USG People « Terug naar discussie overzicht

Week 35 . Is er nog hoop :-)

483 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
tatje
0
De kop van het weekdraadje had ook kunnen heten. MITS MITS MITS :-)

Beursgenoten schreef !
Op de amerikaanse beurs is de room een beetje van de melk.
Europa zal zich door een strak monetair beleid en andere maatregelen gaan loskoppelen van de VS.

Ik werk alleen met bestaande cijfers en uitspraken van ceos en denktanks !

De huidige CEO van Adecco zegt bij de Q & A session bij de cijfers van Q2 2015, gezien de economische groeiverwachtingen in Europa, gaan Frankrijk, Duitsland en de Benelux onze kar trekken in de 2e helft van 2015, naar een ebitamarge voor 2015 van 5,5%
Economische groei Europa 1e helft 2015 1,2% en de 2e helft 1,7%.
Frankrijk onze grootste positie gaat dan van 0,8% naar 1,2% in de 2e helft 2015.
2e helft van 2014 liet een slow down zien en de verwachting voor de 2e helft 2015 zijn dus veel beter !
In juni hadden we geen bankhollidays en een ebita marge van 6,3%.

Dus de 2e helft van 2014 liet een slow down zien in de groei, bij adecco, maar volgens Rob ook bij USG PEOPLE.

Dat was bij USG PEOPLE ook waarneembaar, vooral Q3 2014.

Nog even de ebita marge voor de USG PEOPLE landen.

Q2 2015. USG PEOPLE ebita marge
Nederland 4,4%
Belgie 4,2%
Frankrijk 4,7%
Duitsland - 0,4% veel door te betalen dagen.

LET OP !
Q3 2014 ondanks de slow down voor USG PEOPLE de ebita marge
Nederland 5,4%
Belgie 5,6%
Frankrijk 5,3%
Duitsland 4,5%

LET NOG BETER OP !
Q4 2014 USG PEOPLE ebita marge
Nederland 6%
Belgie 6.9%
Frankrijk 4,4%
Duitsland 0,7%

Dan hadden we volgens Rob Zandbergen ook nog in Q3 en 4 2014 te maken met uitfasering van omzet in Nederland.

Komt er GEEN groot economisch opstakel !

Dan zouden Q3 en Q4 2015 toch super moeten zijn.

- Geen uitfasering.
- geen slow down
- economische groei in Europa die aantrekt in de 2e helft 2015 van 1,2% naar 1,7%

Mits de wereldeconomie geen roet in het eten gooit, gaan we in Q3 en 4 2015 in Nederland en Belgie naar een ebita marge van tussen de 7% en 8%.

Wie wil de Benelux dan niet hebben, lijkt me spek voor de bek van adecco en manpower.

Maar ja, er is vanaf 2009 al zo vaak een kink in de USG PEOPLE kabel gekomen, kan nu weer.

Geen kink dan worden Q3 en Q4 in de Benelux toch gewoon top als je naar de cijfers kijkt. en naar de uitspraken van de ceos.

Adecco zou dat goed kunnen gebruiken om haar ebita marge van 5,5% over 2015 te halen :-)

AVE, ga golfen, 5 minuten rijden :-)
[verwijderd]
0
www.handelsblatt.com/unternehmen/dien...

Wachsen will der Konzern primär organisch. Großakquisitionen seien nicht geplant. Adecco sehe sich aber auch selbst nicht als Ziel einer Übernahme, sagte De Maeseneire.

www.reuters.com/article/2015/08/11/ad...

"Adecco's revenue growth remains below average compared with the competition," ZKB analyst Marco Strittmatter told clients.

He noted Adecco needs a second-half margin on earnings before interest, tax and amortisation (EBITA) above 6.2 percent to hit its 2015 goal, which he called "a very sporting target".

Adecco forecast Germany and Benelux would expand more, fast-growing Italy would tick up, Iberia and Japan would see slight growth and emerging markets would gain a little.

www.z24.nl/ondernemen/europees-herste...

Analist David Tailleur van Rabobank wees op de ebita van 215 miljoen euro, die hoger was dan verwacht. Daarbij toonde de omzetgroei een onverwacht sterke versnelling. In tegenstelling tot concurrent Manpower ziet Randstad verder geen vertraging in de groei in het lopende kwartaal.

