DPA Flex Group « Terug naar discussie overzicht

DPA 2016

520 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Jan Willem
0
Zoals anderen die geheerst worden door grote beleggingsmaatschappijen die liefst gaan voor een zo laag mogelijke vermogensbelasting zal ook DPA nu voor wat maanden de wei in mogen, op naar de cijfers dan maar .
Jan Willem
0
In de eerste drie kwartalen werd het boekjaar 2014 al overtroffen en ze gaan voor een beter resultaat .
[verwijderd]
0
Kennelijk zag iemand het niet meer zitten en dus verkoop op € 1,35. Gaat goed in de detachering? Kolere!
ff_relativeren
0
quote:

Opus135 schreef op 9 februari 2016 18:40:

Kennelijk zag iemand het niet meer zitten en dus verkoop op € 1,35. Gaat goed in de detachering? Kolere!
tja, dat was ff schrikken vandaag @ Opus135. Ik heb ze niet in het echie, maar gebruik wel een stapeltje DPA in de IEX-koffiekamer-beurscompetitie NL-2016.

Het dipje vandaag kwam wat onverwacht, maar ach, dat trekt weer wel bij ..

Greetzzz
Nel
0
AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is ook in de eerste weken van 2016 sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

In de eerste vier weken van dit jaar nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten met 15 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. De toename was in alle belangrijke sectoren zichtbaar. In de industrie was 14 procent meer werk voor tijdelijke krachten, in de technische sectoren nam de vraag met 15 procent toe en bij administratieve bedrijven werden 17 procent meer uitzenduren genoteerd.

De omzet van uitzendbedrijven ging in januari met gemiddeld 16 procent omhoog.
Nel
0
de dag is nog niet voorbij en anders is er ruimte morgen tijdens de update want cijfers zullen goed zijn maar zal er vanaf hangen wat men heeft verdient

fijne dag
Wilbar
0
Aanhoudende autonome groei stuwt resultaten DPA Group in 2015

Hoofdpunten 2015
- 35,5% omzetgroei tot 116,3 miljoen euro (2014: 85,8 miljoen)
- Sterke autonome groei van 11% wordt gedreven door inzet professionals in loondienst
- Acquisitie en integratie van SOZA XPERT en ConQuaestor Interim Professionals
- Genormaliseerde brutowinst van 29,8 miljoen euro (2014: 21,8 miljoen)
- Stijging genormaliseerde EBITDA met 47% tot 8,5 miljoen euro (2014: 5,8 miljoen)

www.dpa.nl/persberichten/aanhoudende-...
Wilbar
0
Dividend
De Raad van Bestuur zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (‘de Algemene Vergadering’) voorstellen om van het nettoresultaat van 4,8 miljoen euro een bedrag van 3,0 miljoen als dividend uit te keren aan de aandeelhouders.

Met de verkoop van het belang in ICT Automatisering heeft DPA een boekwinst gerealiseerd van 2,3 miljoen euro. Deze boekwinst is verantwoord in het resultaat van 2015. Een interim dividend van 4 eurocent per aandeel is in verband met deze boekwinst reeds uitgekeerd in 2015. DPA is voornemens een slotdividend uit te keren van 2 eurocent per aandeel. Het slotdividend is 40 procent van het gerealiseerde resultaat na belastingen exclusief bovengenoemde boekwinst.

Vooruitzichten
Er is een toenemende behoefte bij organisaties om hun wendbaarheid te vergroten door de flexibele inzet van specialistische kennis. Deze trend zet zich door in 2016. In combinatie met de groei van de economie resulteert dit in een verwachte, toenemende vraag naar onze dienstverlening. DPA is goed gepositioneerd om op de juiste manier in te spelen op de dynamische marktomstandigheden, onder meer door de werving en selectie van professionals te verfijnen en hen gericht in te zetten, op te leiden en te begeleiden.

In 2016 bouwen we verder aan de toegevoegde waarde van onze dienstverlening en flexibel inzetbare kennis en kunde. Hierdoor verwachten we de posities in het merendeel van onze markten in 2016 opnieuw te kunnen versterken.
[verwijderd]
0
Cijfers ogen O.K.-ish, maar niet spectaculair. Normale netto-jaarwinst een miljoen euro omhoog. Relatief schitterend, maar wekt het indruk in absolute zin? Outlook wordt niet echt concreet: mooie formuleringen daar blijft het bij.

