® lieten ook goede resultaten zien.

Het belangrijkste verschil werd echter aangetoond bij dié patiënten die Firazyr® als hun initiële therapie hadden gekozen. Deze patiënten registreerden meer herdoseringen dan uit gecontroleerde klinische studies naar voren is gekomen.

Van de 25 aanvallen die met Firazyr® werden behandeld als eerstelijnsbehandeling, faalden er 11 (44%) bij de eerste dosis. In acht van die elf mislukte gevallen (72%) nam de patiënt een tweede dosis Firazyr® om te proberen de aanval te stoppen. In de andere drie gevallen namen de patiënten een C1-esteraseremmer (twee Berinert® en een RUCONEST®).
Sees
0
vervolg:
Alle patiënten die een C1-esteraseremmer namen meldden dat de aanval was verdwenen, terwijl in nog eens vijf van de acht Firazyr®-behandelingen patiënten een derde medicatiedosis moesten nemen om de aanval te stoppen. Waar ofwel Ruconest® (twee) of Berinert® (één) werd gebruikt als derde behandeling, werd de aanval alsnog opgelost, terwijl één op de twee aanvallen die opnieuw werden behandeld met Firazyr® een vierde dosis Firazyr® nodig had om de aanval te kunnen beëindigen.

Verdere gegevens over de redenen voor de selectie van geneesmiddelen en subjectieve observaties van de prestaties van de medicijnen bij elke aanval worden geanalyseerd en de volledige resultaten van het onderzoek zullen te zijner tijd door de onderzoekers worden gepubliceerd.

Dr Bruno Giannetti, Chief Operations Officer van Pharming, zegt:
"Dit was een door onafhankelijke onderzoekers goed geleide vergelijkende studie onder echte dagelijkse omstandigheden, die een duidelijke indicatie geeft ter bevestiging van meldingen van patiënten: adequate doses C1-esteraseremmer vormen een uitstekende therapie voor het minimaliseren en stoppen van een acute HAE-aanvallen. Het bevestigt ook dat opnieuw doseren met icatibant vaak nodig is om een aanval met succes te behandelen. In feite toont dit onderzoek faalpercentages voor behandeling met icatibant van 44% voor de eerste dosis en 62% voor de tweede dosis, waarbij één van de patiënten vier doses moest nemen om één aanval te stoppen."

– E I N D E P E R S B E R I C H T –
Jetje1
0
Ger1948
0
Het zoveelste verhaaltje. Morgen al weer vergeten. Jammer, het wordt echt niets met Pharming zelfstandig. Eerst worden overgenomen. Maar nog niemand hapt.....Nog een lange weg te gaan.
't zal maar gebeuren
0
Novice7
2
De resultaten van de verschillende geteste medicijnen, Ruconest superieur. Onderstaande gegevens komen uit het officiële persbericht van Pharming.

www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

www.pharming.com/pharming-maakt-gunst...
husa
0
komt zeker goed goedkoopste en beste medicijn. bloedplasma tekorten. binnenkort start twee onderzoeken uit de pijplijn met groot potentieel.
Wilbar
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 7 december 2018 09:27:


IEX , waarom wordt er niet bij vermeld dat firazyr slecht uit het onderzoek komt?
Deze vraag moet je aan AFN stellen(maker van het op IEX geplaatste bericht) en dus niet aan IEX. Die maken namelijk geen persberichten. En eigenlijk wist je dat wel na zoveel jaren op IEX....
Vanja
0
Is hier veel vraag na zal dit de omzet omhoog brengen en de winst of is het maar een kleine bijdrage
Sees
0
Hoe heeft het middel Firazyr® ooit goedkeuring gekregen voor zo'n middel. Wat n padvinders.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.