Vastgoed « Terug naar discussie overzicht

Hoelang duurt lijdensweg vastned office nog??

15 Posts
buf
0
Direct beleggingsresultaat per aandeel:
2001 3,16
2002 3,10
2003 2,80
2004 2,13
2005 1,72
2006 1,70
2007 1,71
2008 1,59
2009 1,58

Ze hoeven echt de schuld niet aan de crisis te geven, want ze maken er al meer dan 10 jaar een rotzooi van.
Voor 2010 wordt een direct beleggingsresultaat van hooguit 1,35 euro verwacht.
New dawn
0
quote:

buf schreef:

Direct beleggingsresultaat per aandeel:
2001 3,16
2002 3,10
2003 2,80
2004 2,13
2005 1,72
2006 1,70
2007 1,71
2008 1,59
2009 1,58

Ze hoeven echt de schuld niet aan de crisis te geven, want ze maken er al meer dan 10 jaar een rotzooi van.
Voor 2010 wordt een direct beleggingsresultaat van hooguit 1,35 euro verwacht.

Je praat over een bedrijf wat in kantoor- en industriële panden investeert.

In die sector gaat het al langere tijd slecht door eerst de internetbubbel en daarna de kredietcrises die zijn oorzaak vindt in de USA-vastgoedbubbel.

Maar...veel gemeenten in Nederland dachten dat als ze bouwvergunningen gaven voor dit soort panden. als vanzelf werkgelegenheid in hun gemeente zou komen. In het verleden voor het jaar 2000 was dit nl ook zo. Nu zie je overal borden met teksten zoals: "10.000 m2 kantoorruimte te huur".

Dan is het zo dat het management wat betreft zijn strategie niet te vergelijken is met bv NSI dat aanzienlijk minder leegstand in zijn kantoorpanden heeft.

Daarom blijf er met de vingers van af omdat de sector zeer cyclisch is met overcapaciteit.
New dawn
0
Heb ivm met de beoogde overname van Vastned Offices mijn aandelen NSI verkocht. Mocht de overname lukken, dan gaat de m.i. de kwaliteit van de totale portefeuille achteruit en heeft het percentage winkelpanden al minder gewicht.
voda
0
Vastned O/I advies omhoog naar buy - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro verhoogt het advies voor Vastned O/I (VNOI.AE) naar buy van reduce naar aanleiding van het fusievoorstel van Nieuwe Steen (NISTI.AE). De analisten zien de strategische voordelen van de fusie, maar twijfelen over de deal zoals die zondag is gepresenteerd aan analisten. Als de fusie doorgaat stellen ze dat het opwaarts risico bij Vastned O/I ligt. Het koersdoel gaat naar EUR14,0 van EUR9,30. Het aandeel is maandag 6,0% hoger gesloten op EUR12,30. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
VastNed O/I en NSI kijken naar waardering
AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds VastNed Offices/Industrial (O/I) praat deze week verder met branchegenoot Nieuwe Steen Investments (NSI) over een mogelijke fusie. De partijen kijken dan onder meer nader naar de waardering van beide bedrijven. Dat heeft een woordvoerder van VastNed O/I dinsdag gezegd. De ondernemingen zaten maandag al met elkaar om tafel.

De sfeer bij deze besprekingen was neutraal, aldus de zegsman. VastNed O/I toonde zich zondag onprettig verrast toen NSI met een uitgebreid persbericht naar buiten trad, met daarin details over onder meer de verhouding van de aandelenruil waarmee de fusie tot stand zou moeten komen. In het voorgenomen bod van NSI zouden aandeelhouders van VastNed O/I voor ieder eigen aandeel 0,85 aandelen van NSI krijgen.

Volgens de VastNed-woordvoerder zitten de partijen ,,nog niet op een lijn''. Er moet volgens hem beter gekeken worden naar de intrinsieke waarde die bij VastNed hoger is dan de beurswaarde.

Belgische activiteiten

Daarnaast zijn de ondernemingen nog niet uit de vraag wat er met de Belgische activiteiten van VastNed O/I zou moeten gebeuren. VastNed O/I heeft een belang van 54 procent in het Belgische Intervest, maar NSI liet zondag weten niet geïnteresseerd te zijn in dat bedrijf.

Ook het tijdpad voor de verdere gesprekken moet deze week nog worden vastgesteld, aldus de woordvoerder. Hij benadrukte dat er geen haast bij was. De veranderingen in de overdrachtsbelasting die per 1 januari van kracht worden zijn niet van toepassing op de mogelijk overname omdat de zaak door middel van een aandelenruil beklonken zou worden.