Zo verwacht ik geen sterk hogere koers. Voordeel: je kunt (verder) instappen als je in de club gelooft. Neerwaartse druk zal verwaarloosbaar zijn voorlopig. Nadeel: dood geld bij gebrek aan triggers.

Wel goede koppen in de media.

www.dpa.nl/persberichten/aanhoudende-...
voda
0
DPA: aanhoudende groei voor langere termijn - 2e Update

(Tweede update van bericht 'DPA verwacht toenemende vraag naar dienstverlening DPA' om het commentaar van het management en de actuele koers toe te voegen.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Detacheerder DPA Group nv (DPA.AE) ziet een toenemende behoefte aan wendbaarheid bij organisaties, een trend die in 2016 doorzet. In combinatie met een verder economisch herstel voorziet DPA een verdere stijging van de vraag naar zijn dienstverlening, aldus het bedrijf dinsdag in een persbericht met daarin de cijfers over 2015.

De raad van bestuur van DPA is dinsdag in een toelichting op de cijfers ten opstaan van aandeelhouders, analisten en pers ook bemoedigend in zijn verwachtingen voor de langere termijn. "We zien geen aanleiding te veronderstellen dat we het huidige groeitempo niet zouden kunnen volhouden. Ik denk dat een omzet tussen de EUR200 en EUR250 miljoen rond 2020 mogelijk moet zijn, met idealiter een brutomarge tussen de 25% en 30% en een EBITDA-marge tussen de 8% en 10%", aldus chief executive officer (CEO) Eric Winter in zijn toelichting.

DPA mikt nu vooral op autonome groei, ook omdat acquisities de afgelopen tijd steeds duurder zijn geworden. Wat we in veel sectoren zien gebeuren is een wegdigitalisering van het middensegment, MBO en lager. "Overal is beweging en dat is gunstig voor DPA, sterk georienteerd op het hogere segment. De onderliggende flexschil neemt alleen maar toe en dat biedt voor ons voorlopig afdoende kansen", aldus Winter.

DPA werkt in de huidige markt vooral met vaste mensen en het liefst zo min mogelijk met zzp-ers, omdat de vraag blijft stijgen en zzp-ers in die dynamiek minder solide inzetbaar zijn. DPA zit zeer dicht op zijn opdrachtgevers en wil niet het risico lopen duur te moeten inlenen om alsnog aan de vraag te voldoen. Veel van de vraag zit in het financiele segment, maar met de lopende saneringsrondes bij grote banken verwacht DPA mettertijd wel een verschuiving naar compliance.

DPA zag zijn omzet in 2015 met name nog groeien als gevolg van acquisities, met een versnelling in de tweede helft van het jaar. SOZA en ConQuaestor zijn inmiddels geheel geintegreerd, waarbij de overname van de laatste qua prijs aan de gunstige kan lag. In totaal heeft DPA nog voor circa EUR15 miljoen aan earn outs op zijn balans staan en EUR12 miljoen aan financiele faciliteit om een eventuele overname te bekostigen.

Daarbij zat DPA eind 2015 op 193 indirecte medewerkers op in tot 1.151 eigen professionals op een totaal van 1.632 medewerkers, waarvan dan weer 288 zzp-ers.

DPA verwacht dat er veel nieuwe functies en banen ontstaan, die bij de onderneming ook kunnen leiden voor de opzet van nieuwe business units waar het bedrijf er nu 23 van heeft. "Aan dat aantal is geen grens", aldus de raad van bestuur, waarin Stefan Heesakkers de functie van chief financial officer (CFO) bekleed. "We zetten in op ondernemersschap via een cellenstructuur waarin specialisme is verankerd. Als een cel uit zijn jasje groeit, zetten we een splitsing op om verder groei mogelijk te maken. Nieuwe functies zorgen voor nieuwe cellen en die verwachten we bijvoorbeeld in datamining en onlinemarketing.

Enige jaren geleden zag DPA kansen om werkloos personeel dat is opgeleid om in een operatiekamer te werken in Spanje te werven, verder op te leiden, vooral bij de verwerving van de Nederlandse taal, maar heeft moet vaststellen dat dat niet rendeerde. "De marges lagen laag en er waren, zeker met monddoekjes voor, nogal wat communicatieproblemen. We hebben de switch gemaakt naar dentistry. Daarbij liggen de marges hoger en hebben we vorig jaar 60 mensen ook weer uit de Iberische regio, weten te plaatsen", aldus Winter.

