PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL December 2016

4.220 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Adek 2001
0
Bpost komt met beter bod op PostNL'
Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 20:00 | Views: 507
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten

inShare
PostNL 17:35
4,65 0,00 (+0,96%)

BRUSSEL (AFN) - Het Belgische Bpost heeft de overname van PostNL nog niet uit het hoofd gezet. Volgens persbureau Bloomberg komt het bedrijf mogelijk woensdag nog met een beter bod op het Nederlandse postbedrijf. Daarbij zou Bpost een hogere prijs en betere voorwaarden bieden.
PostNL verwierp onlangs een overnamevoorstel van Bpost ter waarde van circa 2,5 miljard euro. Dat zou nu dus omhoog gaan, maar onduidelijk is nog met hoeveel. Verder zou Bpost garanties geven om zorgen over het belang van de Belgische overheid in de gecombineerde onderneming weg te nemen.
België is nu voor 51 procent eigenaar van Bpost. Dat zou volgens het laatste bod na overname van PostNL afnemen naar 40 procent, maar daarmee kan België de-facto nog steeds controle uitoefenen. Woordvoerders van PostNL en Bpost waren niet direct bereikbaar voor een reactie.
PostNL zei onlangs nog liever zelfstandig te blijven en wist zich daarin ook gesteund door minister Henk Kamp (Economische Zaken) en een meerderheid in de Tweede Kamer.
artm
0
bpost has increased its offer price with EUR 0.376 in cash per PostNL share, representing a total amount in cash of EUR 167 million. This means the increased offer price now amounts to EUR 3.201 in cash and 0.1202 shares bpost per share PostNL. On the date of this press release, this amounts to EUR 5.75 per share PostNL. The new bpost shares give entitlement to all bpost dividends declared as of 1 January 2017 (assuming settlement in 2017) and the future progressive dividend payments by the Combination.
[verwijderd]
0
Wat een gekloot zeg, een duppie erbij en als Bpost morgen een eurootje daalt gaat er weer een duppie af en zijn we terug bij bod twee en dat was nee. Hoezee.
indice
0
Bpost doet opnieuw verbeterd bod op PostNL
Na drie mislukte pogingen voor een overname van PostNL lanceerde BPost woensdagavond een vierde overnamevoorstel. Het Belgische postbedrijf verhoogt de prijs van het bod tot €5,75 per aandeel PostNL, bijna €0,38 boven de waarde van het vorige bod. Daarnaast geeft het bedrijf garanties omtrent de Nederlandse zorgen over het aandeel van de Belgische staat in het bedrijf. Volgens Bpost is het bod het 'beste en laatste voorstel'.
Daarmee bevestigt Bpost berichten van ingewijden die het verbeterde bod eerder op de avond al hadden onthuld.
Om PostNL tegemoet te komen stelt Bpost onder meer voor dat een grote aandeelhouder maximaal een derde van het aantal bestuurders kan benoemen, een maatregel waarmee de invloed van de Belgische staat wordt beperkt. Ook mogen de Nederlanders net zoveel bestuurders benoemen als de Belgen en moeten belangrijke en strategische beslissingen worden genomen met een meerderheid van 75% van de stemmen.
‘Voorstel is ontvangen’
Minister Kamp, die zich eerder negatief uitliet over een overname van PostNL door Bpost, houdt zich vooralsnog op de vlakte. 'Het is opnieuw in de eerste plaats aan PostNL en de aandeelhouders van het bedrijf om te reageren', aldus de minister. 'Wij volgen de ontwikkelingen met grote belangstelling.'
Woordvoerders van Bpost waren woensdagavond voor de Belgische financiële krant De Tijd onbereikbaar voor commentaar. Tegenover persagentschap Belga zegt een woordvoerder van Bpost dat het bedrijf voor maandag moest reageren op de afwijzing van PostNL. Een woordvoerder van PostNL zei tegenover deze krant dat het voorstel is ‘ontvangen’. ‘Zodra wij kunnen reageren, zullen wij een persbericht uitbrengen.’
Resoluut
Begin november kondigde Bpost aan dat het PostNL wilde overnemen voor € 2,5 mrd. Maar de Nederlandse postgroep wees dat ‘ongevraagde en voorwaardelijke voorstel’ resoluut af. Ook de Nederlandse regeringstop en het Nederlandse parlement verzetten zich met hand en tand tegen de plannen van Bpost, evenals de Nederlandse vakbonden en de grote klanten van PostNL.
Tot nu toe heeft minister Kamp van Economische Zaken zich fel verzet tegen de overnamepoging. Officieel is Belgische overheidsbemoeienis zijn belangrijkste bezwaar. Maar er is ook een andere reden: de minister onderzoekt nu juist of de liberalisering van de Nederlandse postmarkt teruggedraaid moet worden, mogelijk zelfs door een samengaan van PostNL en rivaal Sandd toe te staan. Bpost, zo zeggen ingewijden, walst daar nu ongegeneerd doorheen.
Minister Kamp
Naast Kamp heeft ook de Tweede Kamer de nodige twijfels over de marktwerking in de postmarkt, die in 2009 is vastgelegd in de Postwet. Nederland was daarmee voorloper in Europa, maar de resultaten vallen tegen. Er is weliswaar concurrentie, maar de marktwerking heeft niet voor iedereen goed uitgepakt, mede omdat er steeds minder post wordt verstuurd.
De prijzen voor grote zakelijke klanten — goed voor veruit het grootste deel van de postmarkt — zijn sindsdien flink gedaald, met name door de felle concurrentie die PostNL heeft gekregen van postbedrijf Sandd. Maar de gewone consument moet veel meer betalen voor het verzenden van post dan zeven jaar geleden. Feitelijk is de dienstverlening verslechterd: er zijn minder brievenbussen en servicepunten en de post wordt vijf in plaats van zes keer per week bezorgd. Bovendien hebben bezorgers fors ingeleverd op hun arbeidsvoorwaarden.
Grootverbruikers
Ook grote bedrijven die veel post verzenden, zoals ING, Aegon, de Nationale Postcodeloterij en de ANWB, maken zich zorgen over de plannen van het Belgische Bpost om PostNL over te nemen. Volgens hun branchevereniging, de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP), zou een overname door het Belgische postbedrijf ‘in het ergste geval de klok ruim tien jaar terugzetten’ op de Nederlandse postmarkt.
‘De zo zwaar bevochten privatisering van de PTT naar uiteindelijk PostNL en de worsteling van de sindsdien tot de postmarkt toegetreden concurrenten heeft op dit moment geresulteerd in een beperkte mate van concurrentie’, stellen de grootverbruikers. ‘Een overname van PostNL door een buitenlandse partij waarin de overheid een aanzienlijk belang heeft, zou afbreuk kunnen doen aan de vrije postmarkt die na de privatisering van het huidige PostNL is ontstaan.’
Erik9400
0
Snap ook wel dat iedereen teleurgesteld is in dit bod maar denk ook even aan kpn dat bod weigerde en vervoLeen op eigen kracht zakte

