'China hint op zwarte lijst aan bedrijven'

Gepubliceerd op 3 december 2019 08:15 | Reacties: 3 | Onderwerpen: China 

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese overheid zal binnenkort een zwarte lijst publiceren met "onbetrouwbare entiteiten". De stap kan leiden tot sancties tegen Amerikaanse bedrijven en een nieuwe escalatie van het handelsconflict tussen het land met de Verenigde Staten.

Dat melden Chinese staatsmedia. De publicatie van de lijst wordt naar verluidt versneld vanwege Amerikaanse kritiek op de ontwikkelingen in Hongkong. Eerder gingen al geluiden dat China aan het handelsfront terug zou willen slaan richting de VS vanwege een wet die oproept tot meer democratie in Hongkong. Die wet, die neerkomt op steun aan demonstranten die al een halfjaar de straat opgaan in de zakenstad, werd onlangs door president Donald Trump ondertekend.

Sinds mei dreigt de China al concreet met een zwarte lijst, nadat de Verenigde Staten beperkingen oplegde aan techgigant Huawei.

5 Posts
Pieter Vandewalle
0
HAFC
1
Wanneer schaart Europa zich achter Trump en pakken we die Huichelachtige Chinezen eens aan ?
Knight V
2
quote:

HAFC schreef op 3 december 2019 08:56:


Wanneer schaart Europa zich achter Trump en pakken we die Huichelachtige Chinezen eens aan ?


hehe..... eindelijk...
Het is goed wat de Chinezen doen.
Als Europa dat een keer zou doen en niet achter Amerika aanloopt, dan is het snel afgelopen met Amerika.
Je moet je geschiedenis kennen over Amerika en weten wat ze afgelopen decennia hebben gedaan, voordat je China erin betrekt.

Trump mist de kennis en verbergt zijn financiele verleden.

Een versie van Trump;

He is a bully, who likes to make people "deals" they can't refuse. He shows no loyalty to those who work for him and has had trouble retaining senior management. He also can't keep separate his personal business from the people's, as demonstrated by his inability to understand why holding an international summit at his own resort would be a problem.

Trump is a failed businessman, born with a silver spoon, who has fought tooth and nail to hide whatever tarnish he imagines might be revealed in his finances.
Traveler@repair
1
Tja, nogal eenvoudig om hoera te roepen aan China. Voorbeelden van China die je zelf meemaakt lijkt me handiger:
Een fabriek in China verkoopt via agenten en stagiaires die de Engelse taal wat onder de knie hebben voor export. Resultaat: afspraken worden niet nageleefd. Uitsluitend de verkoop van het moment telt.
Dan de geschiedenis: China heeft een gigantische muur. Iedereen aan de andere kant van de muur is een vijand, brengt ongeluk, brengt ziektes, is een verkrachter, een misdadiger. Daar mag je dus mee doen wat je wilt.
Dit werkt zo ver door in de chinese vasteland cultuur dat er rond de familie of rond het verkoopteam of rond welke organisatie dan ook een muur staat. Mensen buiten die muur, die mag je besodemeknariën. Ieder contract met een buiten de muur gesloten organisatie of persoon daar hebben ze lak aan. Dit is het probleem waar Trump tegenaan loopt, konstant. De chinees is op bezoek, en geeft toe, wetend dat het toch een belofte is aan iemand buiten de muur, dus waardeloos en heeft tie het idee dat tie heeft gewonnen. Totdat tie thuiskomt en hem wordt verteld dat er straffen op staan van die gast buiten de muur als het niet wordt nageleefd. Zo zagen we toezeggingen, gedaan in de VS door de Chinezen en bij thuiskomst werden die weer teruggedraaid. Let dus goed op met zaken doen met Chinezen, de straf op niet nakoming dient heftig en werkelijk te zijn. Op vertrouwen, zoals we hier nogal eens doen, gaat in China niet. Met een big smile wordt je dan belazerd, want jij bent altijd buiten de muur.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.