'Wall Street opent lager na sterkste banenkrimp in jaren'

Gepubliceerd op 3 april 2020 15:10 | Reacties: 24

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting met verliezen aan de handel beginnen. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd.

De nieuwste cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid lieten de grootste krimp in jaren zien. 's Werelds grootste economie verloor 701.000 banen (exclusief de landbouw). Dat was fors meer dan waar de economen vanuit gingen. Afgelopen week deden een record aantal Amerikanen, die waarschijnlijk door het coronavirus hun baan verloren, voor het eerst een uitkeringsaanvraag.

Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal. Ondanks dat de VS nu het epicentrum van de pandemie worden, gaf dat kredietbureaus S&P en Fitch nog niet voldoende aanleiding om aan de Amerikaanse kredietrating te tornen. Zij lieten hun oordeel ongewijzigd.

Oliebedrijven

Oliebedrijven staan na de sterke winsten van een dag eerder ook weer in de schijnwerpers. Oliekartel OPEC en bondgenoten bespreken maandag een mogelijke productiebeperking. Daarmee zou de Russisch-Saudische vete op de oliemarkt tot de verleden tijd behoren. De al eerder door president Donald Trump genoemde verlaging van 10 miljoen vatten per dag zou volgens de zogeheten OPEC+ een realistisch doel zijn. Trump gaat vrijdag met de Amerikaanse reuzen overleggen of de VS ook willen bijdragen.

De luchtvaartsector weet de aandacht ook weer op zich gevestigd. American Airlines maakte bekend tot volgend jaar 25 vliegbestemmingen te schrappen. Daarnaast gaat de luchtvaartmaatschappij deze zomer met een afgeslankt zomerschema vliegen, met 60 procent minder internationale vluchten.

Apple

Ander bedrijfsnieuws was dat Apple zijn winkels in de VS in ieder geval tot begin mei dichthoudt. De fabrikant van elektrische auto's Tesla maakte bekend in het eerste kwartaal flink meer voertuigen aan de man te hebben gebracht. Techreus Facebook verwacht ondanks de coronacrisis geen ontslagen en wil dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen. Automaker General Motors (GM) meldde verder een flinke daling kwartaalverkopen in China.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 2,2 procent hoger op 21.413.44 punten. De brede S&P 500 won 2,3 procent tot 2526,90 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,7 procent tot 7487,31 punten.

28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Tuut
0
Voor de mensen die graag alles naar beneden praten over dingen die ze niet weten. De toekomst van al jullie pensioenen word belegd in beursgenoteerde bedrijven. De vraag naar spullen blijft gewoon weer komen en in China zullen zo snel mogelijk weer productie opstarten edition.cnn.com/2020/04/02/us/coronav...
pietje-2005
0
quote:

Liquido schreef op 3 april 2020 16:05:


"Zwarte maandag" 2.0 In de maak?

Rocket-monday in de maak !! ;-)
Knallen, vanaf maandag, want "ze" gaan de olieprijs omhoog fiksen, en dat is een supergoed iets, begrijp ik !
Tulum
0
Is geen manipulatie. Dat is echt onzin. Er zijn gewoon heel veel partijen die handelen op nano centen waarbij richting niet belangrijk is.
Lepre Chaun
0
Maar de tweede reden voor deze enorme stijging is dat voor veel arme Amerikanen deze uitkering hoger is dan hun loon. Mensen op een minimumloon hebben Zichzelf dus ook massaal werkloos verklaard om 39 weken deze uitkering te kunnen krijgen. De vraag is hoe je deze mensen in 2020 weer aan het werk gaat krijgen. De toeloop op de uitkering is zo massaal dat controle op e.e.a. amper mogelijk is.

Dus echt slecht staat het er niet voor in USA
Liquido
0
quote:

pietje-2005 schreef op 3 april 2020 16:22:


[...]
Rocket-monday in de maak !! ;-)
Knallen, vanaf maandag, want "ze" gaan de olieprijs omhoog fiksen, en dat is een supergoed iets, begrijp ik !


Contact gehad met...Trump, Poetin, de Saoedi's? Of glazen bol B.V.? ;-)
pietje-2005
0
quote:

Liquido schreef op 3 april 2020 16:28:


[...]
Contact gehad met...Trump, Poetin, de Saoedi's? Of glazen bol B.V.? ;-)

Had er een vraagteken achter moeten zetten ?
Olieprijs stijgt al als een komeet, toch ?
Bill Warren
0
Lijkt me dat de meeste beleggers nog in de ontkenningsfase zitten en ervan uit gaan dat alles na de zomervakantie weer goed komt. We stevenen af op een diepe recessie omdat Corona impact nog lang zal doorsijpelen. Bedrijven zullen failliet gaan, bestedingen van mensen gaan naar beneden door werkeloosheid. Bedrijven hebben ingeteerd op hun eigen vermogen waardoor investeringen vertraagd of afgezegd worden. Banken moeten afschrijven op hun slechte leningen. De bekende spiraal waardoor er nog veel negativiteit moet worden verwerkt op de beursvloer.
Liquido
0
quote:

pietje-2005 schreef op 3 april 2020 16:37:


[...]
Had er een vraagteken achter moeten zetten ?
Olieprijs stijgt al als een komeet, toch ?


Succes Pietje. Wens je een mooi cash-ritje toe ;-)
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.