AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 punten

Gepubliceerd op 7 april 2020 09:05 | Reacties: 14

AEX (29 mei)

532,57 -6,05 (-1,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index begon dinsdag opnieuw met winst en keerde terug boven de 500 puntengrens. De hoofdindex stond op 10 maart voor het laatst tussentijds boven 500 punten. Het laatste slot boven de 500 puntengrens was op 6 maart. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de sterke opmars een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de markten ondersteunen.

De AEX op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 2,5 procent hoger op 502,14 punten. Alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap won 3,3 procent tot 684,29 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 3,5 procent. De hoofdindex in Milaan klom ruim 4 procent.

In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er de afgelopen 24 uur 32 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in het land. De Britse premier Boris Johnson ligt op de intensive care van een Londens ziekenhuis, nadat zijn toestand als gevolg van het longvirus verslechterde. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab neemt de taken van Johnson tijdelijk waar.

Stijgers

Sterkste stijgers in de AEX waren winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield en uitzender Randstad met winsten van dik 11 en bijna 8 procent. IMCD won 4 procent. De Rotterdamse distributeur van chemicaliën verklaarde in het eerste kwartaal nog geen materiële impact te hebben gezien van de virusuitbraak en zal beleggers op maandag 20 april verder bijpraten over de gang van zaken.

De chipbedrijven waren in trek mede dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse chipreus Samsung. Chiptoeleverancier ASMI en chipmachinemaker ASML stegen 4,8 en 2,7 procent in Amsterdam. In Frankfurt won Dialog Semiconductor 5 procent.

Kendrion

Kendrion won bijna 6 procent. De producent van elektromagnetische componenten trekt zijn dividendvoorstel in. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken. Ook Alfen dikte 6 procent aan. De maker van laadpalen heeft opnieuw een opdracht van de Zweedse energiereus Vattenfall in de wacht gesleept.

De euro was 1,0871 dollar waard, tegen 1,0807 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,8 procent tot 27,08 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder op 34,09 dollar per vat.

29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
2
MOOI,
geen vuiltje wolk te zien meer, alles is opgelost.
Economie draait op volle sterkte.
Waanzin ten top alleen maar groen dagen maken, meer hosanna als zakken of dalen.
LEEF!
1
Ik heb vandaag het e.e.a. gecasht. Donderdagmiddag gaan we voor het paasweekend omlaag schat ik zo in.
Verstraler
1
quote:

Isildur1 schreef op 7 april 2020 09:53:


ongelofelijk? Ze daalde toch ook 50%. Allemaal mensen die gegokt hebben en verloren? Jammer joh moet je als particulier maar niet speculeren en gewoon beleggen.


Ik zag de bui al wel hangen voor de daling en heb in de opmars best goed gerendeerd. Ik zit op 35% groei dit CY20
Mijn punt is dat de impact van de lockdown nog moet indalen. Dat is nog onvoldoende helder.
Kijk voor de aardigheid eens naar de beurs ontwikkelingen in 2007/2008 en dan vooral de periode daarna tot aan 2009..
het dieptepunt was pas in maart 2009... een jaar na het klappen van het financiële stelsel..
misschien begrijp je nu welke reactie ik verwacht op de ML termijn
Vol75
0
Wat te denken van de olieprijs dan. Trump twitterde over 10 - 15 mln vaten minder (wat een reductie is van 50 procent voor deze 2 landen) en de prijs van brent gaat omhoog. Terwijl de wereldwijde vraag met 20 mln vaten is gedaald en opslagcontainers over 6 weken vol zijn. Hoe komen supply en demand dan bij elkaar in een prijs? Succes.

Meer generiek: de markt is nog niet in balans. Deze rally niet uitgezonderd, is mijn zorg.
Mavi57
1
quote:

FairValue schreef op 7 april 2020 10:07:


[...]

Dus die hebben er meer verstand van als mensen met kennis en ervaring.... haha

Meestal een teken dat het op klappen staat.


de beurs en alles wat er rond hangt is geen exacte wetenschap er is niemand die kan voorspellen wat die gaat doen. Een te belangrijke factor is emotie en alles waar emotie komt bij kijken is onvoorspelbaar.
radfahrt
0
quote:

LEEF! schreef op 7 april 2020 10:41:


Ik heb vandaag het e.e.a. gecasht. Donderdagmiddag gaan we voor het paasweekend omlaag schat ik zo in.


Misschien. Ik las net ergens (FT, geloof ik) de schatting van een zakenbank dat de FED de afgelopen periode voor ten minste $ 1 miljoen aan assets gekocht heeft per seconde. En de verwachting dat ze daar voorlopig mee door blijven gaan. Schattingen in het artikel verschillen: De een verwacht een FED balance sheet van zo $ 9 triljoen tegen het eind van het jaar. De ander $ 12 triljoen. Ja, dan hoeft de beurs nooit meer omlaag. Zelfs al maken bedrijven nooit meer winst, zelfs als de Amerikanen massaal thuis blijven zitten en niemand werkt of produceert ooit nog, dan gaat hun beurs toch wel omhoog. En met ook nog eens al dat andere gratis geld kunnen ze dan zelfs de rest van de wereld opkopen. Kan de rest van de wereld voor hen werken.
Ryder
0
quote:

het zwaard schreef op 7 april 2020 09:55:


Nog even en de shorters vragen ook nog staatshulp aan.


humor:-)!
Marcel
0
quote:

FairValue schreef op 7 april 2020 09:46:


Merendeel van de 'beleggerers' is negatief maar toch stijgt de beurs met ongekende percentages.

Waanzin
Belachelijk
IrreëelJe kunt natuurlijk elke dag je tijd verspillen door te blijven toeteren hoe waanzinnig het allemaal is. Je had ook een week geleden in de markt kunnen zitten. Zo jammer.
FairValue
0
quote:

Marcel schreef op 7 april 2020 12:36:


[...]

Je kunt natuurlijk elke dag je tijd verspillen door te blijven toeteren hoe waanzinnig het allemaal is. Je had ook een week geleden in de markt kunnen zitten. Zo jammer.


Ja morgen plaats ik weer berichten hoe bizar het is. Enkel als de economische gevolgen van de lockdowns niet meer bestaan dan wordt ik positief. Voorlopig niet.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.