'Resultaat Aperam boven verwachting'

Gepubliceerd op 6 februari 2019 10:06 |

Aperam (07 aug)

24,150 -0,320 (-1,31%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het vierde kwartaal een hoger resultaat in de boeken gezet dan verwacht. Dat schrijft ING in een reactie. Daarbij wijst de bank ook op de verhoging van het dividend en het aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen euro. Op de beurs in Amsterdam zat het aandeel Aperam fors in de lift.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam in het afgelopen kwartaal uit op 90 miljoen euro, terwijl de consensus van analisten lag op 86 miljoen euro. Aperam gaf aan voor het eerste kwartaal van dit jaar op een vergelijkbaar resultaat te rekenen. Daarnaast wordt het doel voor kostenbesparingen met 50 miljoen euro verhoogd tot 200 miljoen euro. Het dividend gaat van 1,53 euro per aandeel naar 1,75 euro per aandeel.

ING stelt dat de berichten rond Aperam voor steun aan het sentiment rond het bedrijf zouden moeten zorgen, mede met het oog op de gedaalde beurskoers. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 50 euro. Goldman Sachs stelt dat de winstverwachting van Aperam voor het eerste kwartaal ,,bemoedigend'' is en wijst ook op de grotere kostenbesparingen. Het advies bij Goldman is equalweight, met een koersdoel van 30 euro.

Kapitaaldiscipline

Jefferies prijst de kapitaaldiscipline van Aperam onder uitdagende marktomstandigheden. De winstraming voor het eerste kwartaal is wel zwakker dan verwacht, aldus de zakenbank. De verhoogde uitkeringen aan aandeelhouders zijn dan weer een positieve verrassing, stelt Jefferies.

Het aandeel Aperam stond woensdag omstreeks 09.50 uur 6,7 procent hoger op 28,67 euro. Daarmee was Aperam de koploper bij de middelgrote fondsen op het Damrak.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.