Na 2014 en de H1-cijfers lijkt de verslechtering van Manpower zich dus verder voort te zetten
gerrit 69
0
quote:

pete67 schreef op 22 augustus 2015 16:34:

Kan iemand onderstaande stuk even hier plaatsen
fd.nl/fd-outlook/1115737/flexibel-wer...
Dat is wel een hele lap tekst beste pete67 en dat kan alleen maar in 2 delen, want meer dan 8000 characters schijnt niet mogelijk te zijn, dus ik zal het proberen.
In ieder geval genoeg leesvoer voor zondag 23 augustus, mits je niet naar Sail A,dam gaat.

Met vrgr. van Gerrit sixtynine

*****************************

Flexibel werken en voor ieder een basisinkomen

Vandaag, 06:00
Flexibel werken en voor ieder een basisinkomen (PDF)
De robot dwingt ons allemaal in de flexibele schil. De voortschrijdende robotisering vraagt om een radicaal flexibele arbeidsmarkt, zo stelt Max Welling, professor of Computer Science aan de UvA. Voorwaarden zijn een basisinkomen en de voortdurende bereidheid tot omscholing.


Bijna een jaar geleden, op 29 september 2014, hield minister Asscher van Sociale Zaken een inspirerende toespraak over de kansen en gevaren van een tweede automatiseringsgolf in het bedrijfsleven. Waar de eerste automatiseringsgolf fysieke arbeid verving door machinale processen, wordt dit ‘tweede machinetijdperk’ gekenmerkt door het vervangen van mentale arbeid door kunstmatige intelligentie.

Slimme apparaten verschijnen overal in ons leven: van slimme thermostaten tot zelfrijdende auto’s. Ik deel de zorg van Asscher dat deze zichzelf versnellende automatisering kan leiden tot problemen op de arbeidsmarkt en een ongelijke verdeling van de welvaart.

De vraag is dus hoe we onze samenleving moeten inrichten om de kansen die deze ontwikkeling biedt maximaal te benutten, en tegelijk de welvaart die ontstaat door de vergrote arbeidsproductiviteit zo eerlijk mogelijk te verdelen. Asscher zei hierover: ‘Zowel de politiek als alle andere maatschappelijke partijen kunnen daarbij niet blijven lopen in uitgesleten paden.’

Een van Asschers zorgen betreft de toegenomen ‘flexibele schil’. De Wet werk en zekerheid, van juni 2014, maakt het voor bedrijven lastig om werknemers flexibele arbeidscontracten aan te bieden zonder vervolgens binnen twee jaar over te gaan op een vast contract.

Het voorlopige gevolg van deze nieuwe maatregelen lijkt vooral dat bedrijven hun flexibele schil uitdunnen, zonder dat dit leidt tot vaste contracten. Het effect is dus voornamelijk een verlies van banen.

De wet lijkt ook niet populair bij de flexibele werknemer zelf. In een maatschappij waarin menselijke arbeid in directe concurrentie is met automatisering moeten we ons dus afvragen of deze wet menselijke arbeid niet juist onaantrekkelijker maakt voor de werkgever, en dus een stap in de verkeerde richting is.

Radicaler denken

Om de nieuwe ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden moeten we wellicht radicaler denken. In Asschers woorden: ‘Als robots ertoe zouden leiden dat er voor veel mensen geen betaald werk meer is, moeten we ervoor zorgen dat er voor die mensen wel een inkomen is, zodat ze wel kunnen profiteren van de welvaartsgroei. Daar moeten we nieuwe instrumenten voor verzinnen, dat gaat niet met ons huidige stelsel.’

Om werkgevers aan te moedigen mensen in dienst te nemen moet arbeid zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt worden. Misschien moeten vaste contracten helemaal worden afgeschaft. Met andere woorden: iedereen in de flexibele schil! Werkgevers kunnen dan naar willekeur mensen aannemen en ontslaan, zonder ingewikkelde procedures of dure premies.

