Postvervoerders waarschuwen voor te weinig ruimte in vliegtuigen

Gepubliceerd op 4 mei 2020 11:43 | Reacties: 2

PostNL (13:29)

1,977 -0,005 (-0,23%)

GENÈVE (AFN) - De Wereldpostunie (UPU) en luchtvaartbrancheorganisatie IATA waarschuwen dat het luchtvervoer van post in gevaar komt. Door de coronamaatregelen zijn zoveel vluchten geschrapt dat er capaciteitsproblemen dreigen, zeggen de organisaties. Zij willen dat overheden meer doen om het internationale postverkeer veilig te stellen.

Normaal gesproken gaat luchtpost veelal mee op passagiersvluchten. Daarvan zijn er momenteel zo'n 95 procent minder dan normaal. Bovendien is er ruim een kwart meer vraag naar ruimte voor pakketjes nu consumenten veel online winkelen door de virusuitbraak.

UPU en IATA willen dat overheden grensblokkades beperken om zo het vervoer van post mogelijk te houden. Ook moeten ze extra regelgeving zoveel mogelijk beperken en vergunningen voor speciale chartervluchten versneld uitgeven. IATA helpt verder door informatie over vrachtvluchten snel beschikbaar te maken aan de leden van de postunie.

3 Posts
rationeel
0
quote:

FlashHenk schreef op 4 mei 2020 12:11:


Zet je die postzakken gewoon op die lege stoelen, joh.


Er schijnt negatief over geschreven te moeten worden. Problemen zijn er om opgelost te worden. Niet door ambtenaren, maar door ondernemers:)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.