Franse overheid schiet Smullers-eigenaar Lagardère te hulp

Gepubliceerd op 3 januari 2021 11:53 | | Onderwerpen: Frankrijk 

RELX N.V. NAM. EO -,07 (sep '18)

18,400 0,000 (0,00%)

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse winkel- en uitgeversconglomeraat Lagardère heeft bijna een half miljard euro aan staatssteun gekregen. De Franse overheid heeft een garantie gegeven op een lening van 465 miljoen euro aan het concern, dat onder andere Smullers-snackbars op Nederlandse treinstations en kledingwinkels op Schiphol uitbaat.

De coronapandemie was desastreus voor de inkomsten van Lagardère. De omzet van de winkeldivisie van het bedrijf, die vooral is gericht op reizigers op luchthavens en treinstations, kelderde door alle reisbeperkingen met 66 procent in het derde kwartaal van vorig jaar. In de eerste helft van 2020 vielen de verkopen al 55 procent lager uit dan een jaar eerder.

De waarborg, die zondag in het Franse staatsblad is aangekondigd, geldt voor een lening die twaalf banken verstrekken aan Lagardère. Onder andere de BNP Paribas, Société Générale en het Duitse Commerzbank nemen een deel van de financiële injectie voor hun rekening.

Lagardère is naast zijn winkelactiviteiten ook bekend als uitgevers- en mediabedrijf. Het is onder andere de eigenaar van Hachette, de grootste uitgeverij van Frankrijk, en woordenboekenmaker Larousse. Daarnaast vallen het tijdschrift Paris Match, de krant Le Journal du Dimanche en radiozender Europe 1 onder het concern.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.