'Toekomst ASMI en ASML ziet er goed uit'

Gepubliceerd op 3 december 2019 10:23 | Reacties: 7

ASMI (03 jul)

139,550 +3,250 (+2,38%)

ASML (03 jul)

333,950 +1,200 (+0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - De toekomstbeelden voor chiptoeleverancier ASM International (ASMI) en chipmachinemaker ASML zien er goed uit. Dat concluderen kenners bij ING na een ING-conferentie in Brussel. De marktvorsers wijzen vooral op de voorsprong van ASMI op het vlak van technologie en goede langetermijnvooruitzichten voor ASML.

ASMI profiteert volgens de analisten specifiek van de vraag naar zijn technologie atomic layer deposition (ALD). De toeleverancier aan de chipindustrie heeft in dat segment een "leidende positie". Daarnaast is ASMI goed gepositioneerd voor verdere ontwikkelingen op de markt voor geheugenchips.

Ook de vraag naar chipmachines van ASML blijft de komende tijd "gezond", concluderen de kenners. De vooruitzichten voor de logic-markt op de korte-termijn zijn zelfs "heel goed". De situatie op de geheugenmarkt is nu wat minder, maar uiteindelijk zal er volgens ING sprake van herstel. Dat alles resulteert volgens ING in een sterke omzetgroei en verbetering van de winstmarges.

ING heeft een koopadvies op zowel ASMI als ASML. Voor ASMI geldt een prijsdoel van 120 euro en ASML 300 euro. Het aandeel ASMI stond dinsdag omstreeks 1,7 procent hoger op 101,80 euro. Het aandeel ASML won 1,7 procent tot 242,65 euro.

7 Posts
Erny
0
Voorwaarde is natuurlijk wel, aldus de kenners bij ING, dat de marktomstandigheden verbeteren. Op de vraag of dit zal gebeuren , en zo ja wanneer, konden de kenners bij ING nog geen antwoord geven. Hiertoe zullen de cijfers achteraf geanalyseerd dienen te worden en zo ver zijn we nog niet, aldus een woordvoerder van de kenners van ING.
herbie
0
de "kenners" voelen de hete adem in hun nek van goedkope brokers, transparantie over kosten, ETF s , internet enz. kortom hun verdienmodel staat zwaar onder druk, dus moeten ze wel regelmatig wat roepen om niet helemaal in vergetelheid te raken.
heel begrijpelijk allemaal , maar toch
Jopie1962
0
Als achteraf blijkt dat de marktomstandigheden inderdaad verbeterden, dan HAD je toendertijd ASMI/L moeten kopen. Anders had je ze, achteraf gezien, juist moeten verkopen.
Dee Electric
0
Koersen zijn slechts een indicatie van sentiment, waarvan akte vandaag en gisteren.
Mooi koopmoment zou ik zeggen.
Zoals ik eerder zei, als insider, bevestigt ook ING mijn informatie.
Doe er je voordeel mee.
Dee Electric
0
Remfin: en alle andere waaronder bijvoorbeeld NXP (zie laatste nieuws omtrent chipleveringen ipv Amerikaanse chips).
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.