TomTom gaat samenwerkingen aan | Eurobench.com

TomTom gaat samenwerkingen aan

Gepubliceerd op 4 jan 2019 om 09:28 | Reacties: 3

TomTom (15:03)

9,811 +0,118 (+1,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat een samenwerking aan met Delphi Technologies. De twee bedrijven gaan een systeem ontwikkelen voor een intelligenter aandrijfsysteem van voertuigen. Door de kaartgegevens van TomTom te gebruiken weet dat systeem hoe de weg er verderop uitziet. Daardoor kan het systeem daarop anticiperen en energie-efficiënter rijden.

Ook met het Japanse Denso gaat TomTom samenwerken. De kaartgegevens van TomTom worden gekoppeld aan het softwareplatform voor zelfrijdende auto's van de Japanse auto-onderdelenmaker. In ruil daarvoor krijgt TomTom de beschikking over gegevens die door de sensoren van Denso worden verzameld om daar zijn kaarten mee te verbeteren.

Financiële details voor beide samenwerkingen werden niet bekendgemaakt.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
flatliner
2
Toch apart dat het volgens velen doodgewaande en technologisch ingehaalde TomTom als beste mapsupplier is gekozen.
flaum
0
Zeker positief. quote wikipedia "DENSO is een ontwerper en producent van automobielcomponenten. Veel van deze onderdelen en systemen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de automobielproducenten. DENSO is wereldwijd actief in meer dan 35 landen en telt zo'n 140.000 werknemers. Toyota is de belangrijkste klant van DENSO en deze neemt ongeveer de helft van alle producten af. Alle belangrijke Japanse en westerse automobielfabrikanten zijn klant bij DENSO."
flatliner
0
DENSO is de nummer 2 op dit gebied, de nummer 1 is Bosch, waar TT ook mee werkt, zij het niet exclusief. Zegt toch wel wat over de kwaliteit van de HD-maps en RoadDNA.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.