'Windmolenklus goed nieuws voor Sif'

Gepubliceerd op 4 januari 2017 09:46 |

Sif Holding (27 mrt)

8,300 -0,300 (-3,49%)

AMSTERDAM (AFN) - De order die Sif woensdag bekendmaakte in het kader van een groot windmolenpark voor de Belgische kust, is goed nieuws. Dat schrijft analist Tijs Hollestelle van ING in een commentaar. Hij ziet de klus als een bevestiging van het positieve oordeel dat de bank heeft over het aandeel.

Sif levert de palen waarop de 44 windmolens en het transformatorstation van het windpark komen te staan. Financiële details werden niet vermeld, wel dat de klus goed is voor een productievolume van 40 kiloton. Daarmee gaat de bezettingsgraad bij Sif voor 2017 volgens Hollestelle richting de 65 procent.

De analist merkt op dat de nieuwe fabriek van Sif in Rotterdam een ideale ligging heeft voor de klus. De installatieschepen van hoofdaannemer Van Oord hoeven van daaruit niet ver meer te varen. Het windpark komt te liggen voor de kust van Zeebrugge.

ING heeft een koopadvies voor Sif en een koersdoel van 17,75 euro. Het aandeel steeg woensdag in de vroege handel 2,2 procent naar 15,87 euro, op een licht positief Damrak.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.