Heel goed...kuch,...doet postnl het nu niet ... geen dividend , krimpen post markt en veel concurrentie pakket markt...De outlook tot 2020 zorgde voor 20 koers val

Omdat zij zichzelf in etalage zette snap ik niet dat ze nu zo fel reageren...laat ze even om tafel gaan
MG76
0
Druk aandeelhouders PostNL zal toenemen volgens Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) Het verbeterde en finale bod van Bpost op PostNL is nog geen garantie dat de Nederlandse overnameprooi ook daadwerkelijk in gesprek gaat met de Belgische belager. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies donderdag.

Volgens Kerstens is het nieuwe bod van Bpost een verbetering ten opzichte van het vorige, met een 7 procent hogere prijs, maatregelen om de invloed van de Belgische Staat als grootaandeelhouder in te perken en een pensioengarantie.

Ondanks deze verbeteringen moet de markt volgens de analist wachten of de verbeteringen voldoende zijn om onderhandelingen af te dwingen, ook omdat de Nederlandse overheid de alternatieven voor de Nederlandse postmarkt onderzoekt, waarbij een overname van Sandd een optie zou zijn. Wel zal de druk van aandeelhouders van PostNL vermoedelijk verder toenemen om toch te gaan onderhandelen met de Belgen.

Bpost verhoogde het bod met 0,376 euro in contanten per aandeel PostNL. Daarmee komt de biedprijs uit op 3,201 euro in contanten en 0,1202 aandeel Bpost voor elk aandeel PostNL. Momenteel is het bod daarmee goed voor 5,75 euro.

Het bod van 5,75 euro per aandeel PostNL staat tegenover een waarde van 5,00 euro per aandeel die Kerstens hanteert als het Nederlandse postbedrijf een zelfstandige koers blijft varen. Daarbij geeft het een premie van 24 procent ten opzichte van de slotkoers van woensdag en zelfs 57 procent in vergelijking tot de koers van het aandeel op 26 mei, voordat de overnamegesprekken in de media lekten.

