Galapagos en Kiadis in trek op beurs | Eurobench.com

Galapagos en Kiadis in trek op beurs

Gepubliceerd op 4 jan 2019 om 10:17 | Reacties: 2 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (12:56)

150,300 +0,350 (+0,23%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aandelen Galapagos en Kiadis Pharma waren vrijdag in trek op Beursplein 5. Beide bedrijven kwamen naar voren in een rapport van Jefferies over de biotechsector.

De kenners wezen er in hun document op dat de consolidatie in de biotechsector dit jaar verder kan aantrekken, met de huidige aantrekkelijke waarderingen voor aandelen. De overname van de Amerikaanse biotechnoloog Celgene, voor 74 miljard dollar door farmaceut Bristol-Myers Squibb, kan ,,een aanjager van fusies en overnames'' zijn.

Jefferies heeft Galapagos op zijn lijst van zogeheten top-picks staan, evenals AC Immune, Genmab, Lonza en Oncopeptides. Kiadis Pharma is ook een favoriet bij de marktvorsers vanwege de in potentie overtuigende risicobeloning. Ook Newron heeft dat stempel. Het minst favoriete aandeel van jefferies is Lundbeck.

Koersdoel

Het advies op Galapagos is buy met een koersdoel van 120 euro. Het koersdoel voor Kiadis is 23 euro met een koopadvies. Het aandeel Galapagos stond vrijdag omstreeks 11.50 uur 5,2 procent hoger op 83,34 euro. Kiadis won ruim 12 procent tot 9,88 euro.

De overname van Celgene door Bristol-Myers Squibb behoort tot de grootste overnames in de biotech- en farmaciesector ooit. Het gecombineerde concern houdt zich bezig met behandelingen en medicatie tegen onder meer kanker, ontstekingsziektes en hart- en vaataandoeningen, met merknamen als Opdivo, Revlimid, Orencia en Eliquis. Het is de bedoeling dat de fusie later dit jaar afgerond wordt.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
twinkletown
0
Jefferies heeft Galapagos op de lijst met favoriete aandelen staan met een koopadvies en een koersdoel van 120,00 euro. Dit blijkt vrijdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Volgens analisten van Jefferies ligt de grootste waarde van Galapagos in filgotinib, waarbij partner Gilead goed gepositioneerd is om de commerciële potentie van de behandeling optimaal te benutten.

De marktvorsers bleken te spreken over het competitieve profiel van filgotinib, op basis van de Fase III FINCH-2-studie, waarbij de studieresultaten van de Fase II FITZROY, EQUATOR en TORTUGA laten zien dat het medicijn effectief is in de behandeling van meerdere aandoeningen.

Jefferies verwacht begin dit jaar al de eerste resultaten te zien van de Fase III FINCH-1 en -3-studies. Daarbij stelden de marktvorsers dat het met de efficiëntie van het middel waarschijnlijk wel goed zit en dat er nu vooral wordt gekeken naar de veiligheid van filgotinib.

Bovendien merkten de analisten op dat er nog verschillende andere programma's in de pijplijn zitten die eveneens waarde kunnen creëren via mogelijke mijlpaalbetalingen uit bestaande en nieuwe deals. Deze deals kunnen de koers van het aandeel aanjagen, aldus Jefferies.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.