Tienduizenden banen weg in bedrijfsleven VS

Gepubliceerd op 6 januari 2021 14:40 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

NEW YORK (ANP) - In het Amerikaanse bedrijfsleven zijn in december per saldo 123.000 banen verdwenen. Dat komt naar voren uit het maandelijkse banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Daarmee zit er een kink in het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt dat werd ingezet na de klap van de coronacrisis.

In november kwamen er in het Amerikaanse bedrijfsleven nog 304.000 banen bij. De daling in de laatste maand van 2020 komt onverwacht. Economen gepeild door persbureau Bloomberg gingen in doorsnee uit van een stijging van het aantal banen in de private sector met 75.000.

Het gaat om het eerste verlies aan banen sinds april, toen na de afkondiging van lockdowns tegen de coronapandemie bijna 20 miljoen arbeidsplaatsen verloren gingen. In de daaropvolgende maanden creëerden bedrijven weer miljoenen nieuwe banen, maar na september vertraagde dat herstel.

Dagrecords

In december liepen in de VS de besmettingsaantallen weer razendsnel op, met keer op keer dagrecords aan coronabesmettingen. Maatregelen tegen die nieuwe golf werden aangescherpt, wat vooral is terug te zien in het grote verlies aan banen bij winkeliers en in de vrijetijds- en horecasector.

De cijfers van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In die studie worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector in de Verenigde Staten meegenomen.

4 Posts
Jopie1962
1
De FED moet óók de werkgelegenheid in de gaten houden, dus ja, dan móeten ze wel stimuleren. Kunnen ze ook niks aan doen.
cam$tock$
0
lijkt mij ook. put aex feb 625 aangeschaft

gewoon voor de veiligheid want het moet down gaan "overdeplas en hiero"

wel een beetje spijt van korte termijn feb., had wellicht maandje of 2 langer moeten lopen.

maar je geeft het naar mijn mening goed aan: riemen vast ROWI 62

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.