'Trump praat Wall Street handelsvrees aan'

Gepubliceerd op 3 december 2019 14:46 | Reacties: 22 | Onderwerpen: Donald Trump 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Uitlatingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de presidentsverkiezingen heen wil tillen, wakkerden de vrees voor langere onzekerheid aan. Een dag eerder drukten tegenvallende industriecijfers op het sentiment.

Trump liet vanuit Londen, waar hij voor een NAVO-top is, weten dat het tekenen van een deal met China van hem afhangt. Volgens de president staan de Chinezen juist te popelen om te tekenen. "Het gaat erom of ik dat wil. We zullen zien." Volgens Trump is het "in bepaalde opzichten beter" om pas na de verkiezingen een deal te sluiten. Welke opzichten dat zijn, zei hij niet.

De afgelopen tijd waren er juist positieve geluiden te horen van zowel het Amerikaanse als het Chinese kamp over een voorlopige deal. Daarvoor lijkt een deadline van 15 december logisch, want dan beslist het Witte Huis of extra importheffingen 160 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land doorgaan.

Hogere opening

Trump zei verder na te denken over meer heffingen tegen Frankrijk. Daarmee slaat hij terug voor een zogeheten digitaks die Frankrijk oplegde aan Amerikaanse techbedrijven.

De handelsvrees heeft zijn weerslag op onder meer chipbedrijven. AMD, Micron en Nvidia stonden in de voorbeurshandel flink lager. Chips- en frisdrankmaker PepsiCo maakte bekend BFY Brands over te nemen en kan rekenen op een iets hogere opening.

Lagere sluiting maandag

Qua macro-economisch nieuws volgt kort na de opening van de beurs nog een cijfer over de bedrijvigheid in de regio New York.

Maandag leverde Wall Street ook al in. De Dow-Jonesindex sloot toen 1 procent lager op 27.783,04 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 3113,87 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent tot 8567,99 punten.

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Duifish
0
Volgens Trump is het "in bepaalde opzichten beter" om pas na de verkiezingen een deal te sluiten.
Uiteraard, zo kan hij de verkiezingen gijzelen en het resultaat zijn kant op trekken ("vote Trump for a China agreement, or else be screwed").
De Rijdende Rechter
1
Michael Bloomberg is een veel betere / succesvollere zakenman dan Trump......laat hem aub de janboel maar oplossen......
objectief
0
Wat is die Trump een leugenachtig mannetje; de Chinezen hebben hem helemaal in de tang en hij zit te popelen om de deal te sluiten maar ze happen niet toe.
Jopie1962
0
Trump creëert die angst zodat de FED de rente wel móet verlagen omdat de beurs teveel omlaag kiepert en alles als een pudding in elkaar zakt / lijkt te zakken.
Sita2015
0
vandaag geen deal, morgen stapt die dikkop met het goede been uit bed en dan weer wel een deal.Geloofwaardig is hij al lang niet meer
Pieter Vandewalle
0
quote:

Jopie1962 schreef op 3 december 2019 15:14:


Trump creëert die angst zodat de FED de rente wel móet verlagen omdat de beurs teveel omlaag kiepert en alles als een pudding in elkaar zakt / lijkt te zakken.


Ik voelde vanmorgen ook al een rondje renteverlagingen hangen. Eens dat er dan door is, kunnen we weer vol gaan voor handelshoop en eindigt de beurs op een reeks nieuwe ATH's, net op tijd voor de herverkiezing.
thejaguar
0
morgen zegt deze dwaas weer dat een deal er bijna is en als een hondje van pavlov geloven beleggers dat meteen weer en jagen de koersen omhoog
De Rijdende Rechter
0
Dat die dikke oranje idi..t eindelijk eens opgesloten wordt .....maakt mij niet zoveel uit, gevangenis of gesticht, zolang hij maar veilig achter slot en grendel zit......
Kaspersky
0
Ik ben wel benieuwd naar de short portefeuille van Trump en zijn vrienden.

Ik zou willen dat ik alle info kreeg van Trump voordat hij het publiceert.
leek2018
0
Trump wil gewoon een lagere Dow in 2019. Om dan in 2020, het verkiezingsjaar, te kunnen scoren.
Knight V
0
quote:

Kaspersky schreef op 3 december 2019 15:39:


Ik ben wel benieuwd naar de short portefeuille van Trump en zijn vrienden.

Ik zou willen dat ik alle info kreeg van Trump voordat hij het publiceert.


Helaas, hij probeert met man en macht zijn belasting aangifte te verbergen.

Je hebt niks te verliezen toch, als je niks verbergt.

Zou o zo graag ook willen weten waarom hij zo angstvallig zijn aangifte beschermt.

cornelia60
0
artijn
0
quote:

Knight V schreef op 3 december 2019 16:28:


[...]

Zou o zo graag ook willen weten waarom hij zo angstvallig zijn aangifte beschermt.Dat zie je verkeerd. Mensen zijn niet geinteresseerd in zijn belastingaangiftes.

Volgens Trump zelf dan.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.