Luchtvaartsector VS wil testen in plaats van inreisverbod

Gepubliceerd op 4 januari 2021 21:55 | Reacties: 2 | Onderwerpen: luchtvaart  Verenigde Staten 

Air France-KLM (26 feb)

5,578 +0,068 (+1,23%)

WASHINGTON (ANP/RTR) - De inreisverboden voor reizigers die vanuit Europa, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië de Verenigde Staten in willen, moeten worden opgeheven. Die oproep heeft een groep die voor de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen lobbyt gedaan in een brief aan vicepresident Mike Pence. Ze willen dat reizigers uit die gebieden de VS weer in mogen als ze een negatieve coronatest kunnen overleggen.

De luchtvaartbranche schaart zich daarmee achter een advies van volksgezondheidsfunctionarissen aan de Amerikaanse regering. Zij zien meer in een streng testbeleid dan in verboden.

De luchtvaart is bijzonder zwaar getroffen door de coronacrisis. Door onder meer lockdowns en inreisverboden is het aantal passagiers gekelderd. Luchtvaartmaatschappijen in de VS vervoeren grotendeels mensen die binnen het land reizen, de internationale passagiersaantallen liggen nog altijd zeer laag.

2 Posts
Mijn Vriend
0
Instant tests zijn niet betrouwbaar genoeg, PCR tests duren te lang en daarom ook onbetrouwbaar en zijn in Nederland ook duur, kunnen ze niet beter eisen dat reizigers gevaccineerd zijn.
Beursplein 5
0
De sector die de coronacrisis grootendeels heeft veroorzaakt, zou er goed aan doen, wat meer realiteitszin en bescheidenheid te tonen. Zeker omdat deze sector vele miljarden aan belastinggeld heeft ontvangen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.