VS stellen strafheffingen op Franse tassen en make-up uit

Gepubliceerd op 7 januari 2021 19:30 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Frankrijk  Verenigde Staten 

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering stelt de voorgenomen strafheffingen op Franse producten uit. De VS kondigden de importheffingen in juli aan als vergelding voor de invoering van een zogeheten digitaks in Frankrijk, omdat die volgens het Witte Huis grote Amerikaanse techconcerns onevenredig hard zou raken.

De extra heffingen tot 25 procent, op onder andere make-up, zeep en luxe handtassen, zouden afgelopen woensdag in werking treden. De handelsgezant van Amerikaanse regering meldt nu dat de VS eerst aanvullend onderzoek willen doen naar tien andere landen die een vorm van belasting op digitale diensten hebben opgezet. Vervolgens willen de Amerikanen met "beter gecoördineerde" tegenmaatregelen tegen al die landen komen.

Veel overheden zoeken naar manieren om belastingontwijking door grote internetbedrijven tegen te gaan, door bijvoorbeeld de omzet of winst die binnen de landsgrenzen wordt behaald te belasten. Nu is het voor grote internetbedrijven nog gemakkelijk om nauwelijks of geen belasting te betalen in de landen waar ze hun geld verdienen.

De VS haalden woensdag nog fel uit naar belastingen die Italië, India en Turkije heffen op digitale diensten. Die heffingen zouden vooral voor rekening van Apple, Google, Amazon en Facebook komen, dus zijn ze volgens Washington discriminerend voor Amerikaanse bedrijven.

2 Posts
TheWatchman
0
tsja, wie als amerikaans bedrijfje groot wil zijn in andere landen, zal ook belasting moeten betalen in die landen over hun dienstjes....
loekhonderd
0
Het is een algemeen een probleem om tech bedrijven belasting te laten betalen. Via nl en bijv. Ierland worden winsten belastingvrij weggesluisd. Digitax is dan in ieder geval een begin. Techbedrijven maken wel gebruik van de infrastructuur van landen. De rekening komt natuurlijk bij Jan modaal de belastingbetaler.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.