'Economie VS groeit sterker door Democratische controle Senaat'

Gepubliceerd op 7 januari 2021 14:16 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar naar verwachting van zakenbank Goldman Sachs sterker groeien dan eerder gedacht, dankzij de Democratische controle van de Senaat. Volgens Goldman Sachs zal aankomend president Joe Biden daardoor snel met een omvangrijk nieuw steunpakket komen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.

Goldman Sachs rekent nu op een groei van 's werelds grootste economie met 6,4 procent, terwijl eerder op 5,9 procent werd gerekend. De Amerikaanse bank denkt dat Biden dit kwartaal met een fiscaal stimuleringspakket van 750 miljard dollar komt, waarvan 300 miljard dollar via cheques aan Amerikaanse huishoudens wordt uitgekeerd. De economen waarschuwen dat vertragingen bij vaccinaties tegen het coronavirus wel voor tegenwind kunnen zorgen.

Verder verwacht Goldman Sachs dat de werkloosheid in de VS aan het einde van dit jaar zal dalen naar 4,8 procent, van 6,7 procent die werd gemeten in november. Voor eind 2024 rekent de bank op een werkloosheid van 3,6 procent.

Daarnaast zal de inflatie volgens Goldman Sachs sterker gaan aantrekken, met als gevolg dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, in de tweede helft van 2024 zou kunnen overgaan tot renteverhogingen. Eerder werd hier uitgegaan van begin 2025.

5 Posts
Housepartyy
1
P.Latzak
2
Aangenomen dan dat de deep state instaat is dat seniele manneke president te maken.
Het was trouwens Trump die $2000 per persoon wilde doneren, Biden slechts $600
Banana
0
Als iedereen in Amerika dollars krijgt dan stijgen de prijzen van consumptiegoederen en daalt de koers van de dollar.
Geen wonder dat de Amerikaanse aandelen stijgen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.