De omzet van DPA kwam over 2016 uit op EUR116,3 miljoen, een stijging met 35,5% en 11% op autonome basis, vooral dankzij de inzet van professionals in loondienst. De omzet daaruit steeg autonoom met 16% op jaarbasis. Het aantal profs steeg in het boekjaar naar 1.151 per einde jaar van 923 eind 2014.

Met dat resultaat kwam de genormaliseerde brutowinst over het vorig boekjaar uit op EUR29,8 miljoen tegen EUR21,8 miljoen over 2014. De genormaliseerde winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) beliep EUR8,5 miljoen tegen EUR5,8 miljoen een jaar eerder.

DPA splitst de omzet per segment als volgt uit: Finance, Banking & Insurance, een onderdeel waar het bedrijf al enige tijd een relatief sterke dynamiek ervaart, zag de omzet over 2015 uitkomen op EUR65,6 miljoen tegen EUR41,7 miljoen een jaar eerder, gedreven door de acquisitie van ConQuaestor Interim Professionals en de volledige consolidatie van het in september 2014 overgenomen Fagro. Techniek & ICT genereerde een omzet van EUR23,5 miljoen over 2015 tegen EUR27,0 miljoen. Bij DPA Cauberg-Huygen en DPA Engineering zijn reorganisaties succesvol doorgevoerd vanwege de achterblijvende prestaties. Legal & Public steeg in 2015 in omzet met EUR10,1 miljoen naar EUR27,5 miljoen, mede dankzij SOZA.

Op het niveau van brutowinstontwikkeling kwam deze bij Finance, Banking & Insurance uit op EUR14,9 miljoen tegen EUR10,0 een jaar eerder. Bij Techniek & ICT was dit EUR5,1 miljoen over 2015 tegen EUR6,4 miljoen een jaar terug. Legal & Public deden het dan weer beter met een brutowinst van EUR9,6 miljoen over 2015 tegen EUR5,4 miljoen over 2014.

De nettowinst van DPA kwam over heel 2015, inclusief een boekwinst van EUR2,3 miljoen gerelateerd aan de verkoop van een aandelenbelang in ICT Automatisering nv (ICT.AE) uit op EUR4,8 miljoen tegen EUR1,5 miljoen over 2014.

Het bedrijf stelt voor over het afgelopen boekjaar een slotdividend uit te keren van EUR0,02 per gewoon aandeel DPA. Over 2014 lag dit nog op EUR0,012 per gewoon aandeel DPA. In totaal komt de uitkering aan dividend over 2015 uit op EUR0,06, inclusief het interimdividend. Het pay out-beleid van DPA ligt op 40% van het nettoresultaat.

De financiele positie van DPA over 2015 ziet er als volgt uit: het eigen vermogen steeg naar EUR53,5 per einde jaar. Aan het eind van 2014 was dit EUR51,2 miljoen. De solvabiliteit kwam uit op 50,0% tegen 52,0%. Kortlopende verplichtingen liepen op naar EUR37,0 miljoen van EUR33,6 miljoen een jaar eerder.

Het aandeel DPA noteert dinsdag rond 14.20 uur 0,4% hoger op EUR1,66 bij een AsX die 0,3% zakt.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

TOMA
0
Ziet er prima uit bij DPA

Boeiend om ook om even op de site te kijken:

www.dpa.nl/persberichten/aanhoudende-...

Ziet er allemaal prima en overtuigend uit. Heb ik wel eens anders meegemaakt. De filosofie van het bedrijf spreekt mij ook aan.
Tevredenheid van de werknemers wordt bv als zeer belangrijk gezien. Uiteindelijk kom je daar veel verder mee dan snel geld willen maken. Begin er idd in te geloven dat dit aandeel veel kan gaan worden.

Groet,
Toma

[verwijderd]
0
Dpa is een saai aandeel, maar ik ben er ingestapt omdat usg nu weg is en dit wel eens de volgende prooi zou kunnen worden ?
Vraag is alleen: welk bedrijf zou interesse kunnen hebben ?
Graag jullie creatieve ideeen.
Zijn jullie her met miJ eens ?
Graag reacties.
520 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.802,60 -1,24%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.913,87 -1,42%
 US30^ 37.663,28 -0,09%
 Nasd100^ 17.686,31 -0,04%
 US500^ 5.051,99 -0,18%
 Japan225^ 38.373,62 -0,84%
 Gold spot 2.372,03 -0,47%
 EUR/USD 1,0610 -0,14%
 WTI 85,00 -0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront