Nederland ondanks lockdown duizenden bedrijven rijker

Gepubliceerd op 6 januari 2021 07:29 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Nederland 

UTRECHT (AFN) - Het aantal bedrijven in Nederland blijft ondanks de coronacrisis gestaag groeien. In december nam het aantal ondernemers dat een bedrijf begon met 19 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Tegelijkertijd beëindigden in de laatste maand van 2020 minder bedrijven hun activiteiten, meldt de Kamer van Koophandel (KvK) op basis van inschrijvingscijfers.

Op 1 januari waren er in totaal 2.078.716 bedrijven in Nederland. Dat waren er aan het begin van vorig jaar nog 2.000.404, meldde de KvK destijds.

Met name in de detailhandel kwamen er vorige maand veel nieuwe bedrijven bij. Hun aantal steeg ten opzichte van december 2019 met 58 procent tot 3767 ondernemingen. Terwijl fysieke winkels gedwongen dicht moesten om de sterke opleving van de besmettingscijfers tegen te gaan, schoot het aantal nieuwe webshops juist omhoog. In de horeca begonnen juist beduidend minder mensen een nieuw bedrijf.

Laag aantal faillissementen

Het aantal stoppers daalde op jaarbasis met 11 procent. Die daling komt na de opvallend sterke stijgingen in september en oktober, toen respectievelijk 39 en 45 procent meer ondernemers de stekker uit hun bedrijf trokken dan een jaar eerder. In november vlakte die toename van het aantal bedrijfsbeëindigingen al af.

Dat Nederland er ondanks de economische crisis per saldo nog bedrijven bij krijgt, heeft ook te maken met het lage aantal faillissementen. In december gingen 161 bedrijven failliet, 33 procent minder dan een jaar eerder. Ook in de voorgaande maanden daalde het aantal faillissementen, wat waarschijnlijk mede het gevolg is van de forse steunmaatregelen van de overheid.

3 Posts
Lepre Chaun
0
Banana
0
Steunuitgaven door de regering die hoe dan ook later terugbetaald moet worden.De geldpers draait op volle toeren.
Rendement is alleen te halen op aandelen en eventueel onroerend goed maar dit laatste is al te hoog gestegen de laatste tijd.
Perpboy
0
Kleinere bedrijven hebben maximale steun aangevraagd. Bij 19% minder omzet heb je recht op 0 euro steun. Het terugbetalen zal moeilijk worden omdat er wel verlies is geleden. De schulden bij het mkb zijn zorgwekkend gegroeid.

Ik raad mkb-erg aan een heel goede faillissementsaanvraag te nemen.

De curator zal je anders fileren.

1 zorg dat de onderneming helemaal leeg is door alle bezittingen te verpanden of te belenen
2 betaal aan jezelf niks meer uit
3 scheid de bv netjes van andere bv’s; zuiver alle rekening couranten aan
4 zorg dat de administratie op orde is
5 voorkom dat de curator spullen kan voorkomen om een oorlogskas te vullen tegen u als ondernemer

Praat nooit alleen met de curator. Altijd met advocaaat!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.