[verwijderd]
0
NSI ziet besparingen na fusie
FD Selectionsdinsdag 14 december 2010Het vastgoedfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) denkt dat een combinatie met VastNed Office/Industrial vanaf 2013 jaarlijkse kostenbesparings- en synergievoordelen kan behalen van ten minste euro 3,5mln.

Gert van der Have, Amsterdam

In een persbericht volgend op het fusievoorstel van vorige week door NSI, meldt het fonds dat de combinatie met VastNed O/I de grootste beursgenoteerde belegger in Nederlands kantoorvastgoed zou worden. Daarin heeft de combinatie een portefeuille van euro1 mrd. Dat is veel meer dan Unibail Rodamco, Wereldhave en Corio samen aan kantoren in Nederland hebben.

B-locaties

Volgens analist Jean-Yves Devloo hebben de beide fondsen vooral vastgoed op B-locaties in de Randstad. Soms liggen de panden van de twee op niet meer dan vijftig meter van elkaar. Hij beaamt dan ook dat er mogelijke voordelen zijn bij samengaan van de twee. Als ze niet meer concurreren, kunnen ze een verdere huurval voorkomen en ook de leegstand tegengaan.

VastNed O/I heeft een belang van 54,7% in de Belgische vastgoedinvesteerder Intervest. Maar NSI zegt niet geïnteresseerd te zijn in het Belgische bedrijf. Het wil geen fusie met de Belgen en doet evenmin een bod op de beursgenoteerde aandelen.

Samengaan

NSI, dat voor 18,9% in handen is van de Israëlische investeerder Habas, wil alle bezittingen en schulden van VastNed O/I overdragen aan een of meer entiteiten van NSI. Door deze transactie juridisch zo op te zetten, zullen er geen directe of overdrachtsbelastingen verschuldigd zijn, zegt NSI.

Het nu nog in Hoorn gevestigde NSI, dat naar Hoofddorp gaat verhuizen, gelooft in de voordelen van het samengaan met het Rotterdamse VastNed O/I. Per eind van vorig week heeft NSI daartoe een belang van 4,99% via de beurs verworven.

Schaalgrootte

De mogelijke combinatie met VastNed O/I past binnen onze strategie, zegt NSI, om een leidende rol te spelen in de zich consoliderende vastgoedbeleggingssector. Schaalgrootte is volgens NSI in toenemende mate een doorslaggevende factor om op lange termijn aantrekkelijke rendementen te scheppen voor aandeelhouders en te kunnen concurreren voor hoogrenderende panden.

ING-analist Devloo denkt dat de combinatie ook een tegenspeler kan zijn voor grote klanten op de vastgoedmarkt als Unilever. Nu zijn de grootste klanten verschillende overheidslichamen, Deloitte, PwC en Ahold.

Zelf heeft Nieuwe Steen een portefeuille die voor 55% bestaat uit kantoren en voor 38% uit winkels. Bij VastNed O/I gaat het voor 82% om kantoren en voor de rest om logistieke centra voor bedrijven.

Gemengde portefeuille

Op middellange termijn wil NSI naar een gemengde portefeuille, waarvan de helft in kantoren en de helft in winkels. De logistieke gebouwen van VastNed O/I worden afgestoten. Nederland en België krijgen het zwaartepunt van de portefeuille. NSI heeft nog wat in Zwitserland en VastNed O/I in Duitsland.

De twee samen hebben nu voor euro 2,4 mrd aan vastgoed op straat staan. Jaarlijks levert dat een (theoretische) huuropbrengst van ruim euro 200 mln op. Volgens NSI levert het samen een goed gespreid huurdersbestand op met een beperkte concentratie in sectoren en een sterke focus op loyale klanten uit het midden- en kleinbedrijf en overheidsgerelateerde instellingen.

De beide bedrijven staan nu genoteerd bij de minst verhandelde aandelen op de beurs NYSE Euronext Amsterdam. Samen zouden zij in de Midkap-index van de beurs van middelgrote bedrijven terecht kunnen komen. Dat is beter voor de verhandelbaarheid van het aandeel en dus beter voor beleggers, zegt NSI.



