Nieuws | Eurobench.com

Nieuws van donderdag 16 februari 2017

Recordreeks Wall Street stokt

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag dicht bij de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers lastten een adempauze in na de recordreeks van de afgelopen week. De m...

feb '17 | Reacties: 3 | meer...

Derde partij richt pijlen op farmaceut Stada

BAD VILBEL (AFN) - De Duitse farmacieconcern Stada Arzneimittel heeft over aandacht niet te klagen. Toonden eerder Cinven en Advent interesse in een overname van de Duitse en Russische activiteiten...

feb '17 | meer...

Meer winst op hogere omzet voor Nedap

GROENLO (AFN) - Nedap heeft 2016 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Dat bleek uit de donderdag gepubliceerde resultaten van De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet.Ne...

feb '17 | meer...

Adempauze op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie iets onder de slotstanden van woensdag. Beleggers leken een adempauze in te lassen na de recordreeks van de af...

feb '17 | meer...

Recordwinst voor Acomo

ROTTERDAM (AFN) - Amsterdam Commodities (Acomo) heeft 2016 afgesloten met een recordwinst. Dat maakte de handelaar in specerijen, noten en thee donderdag bekend. Vooral het laatste kwartaal waren d...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

'Noorwegen pompt meer oliegeld in aandelen'

OSLO (AFN) - Noorwegen is van plan een groter deel van het geld in het grootste soevereine fonds ter wereld uit te geven aan aandelen. De extra uitgaven kunnen een flinke impuls voor de wereldwijde...

feb '17 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Noorwegen  | meer...

Koersval NN Group op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies de handel uit gegaan. Vooral het stevige koersverlies van NN Group zette druk op de leidende graadmeter. De verzekeraar werd afg...

feb '17 | meer...

NN Group onderuit in rode AEX

AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) was donderdag de grote verliezer in de AEX-index in Amsterdam. De verzekeraar kwam met minder dan verwachte cijfers. Ook de resultaten van advies-...

feb '17 | meer...

Rustige opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met een minieme plus aan de nieuwe handelssessie begonnen. Daarmee kreeg de recordreeks van de afgelopen dagen een voorzichtig vervolg...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

'Rustige opening Wall Street na recordreeks'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een licht lagere opening, nadat de graadmeters bij het slot woensdag voor de vijfde dag op rij alle drie record...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

Woningbouw VS zakt in

WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in januari met 2,6 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder, tot ruim 1,24 miljoen op jaarbasis. Dat ...

feb '17 | Onderwerpen: Verenigde Staten  | meer...

Bedrijvigheid rond Philadelphia groeit sterk

PHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is in februari sterk toegenomen. Dat bleek uit cijfers die de Federal Reserve Bank of Philadelphia donderdag ...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

BAM stopt Amsterdam ArenA vol sensoren

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat de Amsterdam ArenA samen met het bedrijf Honeywell voorzien van slimme sensoren en meters. Met behulp van het Internet of Things kan het Amsterdamse voetbalst...

feb '17 | meer...

DeGiro verder in vaarwater BinckBank

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro gaat zich ook richten op zelfstandige vermogensbeheerders. Dat maakte de budgetaanbieder van beleggingsdiensten voor particulieren donderdag bekend.Met de nieu...

feb '17 | Reacties: 3 | Onderwerpen: banken  | meer...

'Focus bij cijfers Vopak op dividend'

AMSTERDAM (AFN) - De blikken op de financiële markt zullen vrijdag bij de presentatie van de vierdekwartaal- en jaarcijfers van Vopak onder meer gericht zijn op mededelingen over de dividenduitkeri...

feb '17 | Onderwerpen: dividend  | meer...

Brussel keurt verkoop Lumileds goed

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie geeft goedkeuring aan de verkoop door Philips van een meerderheidsbelang in zijn dochterbedrijf Lumileds aan een groep investeerders onder leiding van Apollo G...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

Forse bewegingen door cijferregen op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) en Arcadis gingen donderdag flink onderuit op de beurs in Amsterdam. De verzekeraar en het advies- en ingenieursbureau werden afgestraft na de pre...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

Arcadis aan de slag bij Ring Brussel

BRUSSEL (AFN) - De ingenieursbureaus Sweco Belgium en Arcadis hebben van de Vlaamse overheid een meerjarige opdracht gekregen om ondersteuning te bieden bij de herinrichting van de Ring rond Brusse...

feb '17 | Reacties: 3 | meer...

'Snap maakt details beursgang openbaar

NEW YORK (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Snap, het bedrijf achter de app Snapchat waarmee gebruikers elkaar foto's en video's kunnen sturen die na verloop van tijd weer verdwijnen, kan bij de beursgang worde...

feb '17 | Reacties: 3 | meer...

TomTom bereikt mijlpaal met Telematics

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft voor het eerst meer dan 700.000 auto's aangesloten op zijn wagenparkbeheersysteem Telematics. Het systeem waarmee bedrijven hun voertuigen in de gaten kunnen houden b...

feb '17 | Reacties: 2 | meer...

'Heijmans heeft risico's op netvlies'

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans heeft eindelijk zijn financiële risico's goed in kaart gebracht. Daarbij is het positief dat overeenstemming is bereikt met banken over de herfinanciering van het noodlij...

feb '17 | meer...

'Zwakke omzettrend bij Ordina'

AMSTERDAM (AFN) - De vierdekwartaalcijfers en jaarresultaten van Ordina stellen teleur, door de zwakke omzettrend in Nederland. Dat constateren analisten van ING donderdag.De opbrengsten in Nederla...

feb '17 | Reacties: 6 | meer...

'Cijfers Arcadis vallen tegen'

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van Arcadis zijn zwakker dan gedacht, ondanks een verbetering van het werkkapitaal. Dat liet KBC Securities weten in een reactie op de resultaten van het advies- en ing...

feb '17 | meer...

'Cijfers AF-KLM beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaal- en jaarcijfers van Air France-KLM zijn wat beter dan verwacht, maar de vooruitzichten die het bedrijf dinsdag schetste voor 2017 geven een gemengd beeld. Da...

feb '17 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

NN onderuit in AEX

AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) was donderdag de gebeten hond op Beursplein 5. Het aandeel van de verzekeraar kelderde bij de hoofdfondsen na de presentatie van teleurstellende c...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

'NN Group valt tegen'

AMSTERDAM (AFN) - NN Group behaalde in het vierde kwartaal een teleurstellend operationeel resultaat. Ook de solvabiliteitsratio was lager dan waar de markt vanuit ging, zo constateren analisten va...

feb '17 | meer...

Nestlé voorzichtig over omzetgroei in 2017

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé is voorzichtig gesteld over de omzetgroei in 2017, nadat vorig jaar de zwakste omzettoename in minstens een decennium in de boeke...

feb '17 | meer...

'Weer drukke dag op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam verwerken donderdag weer een flinke stroom aan bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer verzekeraar NN Group, luchtvaartconcern Air France-KLM en advies- e...

feb '17 | meer...

Dataverhuizer Xillio naar NPEX

HILVERSUM (AFN) - Dataverhuizer Xillio krijgt een notering op het handelsplatform NPEX. Dat bleek donderdag.Het bedrijf wil afgerond 2,5 miljoen euro ophalen via een achtergestelde obligatielening....

feb '17 | meer...

DSM koopt zonnepaneelbedrijf

HEERLEN (AFN) - DSM neemt de Chinese producent van onderdelen voor zonnepanelen Suzhou Sunshine New Materials Technology Company over. Dat maakte het speciaalchemie- en materialenbedrijf donderdag ...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

Iets minder winst voor Rabobank

UTRECHT (AFN) - Rabobank heeft vorig jaar bijna een tiende minder winst gemaakt, mede als gevolg van hoge reorganisatiekosten bij de bank. Ook moest het financiële concern een extra voorziening tre...

feb '17 | Onderwerpen: banken Rabobank  | meer...

Heijmans verwacht zwaar verlies in 2016

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans verwacht dat het in 2016 dieprode cijfers heeft geschreven en gaat zich volledig toeleggen op de Nederlandse markt. De bouwer trekt zich terug uit België en Du...

feb '17 | Reacties: 8 | meer...

Ordina hervat dividendbetaling

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina gaat weer dividend uitkeren. De automatiseerder schreef vorig jaar weer zwarte cijfers en stelt een uitkering aan de aandeelhouders voor van 2 eurocent per aandeel, zo wer...

feb '17 | Reacties: 6 | meer...

Verzekeraar NN ziet winst ruim halveren

DEN HAAG (AFN) - De winst van NN Group (Nationale-Nederlanden) is afgelopen kwartaal meer dan gehalveerd, vergeleken met een jaar eerder. De verzekeraar kampte onder meer met hogere claims bij het ...

feb '17 | Reacties: 1 | Onderwerpen: verzekeringen  | meer...

Ruim een vijfde meer winst voor Ziggo-moeder

DENVER (AFN) - Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van Ziggo, heeft een bedrijfsresultaat behaald in het vierde kwartaal van 683 miljoen dollar. Dat betekent een groei van ruim 22 procent...

feb '17 | meer...

Verdeeld beeld op Aziatische markten

TOKIO (AFN) - De Aziatische beurzen beleefden donderdag een voorzichtige handelsdag. In Tokio stond de handel onder druk door een sterkere Japanse yen. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio ging ...

feb '17 | Onderwerpen: Azië  | meer...

Arcadis ziet winst flink dalen

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in 2016 een flink lagere winst behaald op een iets gedaalde omzet. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.De netto operationele winst za...

feb '17 | Reacties: 1 | meer...

Vertrouwen ondernemers hoogste sinds 2008

DEN HAAG (AFN) - De ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven zijn het jaar vol vertrouwen begonnen. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, verbeterde in...

feb '17 | meer...