Nieuws van zaterdag 1 augustus 2020

Techopleving helpt Amerikaanse beurzen niet

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen lieten vrijdag halverwege de handelsdag een wisselend beeld zien. Grote techbedrijven Apple, Amazon en Facebook schoten omhoog na beter dan verwachte resulta...

31 jul | Reacties: 6 | meer...

Bever Holding op strafbankje Euronext

WASSENAAR (AFN) - Bever Holding is door beursexploitant Euronext op het zogeheten strafbankje van de Amsterdamse beurs geplaatst. Volgens het vastgoedfonds komt dit omdat het bedrijf nog steeds op ...

31 jul | Reacties: 5 | Onderwerpen: Euronext  | meer...

Europese beurzen sluiten in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag toch met verlies de dag uitgegaan. Na de stevige klap van een dag eerder stonden de meeste beursgraadmeters het grootste deel van de dag hoger, ma...

31 jul | Onderwerpen: Europa  | meer...

Apple haalt Saudi Aramco in als duurste bedrijf

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Techreus Apple heeft vrijdag het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco tijdelijk afgelost als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Aandelen van de iPhonema...

31 jul | Reacties: 2 | meer...

Overwegend beperkte plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de plus na de forse verliezen van een dag eerder. De economie van de eurozone in het tweede kwartaal liet een recordkrimp van ruim 1...

31 jul | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  | meer...

'Techfondsen stelen de show op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De grote techfondsen staan vrijdag in de schijnwerpers op Wall Street. Apple, Amazon en Facebook lijken allemaal een hogere opening tegemoet te gaan. Beleggers lijken enthousiast o...

31 jul | meer...

Consumentenuitgaven VS nemen toe

WASHINGTON (AFN) - De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn in juni met 5,6 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.Economen hadden in d...

31 jul | Reacties: 3 | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

Winst Engie verdampt door corona en zachte winter

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse energieconcern Engie heeft in het eerste halfjaar de winst helemaal zien verdampen naar nul. Dat komt door de uitbraak van het coronavirus, waardoor bedrijven op...

31 jul | Reacties: 1 | meer...

Beurzen tonen herstel na forse verliesbeurt

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag wat herstel na de forse verliesbeurt een dag eerder. Een recordkrimp van ruim 12 procent van de economie van de eurozone in het tweede ...

31 jul | Reacties: 8 | meer...

'Cijfers WDP iets beter dan verwacht'

WOLVERTEM (AFN) - De halfjaarcijfers van logistiek vastgoedfonds WDP waren iets beter dan verwacht, meldde KBC Securities. De bedrijfsactiviteiten van WDP hervatten in het tweede kwartaal sneller d...

31 jul | meer...

KBC verhoogt advies voor Brunel

AMSTERDAM (AFN) - Brunel heeft het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis beter gepresteerd dan verwacht. Zo bespaart het bedrijf sneller op de kosten dan analisten van KBC Securities hadden ve...

31 jul | Onderwerpen: advies detachering  | meer...

'Geruststellende cijfers Basic-Fit in coronatijd'

HOOFDDORP (AFN) - Basic-Fit heeft geruststellende halfjaarcijfers gerapporteerd ondanks de impact van de coronacrisis. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Ze herbevestigen het vertrouwen in...

31 jul | Reacties: 3 | meer...

AEX krabbelt op na forse verliesbeurt

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs toonde vrijdag herstel op de laatste dag van juli. Ook de andere Europese beurzen krabbelden op na de forse koersverliezen een dag eerder. Op Beursple...

31 jul | Reacties: 9 | meer...

'Nationalisering Air France niet op de agenda'

PARIJS (AFN) - Het nationaliseren van Air France staat niet op de agenda. Dat benadrukte de Franse handelsminister Franck Riester vrijdag in een gesprek met RTL Radio. "Dat is niet aan de orde", zo...

31 jul | Reacties: 4 | meer...

'Afwachtend begin Damrak na forse verliesbeurt'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk vrijwel vlak openen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters afwachtend te beginnen na de zware koersverliezen een...

31 jul | Reacties: 4 | meer...

Duitse winkelverkopen gedaald in juni

WIESBADEN (AFN) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in juni met 1,6 procent gedaald ten opzichte van mei. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau bekend.Economen rekenden in doorsnee op e...

31 jul | Onderwerpen: Duitsland  | meer...

Nikkei zet verliesreeks voort

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag fors lager geëindigd. Het was de zesde verliesbeurt op rij. Tegenvallende Japanse bedrijfsresultaten en een recordkrimp van de Amerikaanse economi...

31 jul | meer...

KLM schrapt nog eens 1500 banen

AMSTELVEEN (AFN) - Bij luchtvaartmaatschappij KLM worden de komende tijd zo'n 1500 mensen ontslagen. Dat aantal komt bovenop de KLM-medewerkers die gebruikmaakten van de vrijwillige vertrekregeling...

31 jul | Reacties: 2 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

BNP Paribas presteert veel beter dan verwacht

PARIJS (AFN) - BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, heeft in het tweede kwartaal een stuk beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. De prestaties zijn ook een stuk beter dan de bank ...

31 jul | meer...

Omzet optiekbedrijf EssilorLuxottica fors gedaald

CHARENTON-LE-PONT (AFN) - De omzet van de Frans-Italiaanse brillen- en lenzenverkoper EssilorLuxottica is in de eerste helft van dit jaar stevig gedaald vanwege de coronacrisis. Door de lockdownmaa...

31 jul | Reacties: 1 | meer...

Bedrijvigheid Chinese industrie trekt aan

PEKING (AFN) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in juli gestegen. Dat komt naar voren uit cijfers van de Chinese federatie voor logistiek en inkoop.De zogeheten inkoopmanager...

31 jul | Onderwerpen: China  | meer...

Meer winst voor logistiek vastgoedfonds WDP

WOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP heeft de winst in de eerste helft van het jaar zien stijgen. De bezettingsgraad van het vastgoed bleef vrijwel stabiel, zo viel vrijdag op te maken uit...

31 jul | Reacties: 2 | meer...

Winkelverkopen stijgen met bijna 10 procent

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in juni 9,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de grootste groei sinds...

31 jul | Reacties: 3 | meer...