'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'

Gepubliceerd op 5 juli 2020 11:59 | Reacties: 6

COMMERZBANK AG (14 aug)

4,754 -0,037 (-0,77%)

ING (14 aug)

6,943 -0,009 (-0,13%)

FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Boekhout werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten. Hij was daarvoor werkzaam bij ING, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de bank. Eerder was hij al topman van de Duitse activiteiten van ING.

Ook financieel directeur Bettina Orlopp van Commerzbank zou goede kaarten in handen hebben om de hoogste functie te kunnen gaan vervullen.

Zielke kondigde vrijdag aan bereid te zijn om zijn functie neer te leggen onder druk van aandeelhouders. Verder maakte president-commissaris Stefan Schmittmann bekend dat hij gaat opstappen. Met name grootaandeelhouder Cerberus Capital Management verwijt de leiding van de bank een mislukt beleid te voeren. De kritiek heeft onder meer betrekking op de kosten en winstgevendheid. Het aandeel Commerzbank verloor dit jaar op de beurs van Frankfurt ongeveer een kwart van zijn waarde.

8 Posts
horscamp
0
Consolidatie bankwezen is toch aan de orde hier is geen ontkomen aan, dunkt mij. Commerzbank is aardig bezig met opruimen/kostenbesparingen en straks wellicht met een ex ING'er aan het roer het zou zomaar kunnen.
drooglegging
0
Het geeft wel fantasie, staan de Nederlandse bank CEOs dan zo hoog aangeschreven?

Het feit dat ze niet-Duitsers parachuteren op hoge functies geeft aan dat ze serieus willen opschonen, veredelde interim managers die in 2-3 jaar de klus moeten klaren...
jonas
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet zonder onderbouwing beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
drooglegging
2
quote:

jonas schreef op 5 juli 2020 14:16:Zijn er voorbeelden van geslaagde Nederlandse bedrijven? Nee dat werkt dus niet.

In mijn geheugen Nederlandse topper Swarttouw kwam in RvB bij groot Duits bedrijf. Na 1 jaar was hij weg. Hij stelde : ik werd helemaal ziek van die bureaucratie en genausamheid.

Met de Britten werkt het betere zolang wij de echte baas blijven. Helaas nu uitverkoop onder slapjanus Rutte. En ook die halfslachtige KLM deal waarbij je altijd onderliggende partij blijft. Had de gelegenheid gegrepen om los te komen van Air France en andere alliantie aan te gaan.

Je kan wel merken dat Rutte qua bedrijfsleven ervaring nooit verder is dan medewerker personeelszaken. Hij weet gewoon niet van strategie en af en toe van dik hout zaagt men planken. Pak zo een doorgedraaide Ben van Beurden eens flink aan!

Bij Ben denk ik aan TBS en dan gevangenisstraf in plaats van andersom, maar dat die kerel niet goed wijs is, is wel duidelijk.

Groet, JonasJe bent op stoom man, het komt al twee dagen uit je oren, maar ik lees het graag hoor!

Al die linkse terreur moet aangepakt worden(lol)

Het is een signaal aan de trotse Duitsers, ze worden gepasseerd, "Herr Director ist Niederlander"

Commerzbank doet als ik het goed heb 2% over het eigen vermogen, nou dan klopt er iets niet hoor, of sterker nog! dan wordt er ergens in de eigen organisatie flink afgeroomd.
Zorgeloosch
0
Hopelijk laat hij het personeel niet inspireren en motiveren door san marco pannenkoek die op hzijn vakgebied meer kan vertellen over innovatie, leiderschap, teambuilding

youtu.be/3SphdzQyEXU ;)
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.