Europese beurzen verder omlaag

Gepubliceerd op 3 december 2019 15:54 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen leverden dinsdag opnieuw in, na de duidelijke koersverliezen een dag eerder. De handelszorgen laaiden verder op nadat president Donald Trump verklaarde dat het misschien beter is om te wachten met een handelsdeal met China tot na de presidentsverkiezingen volgend jaar. Eerder kondigde Trump al importtarieven op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië aan en dreigde hij met Amerikaanse heffingen op Franse producten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,7 procent in de min op 582,82 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 865,71 punten. Parijs en Londen verloren tot 1,8 procent. Frankfurt hield de schade beperkt met een min van 0,3 procent.

Randstad (plus 0,6 procent) behoorde tot de stijgers bij de hoofdfondsen. De uitzender kondigde tijdens een investeerdersdag aan tegen 2021 zeker 120 miljoen euro aan kosten te willen besparen. Randstad meldde verder dat de prestatie in het laatste kwartaal van dit jaar gelijk is aan de trend van eerder dit jaar en handhaafde de verwachting voor de winstmarge in 2019.

Belastingmaatregel

Sterkste stijger in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een winst van 2 procent. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 3,6 procent. In de MidKap ging commercieel vastgoedbedrijf WDP aan kop met een plus van 1,1 procent. Bodemonderzoeker Fugro stond onderaan met een verlies van 3 procent.

In Parijs stonden de Franse luxegoederenverkopers onder druk. Het Witte Huis dreigt onder andere met heffingen van 100 procent op wijn, kaas, champagne en handtassen uit Frankrijk als vergelding voor de 'digitaks' die Frankrijk heeft ingevoerd. Die belastingmaatregel treft vooral grote Amerikaanse techbedrijven. Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) zakte 2,3 procent, Kering daalde 2,7 procent en Hermès verloor 2,9 procent.

Olieprijzen

In Milaan daalde UniCredit 0,4 procent. De Italiaanse bank schrapt 8000 banen en sluit zo'n 500 filialen om kosten te besparen. Daarnaast gaat de bank voor 2 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

De euro was 1,1086 dollar waard tegen 1,1084 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 55,73 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 60,58 dollar per vat.

9 Posts
Erny
0
Vreemd dat Trump kennelijk helemaal in zijn eentje kan besluiten de importtarieven te verhogen. Dient hier dan niet eerst over gestemd te worden? Het gaat de hele wereldeconomie aan en op deze wijze gebruikt Trump de beurzen voor politieke doeleinden.
Kaviaar
0
quote:

Patience schreef op 3 december 2019 16:55:


Kerstrally kan de prullenbak in.


Een rally de andere kant op.
Pieter Vandewalle
0
quote:

De grote recessie komt eraan schreef op 3 december 2019 17:03:


De big crash komt eraan.


Reken er maar niet te veel op. Niets brengt nog een fatsoenlijk rendement, dus binnen enkele dagen weer massale instap in aandelen. The only way is up.
TA=verlies
0
Na 7 jaar van stijging zou er zo maar erns ern daling kunnen komen... Of zeg ik nu iets heel vreemds?
Cobalt-47
0
quote:

TA=verlies schreef op 3 december 2019 19:26:


Na 7 jaar van stijging zou er zo maar erns ern daling kunnen komen... Of zeg ik nu iets heel vreemds?


Als TA verlies is...........
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.