Omzetdaling voor Ordina | Eurobench.com

Omzetdaling voor Ordina

Gepubliceerd op 1 nov 2016 om 07:46 | Reacties: 8

Ordina (23 mei)

1,852 -0,018 (-0,96%)

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft de omzet in het derde kwartaal zien dalen. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de automatiseerder.

Het bedrijf zette een omzet van 81,6 miljoen euro in de boeken, 3,7 procent minder dan een jaar eerder. In Nederland zakten de opbrengsten met 8,7 procent tot 60,8 miljoen euro. De omzet in België en Luxemburg steeg met 14,6 procent tot 20,9 miljoen euro. Topman Stépan Breedveld sprak in een toelichting van een ,,toch wel wat tegenvallend omzetniveau''

Het terugkerende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar 4,2 miljoen euro, van 3,7 miljoen euro een jaar eerder. De marge dikte daarbij aan van 4,3 procent naar 5,2 procent.

Schuldpositie

Ordina wist zijn schuldpositie overigens flink terug te brengen. De netto schuld van de onderneming is nu 5,9 miljoen euro. Dat was aan het eind van het derde kwartaal in 2015 nog 11,1 miljoen euro. De daling kwam onder meer door ,,strak werkkapitaalmanagement''.

Gekeken over de eerste negen maanden van het jaar zette Ordina een winst in de boeken van 3,3 miljoen euro. Daarmee keert het bedrijf terug naar een positief resultaat; over dezelfde periode in 2015 stond nog een min van 4 miljoen euro in de boeken. De omzet in de eerste negen maanden van het jaar dikte met 0,8 procent aan tot 259,4 miljoen euro, waarbij sprake was krimp in Nederland en flinke groei in België en Luxemburg.

Breedveld

,,Met een lagere omzet in de segmenten overheid en financiële dienstverlening, is het resultaat verder gestegen door kostenbeheersing. De groei in de segmenten industrie en zorg zet door. België en Luxemburg presteert goed'', aldus Breedveld. Hij vertrekt overigens per 1 april volgend jaar en wordt dan opgevolgd door Jo Maes.

Breedveld wijst verder op ,,recente gunningen van vijf raamovereenkomsten voor ICT-inhuur door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)''. Die bieden volgens hem een ,,goede basis'' om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
$euri
1
resultaat stijgt bij dalende omzet, zou een betere kop zijn, helaas iex weer negatief hier neergezet
tijnk
0
Nee, maar zijn de cijfers goed genoeg om de stijging van de laatste maanden te rechtvaardigen? Ik betwijfel het.

(Geen positie in Ordina)
nb
0
Nuchtertransparant
0
Laten we naar de feiten kijken. 16 miljoen recurring EBITDA tm Q3. Klappen we het af op 20 miljoen op jaarbasis. Bij 92 miljoen aandelen is dat circa 22 cent per aandeel. Bij huidige koers een multiple van ongeveer 12. Is dat hoog of laag... tja..... voor een bedrijf waar niet echt de vaart in zit vwb topline ontwikkeling en marge in het thuisland, is dat volgens mij best hoog. In een private equity buy out zou er echt niet veel meer dan 7 tot maximaal 8 geboden worden. Is wat de gek er voor geeft. Vwb aandeelhouderswaarde zou ik zeggen: Belgie verkopen (staan kopers voor te dringen schat ik in), Nederland in delen opknippen en verkopen en superdividend uitkeren...
Tante Jo
0
Goedemorgen, schuldenpositie met 5.2 mio terugdringen vind ik een hele prestatie in deze tijd. "Ordina wist zijn schuldpositie overigens flink terug te brengen. De netto schuld van de onderneming is nu 5,9 miljoen euro. Dat was aan het eind van het derde kwartaal in 2015 nog 11,1 miljoen euro. De daling kwam onder meer door ,,strak werkkapitaalmanagement''.

Succes vandaag en groet TJ
euco
0
Wat een frustratie: natuurlijk is de belangrijkste kop voor IEX dat de omzet daalt. Dat de winst zou stijgen door kostenbesparingen is geen verrassing, dat de omzet is gedaald (helaas) wel. Geen sensatie maar relevantie.
ooievaar49
0
Maar wat veel belangrijker is dat ze voor de toekomst weer meedoen bij de overheid. Toch positief?
Up2020
0
quote:

ooievaar49 schreef op 1 nov 2016 om 09:15:


Maar wat veel belangrijker is dat ze voor de toekomst weer meedoen bij de overheid. Toch positief?

tarieven te fors verhoogd? Daarom meer omzet vorig kwartaal. Zou dit kunnen opbreken.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.