Beleggersclub treft schikking met VolkerWessels

Gepubliceerd op 3 april 2020 18:20 | Reacties: 2

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met het bouwbedrijf VolkerWessels. De beleggersvereniging sleepte de onderneming vorig jaar voor de rechter, omdat zij meende dat de bouwer de markt te laat had geïnformeerd over het overnamebod van grootaandeelhouder Reggeborgh.

De VEB stelde dat beleggers zijn benadeeld door het te laat bekendmaken van het overnamebod. Kort voor de aankondiging, op 29 oktober, vond volgens de VEB een onverklaarbare koerssprong plaats in het aandeel VolkerWessels. Diverse beleggers die hun aandelen VolkerWessels op die dag vóór het verschijnen van het persbericht verkochten, zijn zo mogelijk winst misgelopen.

VolkerWessels blijft ontkennen iets verkeerd te hebben gedaan. Om een punt achter de zaak te zetten, stemt het bedrijf in met een schadevergoeding, meldt de VEB. Bij de belangenvereniging aangesloten beleggers die hun aandelen VolkerWessels op 29 oktober tussen 9.30 uur en het verschijnen van het persbericht hadden verkocht, krijgen de vermeende schade volledig vergoed. Ook andere beleggers komen voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Voor VolkerWessels kunnen de totale betalingen voor de regeling oplopen tot 250.000 euro.

2 Posts
boldie
0
Doen we dat ook gelijk voor de rest van de bouwers wegens achterhouden informatie of lekken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.