Wall Street met kleine plussen lang weekend in

Gepubliceerd op 2 juli 2020 22:18 | Reacties: 17

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn met bescheiden plusjes een extra lang weekend ingegaan. De belangrijkste graadmeters gaven veel van hun eerdere winsten kwijt. Nieuws over de tweede besmettingsgolf met het coronavirus in de Verenigde Staten leidde de aandacht steeds meer af van een goed ontvangen banenrapport. Vrijdag zijn de beurzen gesloten in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.827,36 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3130,01 punten en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 10.207,63 punten.

Records van dagelijkse nieuwe besmettingen met het longvirus in de Verenigde State zijn de afgelopen dagen meermaals verbroken. In Florida steeg het aantal ziekenhuisopnamen door de longaandoening naar het hoogste aantal op één dag ooit. In de Texaanse stad Houston dreigen ic-afdelingen overbelast te raken.

Banenrapport

Eerder op de dag was er veel aandacht voor het banenrapport van de Amerikaanse overheid. In de Verenigde Staten kwamen er vorige maand 4,8 miljoen banen bij, exclusief de landbouw. Dat was meer dan economen in doorsnee hadden verwacht, wat tot optimisme stemde over het economisch herstel van de klap die de coronapandemie heeft uitgedeeld.

Bij de bedrijven won Tesla 8 procent na een kwartaalupdate over het aantal afgeleverde elektrische auto's. Die cijfers waren verrassend goed, mede gelet op fabriekssluitingen als gevolg van lockdownmaatregelen. Woensdag onttroonde Tesla al het Japanse Toyota als het autobedrijf met de hoogste beurswaarde.

American Airlines

American Airlines stond ook in de schijnwerpers, omdat het Amerikaanse ministerie van Financiën akkoord is over de voorwaarden voor noodleningen voor het bedrijf. Het aandeel verloor 2,4 procent. Biofarmaceut Moderna verloor bijna 5 procent na berichten dat het onderzoek naar zijn mogelijke coronavaccin vertraging had opgelopen, iets wat het bedrijf zelf tegenspreekt.

Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent in waarde tot 40,32 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 42,79 dollar. De euro was 1,1238 dollar waard, tegenover 1,1241 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

10 Posts
tolick
1
Kijken of wij met een DIKKE VETTE min het weekend morgen in kunnen gaan bij voorkeur rond de -2 tot -5 % :)
Andy5
2
Lol. Ik ben bang dat morgen een simpel dagje wordt met lager omzetten. Dat Wallstreet aan eind nog wat zou inleveren was logisch. Voor een lang weekend wordt er even voor de zekerheid wat winst genomen.

Morgen waarschijnlijk niet zo spannend. In ieder geval niet een flinke min dag. Dat zal alleen gebeuren samen met de Amerikanen.
peter545
1
@tolick,
Blijkbaar bent U nieuw hier.
Er is geen enkele kans op morgen (vrijdag, 03 juli 2020) een vette min.
bergen333
1
quote:

tolick schreef op 2 juli 2020 23:06:


Kijken of wij met een DIKKE VETTE min het weekend morgen in kunnen gaan bij voorkeur rond de -2 tot -5 % :)
Wall Street gesloten -> Europa in de plus. Dat weet toch iedereen?!
pffffff
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet zonder onderbouwing beschuldigingen van illegale activiteiten te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Formule1-Fan
0
AUiteraad werken FED en ECB samen dat ze geld op moeten halen gam doen aan andere kant, dus rieel echt zekerheid hebben heb je niet als je koopt.
Ds naaiorj is alles, belseren de koper. 80% van riteel verliuestr staat er, hoe kan dit nu.
wiskundig kan er veel gedaan worden, koop je doen ze gam aan jouw kant.

Opmerkelijk, elkke dag zelfde beeld met us stocks dow. Meteen bij opening up, en vanaf 0600 uur ook.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.