Ahold zakt in groene AEX, sentiment Europa positief

Gepubliceerd op 4 november 2020 16:04 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Europa  levensmiddelen 

AEX (22 jan)

660,53 0,00 (0,00%)

Ahold Delhaize (22 jan)

23,640 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag duidelijk in het groen en ook elders in Europa was het sentiment positief. Op Beursplein 5 was er extra aandacht voor supermarktconcern Ahold Delhaize dat met cijfers kwam. De markten zijn nog altijd in afwachting van de uitkomst van de spannende race om het Witte Huis in de Verenigde Staten.

Het verloop van de Europese beursdag was uiterst grillig. De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel in New York 0,9 procent hoger op 559,56 punten, waar eerder winsten en verliezen elkaar afwisselden. De MidKap stond nu ook in het groen. De index voor middelgrote fondsen pluste 0,3 procent tot 811,26 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 1,2 procent hoger.

Beleggers hopen dat de verkiezingsuitslag in de VS snel bekend zal worden gemaakt en een gevreesde lange juridische strijd over de uitkomst zal worden vermeden. Trump kondigde aan naar het Amerikaanse hooggerechtshof te willen stappen om de telling te stoppen. Joe Bidens campagneteam verklaarde juridische teams klaar te hebben staan om zich daartegen te verzetten en dat elke geldige stem geteld zal worden. In cruciale staten als Wisconsin en Michigan ontlopen Biden en Trump elkaar amper, hoewel Biden wel lijkt uit of in te lopen.

Aegon

Verzekeraar Aegon was de grote verliezer in de AEX met een min van dik 5 procent. Ahold Delhaize verloor 3 procent, ondanks dat het supermarktconcern flink blijft profiteren van het hamsteren van boodschappen door consumenten in coronatijd. Het moederbedrijf van Albert Heijn en webwinkel bol.com verhoogde ook zijn winstverwachting en kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro aan.

In de MidKap kampte speciaalchemiebedrijf Corbion met een adviesverlaging door Berenberg en sloot de rij met een verlies van bijna 3 procent. Aperam ging aan kop met een winst van bijna 7 procent. De roestvrijstaalproducent verwacht dat het resultaat in het vierde kwartaal zal groeien ten opzichte van een kwartaal eerder.

De euro was 1,1699 dollar waard, tegenover 1,1725 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 37,90 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 40,07 dollar per vat.

2 Posts
Fat Clemenza
0
Met alle hangende onzekerheden is het natuurlijk logisch dat de stemming fantastisch is...............................................
R0ME0
0
Vooral dat in onzekerheid juist de lucht in veel fondsen nog meer opgepompt wordt en value per saldo nog meer klappen krijgt.

Adyen 6% op zo een dag is natuurlijk heel logisch net als Prosus en JET.

Wokkels wat niet meer kan dan mid single digit groeien is al verdubbeld in koers en stijgt alleen maar verder, mid single digit alleen vandaag weer. en zo ook de rest van de wel bekenden alsof de hele wereld weer in lockdown gaat maar zelfs dan zou het niet normaal zijn dat dan aandelen die er van profiteren nog veel meer moeten stijgen dan ze al gedaan hebben want ergens is dat al stretched en getuige de cijfers van veel van die bedrijven kunnen ook die bedrijven niet allemaal aan de verwachtingen voldoend die er al waren bij de oude koersen laat staan meer dan 100% hoger.

Allemaal geld wat van de spaarrekening naar de beurs stroomt en allemaal in dezelfde fondsen en vaak ook juist de verkeerde, juist die aandelen die als je je geld wel weer op de spaarrekening zou willen zetten de grootste klappen hebben gekregen want die hebben ook het meeste last van het wegvloeien van het gratis geld en de hogere rentes.

Of je moet natuurlijk denken dat de rentes alleen maar meer negatief gaan, ze staan ook pas slechts -0.75 ow sorry -0.76 inmiddels voor 5jaar nederlands papier.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.