Bijna 2 miljoen uitkeringsaanvragen VS in een week

Door AFN op 4 juni 2020 14:53 | Views: 2.622

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Nog eens 1,9 miljoen Amerikanen hebben vorige week een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Daarmee loopt de teller van alle Amerikanen die in de coronacrisis een beroep deden op het vangnet op tot circa 42 miljoen.

Het cijfer is iets lager dan een week eerder, toen nog ruim 2,1 miljoen uitkeringsaanvragen werden geregistreerd. Economen hielden in doorsnee rekening met 1,8 miljard Amerikanen die zich voor steun bij de overheid meldden.

Door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan zijn veel bedrijven gesloten en wordt personeel massaal op straat gezet. De geleidelijke heropening van de economie zorgt wel voor een daling van de wekelijkse steunaanvragen, hoewel die in historisch perspectief nog altijd ongekend hoog zijn.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

9 Posts
bp5ah
0
quote:

Dotdollar schreef op 4 juni 2020 14:56:

Weet niet of we 1.8 miljard Amerikanen willen..

Misschien zit ie short ; ) ...

Cijfer slechter dan verwacht, en als je de ECB zo hoorde, dan is er wel wat aan het handje, en de markt doet er niet veel mee.
Mr_Baldy
3
25% van de amerikanen zijn nu werkeloos tijd voor een beurs feestje lijkt me. realiseren mensen zich nu echt niet dat dit een ongekend grote hoeveelheid is en dat dit echt wel gevolgen voor de economie gaat hebben. en dit is alleen nog maar in de VS echt te bizar voor woorden.
kenner66
0
Markt loopt kijkt vooruit.
Er zal een draai komen naar banken die gaan uiteindelijk goud geld verdienen.
Minder regeltjes.
Volledige dekking van de staat.
Rente gaat flink omhoog aankomende jaren door het strooien met geld ECB.
Rechtomhoog
0
Het is bekend dat de gemiddelde schulden van Amerikaanse huishoudens hoog zijn; studieschulden, autoleningen en creditcardschulden. Ik vraag mij af hoe coulant de banken zijn bij burgers die onlangs werkloos geworden zijn en hun schulden niet meer kunnen terugbetalen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat mensen die veel schulden maken wel een gezonde spaarbuffer hebben. De door Trump uitgereikte Corona-cheque lijkt mij ook niet voldoende...
Pieter Vandewalle
3
Een mens vraagt zich af waarom we uberhaupt nog gaan werken of belastingen betalen, je hebt maar steunprogramma's uit te schrijven en alles komt goed. En waarom komt er geen nieuw geld voor de milieuproblematieken, geestelijke gezondheidszorg, uitroeiing van alle zeldzame ziektes, 5G netwerken, kolonisatie van Mars, ... ?
fausto1
1
de rente gaat juist omlaag omdat de centrale banken maar geld aan het bijdrukken zijn. Je zou een enorme inflatie verwachten, maar dat zien we alleen in de beurskoersen en huizenprijzen.
Nuchtertransparant
1
quote:

Mr_Baldy schreef op 4 juni 2020 15:04:

25% van de amerikanen zijn nu werkeloos tijd voor een beurs feestje lijkt me. realiseren mensen zich nu echt niet dat dit een ongekend grote hoeveelheid is en dat dit echt wel gevolgen voor de economie gaat hebben. en dit is alleen nog maar in de VS echt te bizar voor woorden.
Het is altijd zo verwarrend voor veel mensen. Aantal nieuwe claims versus aantal werklozen. Niet 25% is werkloos maar 14,8%. Naast de wekelijkse nieuwe claims gaan er ook weer mensen aan het werk. Nog steeds heel veel dat wel maar een dikke 10% minder dan die 25% waar je het over hebt.

Bron CNBC.COM:
The insured unemployment rate, which is a simple measure of those collecting benefits compared with the total labor force, rose 0.5 percentage points to 14.8%.
Knarf
0
De inflatie aanjagen gaat niet met renteverlaging. Juist de kosten voor inzet van kapitaal dalen daardoor. Ook flexibele arbeidsmarkt inclusief goedkope arbeidsmigranten zorgen voor neerwaartse druk op loonkosten. Beide factoren zorgen dus voor goedkopere productie. Alleen belastingen werken prijsopdrijvend. Wil je inflatie.... Verhoog de kosten voor kapitaal en zorg dat mensen netto meer overhouden. Dan volgen de bestedingen in een later stadium. Vervolgens een goed kijken wat de werkelijke belastingdruk voor multinationals is.
Gaat alleen moeilijk werken omdat het de concurrentiepositie aantast.
In ieder geval heeft QE en lage rente alleen tot gevolg gehad dat huizenprijzen en aandelen aan inflatie onderhevig zijn. En wie dit bezit is dus voor nu spekkoper
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.