ABN AMRO sluit automaten om plofkraakrisico

Gepubliceerd op 2 december 2019 18:23 | Reacties: 6 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (22 mei)

6,520 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft per direct 470 geldautomaten gesloten. Dat heeft de bank gedaan vanwege het toegenomen risico op plofkraken de laatste tijd. Het gaat om ongeveer de helft van alle geldautomaten van ABN AMRO. De bank gaat direct aan het werk zodat klanten van de gesloten automaten snel weer in de eigen buurt geld op kunnen halen.

De 470 geldautomaten, 380 van ABN AMRO en 90 stuks die recent zijn omgebouwd tot een merkloze Geldmaat, zijn allemaal van hetzelfde type. Dat type automaat was de laatste tijd een geliefd doelwit voor criminelen die door middel van een plofkraak aan het geld wilden komen.

Volgens een woordvoerder zijn verschillende oplossingen mogelijk. Zo kan een ander type geldautomaat worden geïnstalleerd, maar ook kan in sommige gevallen aan een andere locatie worden gedacht. ABN AMRO gaat zo snel mogelijk in kaart brengen wat mogelijk is en op welke plaatsen de nood het hoogst is.

Meerdere locaties

Vorige week maakte ABN AMRO al bekend tientallen automaten te sluiten. "Maar dat bleek niet voldoende", stelt een woordvoerder. De bank heeft overleg gehad met andere banken voor zij de beslissing nam. ABN is naar eigen zeggen de enige bank in Nederland die het betreffende type automaat in gebruik had.

ABN AMRO heeft op nog ongeveer 400 locaties geldautomaten van andere typen. Die blijven wel in gebruik.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Het komt ABN goed uit. Die willen zich toch al meer en meer terugtrekken. Even Apeldoorn plofkraak b.v. bellen en de plofkraken misbruiken om automaten per direct te sluiten. Scheelt weer een hoop overleg en geregel met die burgers en instanties.
Knight V
0
quote:

J.Inv schreef op 2 december 2019 18:29:


Gaaf land zou Mark Rutte zeggen...#nooitmeervvd


Mijn idee.

aandeeltje!
0
Contant geld neemt snel af in belang. Met pinnen en tikkies etc valt het meeste wel te betalen. Ik heb al jaren geen contant geld op zak. Och er is een dienstverlener die alleen contant werkt. Staat ie weer voor de deur om geld te innen. Meestal heb ik dat niet dus, komt ie later maar weer terug, ik ga er niet voor dnaar de pinautomaat.
Een factuurtje of bon krijg ik ook niet echt. Dus ja dan moet ie maar maanden wachten op zijn geld, misschien heb ik de volgende keer wel wat.

Geldautomaten op straat moeten maar weer gesloten worden. Gewoon ergens binnen. Waarom zou je 24 uur per dag contant geld moeten opnemen? De ontwikkeling is 'electronisch' geld, en neemt het belang van 24 uur contant geld kunnen opnemen af.
Japio_
1
quote:

Kaviaar schreef op 2 december 2019 19:11:


Het komt ABN goed uit. Die willen zich toch al meer en meer terugtrekken. Even Apeldoorn plofkraak b.v. bellen en de plofkraken misbruiken om automaten per direct te sluiten. Scheelt weer een hoop overleg en geregel met die burgers en instanties.


Je hebt kennelijk nul empathisch vermogen meegekregen.
ramp 2017
1
Dat is toch wat a[persers bank nederland wil in opdracht van de ruttocratie af van het baar geld ...
antonvb
1
Kaviaar
0
quote:

antonvb schreef op 2 december 2019 22:14:


Je zou haast denken dat ABN opdracht heeft gegeven voor deze plofkraken.


Maak dat japio maar wijs :-)
Thijs van Dijk (Outlaw)
0
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.