[verwijderd]
0
Als je het zo leest klinkt het niet verkeerd, daarom ook wat aandeeltjes aangeschaft.
Het mooiste zou zijn als er ook nog andere partijen om de hoek zouden komen met interesse in Vastned O.
[verwijderd]
0
=VastNed O/I en NSI zetten gesprekken fusie voort
Dinsdag 14 december 2010 12:12
Door Patrick Buis
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--VastNed O/I nv (VNOI.AE) en Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) hebben maandag met elkaar afgesproken de gesprekken omtrent een mogelijke fusie later deze week voort te zetten, waarbij de focus zal liggen op de waardering van VastNed O/I door Nieuwe Steen (NSI) en de mogelijke obstakels omtrent het 55%-belang van VastNed O/I in dochtermaatschappij Intervest Offices nv (INTV.BT), meldt VastNed O/I directeur investor relations Arnaud du Pont dinsdag aan Dow Jones Nieuwsdienst.
"Als je kijkt naar de slotkoers van vrijdag noteerde VastNed O/I tegen een discount van 30%, waarbij bij NSI juist sprake was van een premie. In dat opzicht moet nader naar de intrinsieke waardering gekeken worden", aldus Du Pont.
Op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december biedt NSI met een premie van 15% EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake is van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zal uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.
In het geval het nog uit te keren direct resultaat over de eerste drie kwartalen van 2010 van EUR0,61 per aandeel in rekening wordt genomen, ontvangt de aandeelhouder in het geval van een fusie EUR13,33 per aandeel.
Daarnaast hebben de twee Nederlandse vastgoedfondsen afgesproken nader te kijken naar mogelijke obstakels omtrent het 55%-belang van VastNed O/I in dochtermaatschappij Intervest Offices nv.
NSI-bestuurder Johan Buijs meldde zondag aan Dow Jones Nieuwsdienst dat NSI met het verstrijken van de tijd volgens regelgeving van de Belgische financiele autoriteiten gedwongen kan worden om een bod uit te brengen op de Belgische dochtermaatschappij. "Dat moet uitgezocht worden", meldt Du Pont.
Tot slot weerlegt de bestuurder de door NSI veronderstelde tijdsdruk om tot een transactie te komen, vanwege de invoering per 1 januari 2010 van een Nederlandse wetswijziging omtrent het betalen van overdrachtsbelasting. "Deze wetswijziging is slechts van toepassing op een bod in contanten en niet op een ruil van aandelen, aldus Du Pont. "Vooralsnog is de druk van de ketel."

Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires
December 14, 2010 06:12 ET (11:12 GMT)
voda
0
Nieuwe steen advies omhoog naar hold - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Ruud van Maanen van ABN Amro Bank verhoogt het advies voor het aandeel Nieuwe Steen (NISTI.AE) naar hold van reduce, nu de prijs van het aandeel in de buurt is gekomen van zijn koersdoel van EUR14,00. De impact van de fusie met Vastned O/I is niet meegenomen in de waardering van de analist. Dinsdag sloot het aandeel 0,6% lager op EUR14,30, terwijl de ASX met 0,3% steeg. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Ik ben hopelijk toch niet de enige die veel potentie in het aandeel op dit moment zie.
Fusie gaat hopelijk door, dat is dan kassa en wat de denken van de "nieuwe" aandelen die dan waarschijnlijk op de AMX verhandeld gaan worden.
Als fusie niet doorgaat zakken we hoogstens naar 11,60 en dan is het gewoon wat langer wachten tot dat vastgoed weer aantrekt. Koers heb vele malen hoger gestaan en zal dus heus wel eens boven de 13 komen...
Succes.
voda
0
=NSI ziet zich gesteund door koers VastNed O/I


Door Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) ziet zich op grond van de prijsontwikkeling van het aandeel VastNed O/I nv (VNOI.AE), gesteund in zijn voornemen tot een fusie te komen.

"Op basis van de huidige koers krijgen wij de indruk dat beleggers Nieuwe Steen een grote kans van slagen toedichten voor de fusie met VastNed O/I tegen de door ons voorgestelde prijs", aldus woordvoerder Frank Gerards van NSI.

Op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december biedt NSI met een premie van 15%, EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake is van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zal uitgeven voor de voorgestelde ruil in aandelen. NSI stelde een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I voor.

In het geval het nog uit te keren direct resultaat over de eerste drie kwartalen van 2010 van EUR0,61 per aandeel wordt meegenomen, komt dit in het geval van een fusie overeen met een waarde van EUR13,33 per aandeel.

Daarnaast laten VastNed O/I directeur investor relations Arnaud du Pond en NSI-woordvoerder Gerards vrijdag beide weten dat de gesprekken tussen de twee Nederlandse vastgoedfondsen voortduren, waarbij de focus onder andere ligt op de waardering van VastNed O/I door Nieuwe Steen (NSI). Zij kunnen niet aangeven of en wanneer de gesprekken tot een definitieve overeenkomsten leiden.

