Moeder British Airways trekt rechtszaak over quarantaine terug

Gepubliceerd op 3 juli 2020 18:47 |

Air France-KLM (14 aug)

3,816 -0,234 (-5,78%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, trekt zijn rechtszaak terug tegen de Britse overheid over de plannen voor verplichte quarantaine van passagiers vanwege het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij kwam tot dat besluit nadat de Britse regering de isolatieverplichting ophief. De quarantaine van twee weken geldt vanaf 10 juli niet meer voor mensen die uit vijftig landen naar Engeland afreizen.

De rechtszaak gaat de prullenbak in zodra de versoepelingen officieel van kracht worden, aldus advocaat Tom Hickman van IAG. Net voordat de zitting op vrijdag van start ging, maakte de Britse minister van Transport Grant Shapps bekend de quarantaineverplichting te versoepelen.

Veel bedrijven in de luchtvaart en de reissector waren niet blij met de Britse quarantaineverplichting. Onder meer budgetvliegers easyJet en Ryanair steunden de rechtszaak van IAG. Zelfs John Aston, de wetenschappelijk adviseur aan de Britse overheid, bekritiseerde het beleid. Hij vond dat een verplichte isolatie van twee weken alleen opgelegd moet worden op mensen die uit landen arriveren waar het coronavirus heviger rondwaart dan in het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.