Nieuws van donderdag 26 maart 2020

Hoop op biljoenensteun zet Wall Street flink hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met afgemeten winsten gesloten. De hoop dat het aanstaande Amerikaanse noodsteunpakket van 2 biljoen dollar de economische pijn van de...

26 mrt | Reacties: 33 | meer...

Corbion verschuift aandeelhoudersvergadering

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Corbion verschuift zijn aandeelhoudersvergadering naar eind juni. Eigenlijk zou de bijeenkomst 11 mei plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen rond het coro...

26 mrt | meer...

Beurzen New York tussentijds flink hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tussentijds op flinke winst. Beleggers nemen een voorschot op het gigantische Amerikaanse steunpakket van 2 biljoen dollar voor de ...

26 mrt | Reacties: 29 | meer...

Uitgever Brill profiteert van verkoop e-books

LEIDEN (AFN) - De uitgever van wetenschappelijke literatuur Brill heeft 2019 afgesloten met een hogere omzet. Het bedrijf wist dankzij e-books en ander digitaal materiaal een daling van de verkoop ...

26 mrt | meer...

Flink hogere winst voor investeerder HAL

ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de winst afgelopen jaar flink opgevoerd. Belangrijkste reden daarvoor was de verkoop van het belang in optiekketen GrandVision aan brillenreus EssilorLuxott...

26 mrt | meer...

Amsterdamse beurs buigt verlies om in winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met winst de handel uitgegaan, na eerder op de dag nog flink in de min te hebben gestaan. Beleggers trokken zich op aan de forse winsten op Wall S...

26 mrt | Reacties: 2 | meer...

ASR wil klanten tegemoetkomen in coronacrisis

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR wil klanten die in de problemen komen door de coronacrisis in bepaalde gevallen te hulp schieten. Het bedrijf zal dan met de klant kijken naar oplossingen als het ti...

26 mrt | Onderwerpen: ASR  | meer...

Groothandelsvoorraden VS omlaag

WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaan...

26 mrt | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

KLM hervat vrachtvluchten naar Peking

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf zondag weer vliegen naar Peking. Aanvankelijk gaat het om vrachtvluchten, omdat voor reizigers nog altijd strenge reisrestricties gelden. Wek...

26 mrt | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

Beurzen doen stap terug na sterke opleving

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koersopleving in de afgelopen dagen. Ook werd gewacht op de wekelijkse aanvra...

26 mrt | Reacties: 3 | meer...

Aalberts stelt aandeelhoudersvergadering uit

UTRECHT (AFN) - Industrieconcern Aalberts stelt zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit tot 25 juni vanwege de maatregelen van de overheid om de coronacrisis tegen te gaan. Oorspronkelijk sto...

26 mrt | meer...

'Dividendbesluit Accell verstandig'

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van fietsenproducent Accell om geen dividend over 2019 te betalen vanwege de coronacrisis is verstandig. Dat zei ING. Volgens de bank neemt Accell het zekere voor het ...

26 mrt | meer...

'Wijs dividendbesluit van Heijmans'

AMSTERDAM (AFN) - Dat Heijmans over 2019 toch geen dividend gaat betalen is een wijs besluit, ondanks de negatieve gevolgen voor aandeelhouders. Dat concluderen kenners van ING. Ze verwachten dat m...

26 mrt | Reacties: 2 | meer...

'Afboeking bij ABN AMRO is ongelukkig'

AMSTERDAM (AFN) - Het eenmalig verlies van ongeveer 183 miljoen euro bij ABN AMRO vanwege problemen bij zijn clearingsbank in de Verenigde Staten is duidelijk ongelukkig en roept vragen op over het...

26 mrt | Reacties: 19 | Onderwerpen: banken  | meer...

'Besluit Arcadis is begrijpelijk'

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van advies- en ingenieursbureau Arcadis om te stoppen met het inkopen van eigen aandelen en het dividendvoorstel in te trekken vanwege de coronacrisis is te begrijpen....

26 mrt | Reacties: 2 | meer...

AEX in het rood, ABN AMRO zakt bijna 4 procent

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond donderdag in het rood. Ook de andere Europese beurzen lieten verliezen zien. Beleggers namen gas terug na de opleving in de afgelopen dagen. Daa...

26 mrt | Reacties: 6 | Onderwerpen: banken  | meer...

Iets groter verlies voor biotechbedrijf Vivoryon

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Vivoryon, voorheen Probiodrug, heeft afgelopen jaar een iets groter verlies in de boeken gezet dan in 2018. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling namen licht ...

26 mrt | Reacties: 1 | meer...

NSI geeft nieuwe obligaties uit

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI geeft voor 40 miljoen euro aan nieuwe obligaties uit voor klanten van MetLife Investment Management (MIM). Hierdoor verzekert de beursgenoteerde ondernemi...

26 mrt | Onderwerpen: Obligaties  | meer...

Nikkei staakt driedaagse herstelreeks

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een fors verlies geëindigd. Beleggers namen gas terug na de sterke driedaagse herstelreeks, waarin de Nikkei 18 procent wist terug te winnen...

26 mrt | meer...

Zoek in nieuws

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ADYEN NV 732,400 +41,200 / +5,96%
Aegon 2,236 +0,146 / +6,99%
Air France-KLM 5,118 +0,146 / +2,94%
ALUMEXX N.V. 0,418 +0,018 / +4,50%
ASMI 95,220 +13,340 / +16,29%
ASR Nederland 22,000 +0,630 / +2,95%
BAM 1,365 +0,120 / +9,64%
BINCKBANK N.V. ... 6,350 0,000 / 0,00%
Euronext 71,800 +3,600 / +5,28%
Fugro 3,696 -0,032 / -0,86%
ING 5,050 +0,430 / +9,31%
NN Group 23,630 +0,840 / +3,69%
OCI 11,550 +1,460 / +14,47%
VolkerWessels 21,640 +0,040 / +0,19%