Met een waardering van 2,5 miljard euro zou PostNL 13 procent lager worden gewaardeerd dan Europese sectorgenoten. Deze korting is volgens Kerstens toe te schrijven aan de extra pensioenbijdragen die nodig zijn en tot 350 miljoen euro kunnen oplopen, en "de relatief uitdagende Nederlandse postmarkt", waar een krimp van 8 procent wordt voorzien, terwijl de krimp in België vermoedelijk maar 5 procent zal bedragen.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op PostNL met een koersdoel van 5,00 euro. PostNL werd woensdag 1,0 procent duurder op 4,65 euro. Bpost daalde 0,7 procent naar 21,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 01, 2016 01:10 ET (06:10 GMT)
[verwijderd]
0
Het wordt tijd dat al het opportunisme aan de kant wordt geschoven en nuchter wordt gekeken naar de inhoud. Post nl zal nu niet en mede onder druk van de grootaandeelhouders nog langer een gesprek kunnen weigeren. De Belgen hebben na het prutswerk van de eerste biedingen en lekken hun huiswerk goed gedaan en de zorgpunten gemitigeerd in het nieuwe voorstel waarbij er naast het financiële deel nu ook de overige punten van zorg en eerdere afwijzing zijn ingevuld. Politiek den haag is hierdoor op een zijspoor gezet. Post nl heeft het spel keurig gespeeld, afgelopen 2 weken is er achter de schermen goed gewerkt aan een haalbare constructie, chaeau very well done!! Het bod lijkt onder de verwachting maar is het natuurlijk niet als je het dividend van Bpost in 2017 meeneemt. Door de nieuwe combinatie wordt dit aandeel in de toekomst een dividentkanon en zal bij menig Belg en Nederlander naast rd shell de hoeksteen van de beleggingsportefeuille worden.
[verwijderd]
0
pre 4.80 ben heel benieuwd waar we op openen
bij vorige bod op 5.09 en high 5.13
ik zeg nu ............5.15 ............5.25
MG76
0
Net een analist op bnr die het niet helemaal begrijpt, het nieuwe bod maar een dubbeltje hoger. Het oude bod was 5,65 maar inmiddels door de ingezakte beurskoers van bpost nog maar een bod van 5,35 ongeveer.
Dus nu een vernieuwd bod met cash deel hoger en het aandelen deel opnieuw vastgezet op de koers van gister. Dit bod met de koers van bpost van voor het bod zou rond de 6 euro uitkomen.

Wat ik me afvraag of bij zo'n bod in gedeelte aandelen er niets in meer zekerheid ingebouwd kan worden, stel voor dit onderhandelen en gestand doen vh bod duurt nog 4 maanden en de koers bpost daalt nog eens flink, dan zou het bod weer kunnen inzakken.

Iemand ervaring met overnames met een deel in aandelen? En hoe verliep het hier mbt de koers?
[verwijderd]
0
Online aankopen Sint boven miljard euro
19 min geleden
EDE - De online bestedingen voor Sinterklaas zijn dit jaar voor het eerst de grens van een miljard euro gepasseerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL.
Lawrence Garfield
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 1 december 2016 07:49:

Online aankopen Sint boven miljard euro
19 min geleden
EDE - De online bestedingen voor Sinterklaas zijn dit jaar voor het eerst de grens van een miljard euro gepasseerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL.
Waarschijnlijk mede door het feit dat Black Friday voor het eerst in Nederland een groot succes was. Grote kans dat door de goede Back Firday prijzen mensen hun kerstinkopen naar voren gehaald hebben. Broekzak vestzak verhaal.
[verwijderd]
0
quote:

Lawrence Garfield schreef op 1 december 2016 07:56:

[...]

Waarschijnlijk mede door het feit dat Black Friday voor het eerst in Nederland een groot succes was. Grote kans dat door de goede Back Firday prijzen mensen hun kerstinkopen naar voren gehaald hebben. Broekzak vestzak verhaal.
Grapjas
Online kopen is hot DAAROM
[verwijderd]
0
quote:

Garibaldi schreef op 1 december 2016 07:54:

Pre 5,00 nu
Ik zie bij Binck 4.85
alida1
0
4.220 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:00
Koers 1,245
Verschil -0,015 (-1,19%)
Hoog 1,249
Laag 1,245
Volume 67.622
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront