Italiaanse bank Intesa Sanpaolo voert winst op

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 17:31 | | Onderwerpen: Italië 

ING (10:05)

9,136 -0,092 (-1,00%)

TURIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft zijn nettoresultaat tegen de verwachtingen in zien stijgen in het tweede kwartaal. Daarbij werd de financieel dienstverlener geholpen door hogere baten dan waarop werd gerekend, mede dankzij de verkoop van een betaaldienst aan Nexi. Dat compenseerde een extra voorziening die de bank moest nemen wegens verwachte verliezen op krediet door de coronapandemie.

De nettowinst steeg tot 1,4 miljard euro in het afgelopen kwartaal, tegen 1,2 miljard euro een jaar eerder. Daarbij daalden de nettorentebaten een fractie en behaalde de bank duidelijk minder inkomsten uit commissies voor bijvoorbeeld advies of effectenhandel. Met de verkoop van een betalingsdienst voor winkeliers aan Nexi haalde de bank evenwel 1,1 miljard euro op.

De opbrengst van die deal werd voor een groot deel gebruikt om de stroppenpot aan te vullen tot 1,4 miljard euro, waarvan 880 miljoen euro verband houdt met de coronacrisis.

Intesa Sanpaolo kreeg onlangs een meerderheid van de aandeelhouders van Unione di Banche Italiane (UBI) achter zich voor de overname van die kleinere branchegenoot. Na de samenvoeging ontstaat de grootste bank van Italië.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.