Vrijdag 10 december maakte VastNed O/I bekend met NSI het gesprek aan te gaan over een mogelijke fusie tussen de twee ondernemingen. Met de fusie voorziet NSI onder andere voordelen op het gebied van financieringsmogelijkheden en synergie qua kosten en inkomsten.

In het geval de gesprekken tot succes leiden ontstaat een Nederlands vastgoedfonds met een portefeuille ter waarde van zo'n EUR2,4 miljard.

Rond 16.45 uur noteert het aandeel VastNed O/I 0,2% lager op EUR12,55. Nieuwe Steen verliest 0,6% tot EUR14,51, waarbij de ASX vlak noteert.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

voda
0
FONDSEN UITGELICHT: VastNed O/I en Innoconcepts


Door Patrick Buis en Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De laatste volledige handelsweek van 2010 was qua nieuws nog een drukke week, waarin onder meer VastNed Offices/Industrial en Innoconcepts de gemoederen op het Damrak bezighielden.

INTERESSE NIEUWE STEEN STUWT AANDEEL VASTNED O/I

VastNed Offices/Industrial nv (VNOI.AE) behoorde tot de grootste stijgers in de afgelopen week nadat het vastgoedbedrijf aankondigde in te gaan op de uitnodiging van Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) voor gesprekken over een mogelijke fusie.

De gesprekken kenden echter wel een valse start. Na de kennisgeving van VastNed op vrijdag, kwam NSI zondag op eigen houtje met een persbericht, waarvan VastNed "weinig gecharmeerd" bleek te zijn.

In dat persbericht bracht Nieuwe Steen informatie over het bod naar buiten, waar VastNed zelf nog niet op de hoogte was.

De feiten: op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december biedt NSI met een premie van 15% EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake is van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zal uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.

"Dat NSI informatie naar buiten brengt - waar wij zelfs nog geen kennis van hebben - en daarbij ook analisten informeert verbaast ons en wij vragen ons af waarom dit nodig is", aldus directeur investor relations Arnaud du Pont van VastNed.

Ondanks de wat ongemakkelijke start gingen de partijen toch met elkaar om de tafel en vrijdag meldden de partijen dat die gesprekken nog altijd voortduren. In het geval de gesprekken tot succes leiden ontstaat een Nederlands vastgoedfonds met een portefeuille ter waarde van EUR2,4 miljard.

Op weekbasis steeg het aandeel VastNed O/I met 7,9% EUR12,52. Nieuwe Steen 0,13% op EUR14,99.

voda
0
Opvallende stijger: Vastned O/I


VastNed Offices/Industrial was deze week in trek bij beleggers nadat bekend het bedrijf aankondigde in te gaan op de uitnodiging van Nieuwe Steen Investments voor gesprekken over een mogelijke fusie.
De gesprekken kenden echter wel een valse start. Na de kennisgeving van VastNed op vrijdag publiceerde Nieuwe Steen Investments (NSI) zondag op eigen houtje een persbericht, waarvan VastNed weinig gecharmeerd bleek te zijn.

Aandelenruil
In dat persbericht bracht NSI informatie over het bod naar buiten waarvan VastNed zelf nog niet op de hoogte was. Op basis van de slotkoers van 10 december biedt NSI met een premie van 15% 12,72 euro per aandeel VastNed O/I.

Hierbij is sprake van een gesloten transactie. NSI zal nieuwe aandelen uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor één aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.

"Dat NSI informatie naar buiten brengt - waar wij zelfs nog geen kennis van hebben - en daarbij ook analisten informeert, verbaast ons. Wij vragen ons af waarom dit nodig is", zei Arnaud du Pont, directeur investor relations van VastNed.

Toch om tafel
Ondanks de wat ongemakkelijke start gingen beide partijen toch met elkaar om de tafel. Vrijdag meldden zij dat die gesprekken nog altijd voortduren. Mocht dit succesvol aflopen, dan ontstaat een Nederlands vastgoedfonds met een portefeuille ter waarde van 2,4 miljard euro.

De koers van VastNed O/I steeg deze week met 7,9% naar 12,52 euro. Nieuwe Steen kreeg er 0,13% bij op 14,99 euro.

buf
0

Direct beleggingsresultaat per aandeel:
2001 3,16
2002 3,10
2003 2,80
2004 2,13
2005 1,72
2006 1,70
2007 1,71
2008 1,59
2009 1,58
2010 1,32

De lijdensweg duurt voort.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,02 -0,22%
 EUR/USD 1,0703 +0,47%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront