AEX laat winst lopen

Gepubliceerd op 4 januari 2017 11:40 | Reacties: 12

AEX (27 mrt)

464,93 -18,06 (-3,74%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs schommelde woensdagochtend rond de slotstand van de voorgaande dag. Andere Europese beursgraadmeters gaven wat terrein prijs, nadat Wall Street 2017 dinsdag met winst was begonnen.

De AEX stond rond 11.30 uur nagenoeg onveranderd op 487,82 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 691,88 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,2 procent in.

Financiële bedrijven hoorden net als dinsdag bij de uitblinkers in de AEX, door het vooruitzicht op een verdere stijging van de ultralage rentes. Die visie werd woensdag gesteund door de stevige toename van de inflatie in de eurozone, die volgens een eerste raming vorige maand bijna is verdubbeld naar 1,1 procent. ING en ABN AMRO stonden in de bovenste regionen van de AEX, met winsten van bijna 1 procent.

Randstad

Shell kreeg er 0,4 procent bij, na positieve uitlatingen van analisten van RBC Capital. Volgens hen biedt Shell beleggers de komende tijd meer winstkansen dan andere bedrijven in de oliesector.

Randstad stond met een plus van 2,1 procent bovenaan de hoofdindex. De uitzender is al sinds de jaarwisseling in trek bij beleggers en kreeg woensdag groen licht van toezichthouder ACM voor de overname van detacheerder BMC.

Sligro

Sligro kwam voorbeurs als eerste in Amsterdam genoteerde bedrijf met cijfers over 2016. Het groothandels- en supermarktbedrijf zag de omzet vorig jaar met ruim 5 procent stijgen, naar 2,8 miljard euro. Het aandeel Sligro stond in de ochtendhandel bovenin de MidKap, met een plus van 0,4 procent.

Bij de kleinere bedrijven werd funderingsbouwer Sif bijna 4 procent meer waard. Het Limburgse bedrijf meldde voorbeurs dat het de grondvesten gaat leveren waarop het windmolenpark Norther voor de Belgische kust komt te staan.

Olie

In Londen zag kledingwinkelbedrijf Next 10 procent van zijn beurswaarde verdampen. Het bedrijf voorziet een moeilijk jaar en sneed in zijn winstverwachting voor het boekjaar dat eind deze maand wordt afgesloten.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,4 procent naar 52,56 dollar per vat. Brent werd ook 0,4 procent duurder, bij 55,72 dollar per vat. De euro werd voor 1,0435 dollar verhandeld, tegen 1,0420 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
boldie
0
Muppet_Waldorf
0
Ja, gaat gewoon verder omhoog. Net als 2 jaar geleden, toen kon het óók niet op in januari om een of andere reden. Kwestie van beleggen bonussen, jaarpremies en 13e maanden ?
Mr.Windows
0
Vergeet ook niet de aankopen van pensioenfondsen voor het nieuwe jaar dat is altijd een leuke basis.
macthamac
0
gisteren pakte beide olie, 1 procent tot amerika los ging. ben benieuwd wat het vandaag in petto heeft.

ben niet tegen rust of een opgaande beweging, maar ben nog steeds erg nieuwsgierig hoe het spel wordt uitgespeeld op het gebied van fossiele brandstoffen.

overigens ligt charles manson in het ziekenhuis. hoop niet dat er weer een bekende dood gaat. eerst prince, david bowie, en dan ook nog eens charles manson.
ronaldus
0
Krijg de indruk dat de AEX kunstmatig
hoog gehouden word.De grote jongens willen eerst zelf van de aandelen af.daarna kunnen deze weer zakken.
goeruh
0
hallo macthamac
Charles Manson. Weliswaar een bekende naam, maar van sommigen is het misschien net iets minder erg als ze verdwijnen. Google eens op Sharon Tate en hoe zij om het leven kwam.
Ken je klassiekers zou ik zeggen.
macthamac
0
@goeruh

minder erg? excuses, was ook al niet zo goed op de hoogte over prince en david bowie. ken charles manson alleen als kunstenaar. l'art pour l'art is een eufemisme. hij wist de tijdsgeest heel goed te vangen in een paar klanken.

helaas heeft hij in de kunstwereld niet ver geschopt. ik ben niet zo goed met google.
macthamac
0
overigens als ik de film old school kijk. en de scene met 'frank the tank'. dan denk ik, wat is die hippie tijd toch leuk geweest. toen kon dat nog.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.