Een arbeidscontract is dan een gevolg van marktwerking: voor arbeiders met gewilde vaardigheden moet een werkgever dan een hoger loon en meer zekerheid bieden. Er komt een platform waar werknemers hun arbeidsaanbod via hun curriculum vitae etaleren, en werkgevers hun arbeidsvraag en bedrijfsprofiel aanbieden. Bij dit bedrijfsprofiel zou ook de salarisverdeling van alle werknemers kunnen behoren, zodat arbeiders bedrijven met een scheve verdeling kunnen mijden. Vraag en aanbod worden geheel automatisch gematcht.

Het klassieke idee dat je na je opleiding op een baan moet solliciteren, moet worden doorbroken. Het nieuwe platform moet vooral ondersteuning bieden om, samen met de juiste partners, bedrijvigheid te ontwikkelen. Zo ontstaat een ecosysteem van start-ups en ‘coöperaties’ die creatieve nieuwe producten en diensten ontwikkelen. In zo’n omgeving kan mensenwerk wel eens een schaars goed blijken. De ondernemersattitude moet al op de middelbare school worden aangemoedigd.

Een tegenwerping tegen een maximaal flexibele arbeidsmarkt is dat banken geen hypotheken meer zullen verstrekken bij het ontbreken van vaste arbeidscontracten, met als gevolg dat niemand meer een huis kan kopen. Maar: banken willen geld lenen — want daar maken ze winst op — en een vast arbeidscontract is slechts één variabele die bepaalt of iemand in de toekomst in staat is om zijn of haar hypotheek af te lossen.

Bij het wegvallen van deze variabele zal de bank dus op zoek moeten gaan naar nieuwe methoden om dit te kunnen voorspellen, bijvoorbeeld door te kijken naar iemands opleiding en arbeidsverleden. Een voorbeeld: als iemand in het verleden in staat is geweest om zich snel om te scholen en bovendien bereid is gebleken te verhuizen voor een nieuwe baan, dan zijn dit positieve indicatoren dat deze persoon zich ook in de toekomst zal verzekeren van een baan en inkomen. In de nieuwe digitale wereld zullen dit soort data-gedreven voorspellingen de norm worden.

Fatsoenlijk bestaan

Het gevaar van de automatisering zit dus niet zozeer in het overbodig maken van menselijke arbeid, maar in ons onvermogen om ons snel aan te kunnen passen aan een verschuivende markt, en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die door deze processen mogelijk worden gemaakt.

Het moge duidelijk zijn dat zo’n extreem liberaal idee niet als sociaal zal worden ervaren. Uitbuiting van ‘de werkende klasse’ ligt op de loer. Het is daarom essentieel dat zo’n maximaal flexibele arbeidsmarkt samengaat met een basisinkomen: een bedrag dat iedere Nederlander maandelijks op zijn bankrekening ontvangt. Dat verzekert iedereen in Nederland van een fatsoenlijk bestaan, maar biedt ook ruimte voor omscholing of tijd om zelf nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.
gerrit 69
0


Het basisinkomen verlaagt ook de drempel om start-upactiviteiten te ontwikkelen, doordat de basale behoeften al worden gedekt. Ook is een basisinkomen veel goedkoper dan een uitkering doordat er een beduidend minder ingewikkelde bureaucratie omheen gebouwd hoeft te worden. Immers, iedereen heeft recht op een basisinkomen en er worden geen eisen aan gesteld.

Een baan is dan extra inkomen boven op je basisinkomen. Het salaris hoeft dus ook minder hoog te zijn dan nu het geval is, hetgeen, naast de mogelijkheid tot onmiddellijk ontslag, een tweede stimulans is voor werkgevers om meer mensen in dienst te nemen.

De vraag dient zich natuurlijk aan hoe dit alles betaald moet worden. Bedrijven zullen dit via belasting over hun winst moeten gaan bekostigen. En hoe groot is het gevaar dat half Nederland het basis-?inkomen voor lief neemt en de hele dag op de bank gaat zitten apegapen?

De praktijk zal dit moeten uitwijzen, maar er zijn enige experimenten met een basisinkomen gedaan met bemoedigende resultaten: verreweg de meeste mensen zijn niet lui en willen graag werken. In Utrecht zal binnenkort ook een vrij omvangrijk experiment worden gestart met het basisinkomen. Bovendien kan het basisinkomen worden ingesteld op een niveau waarop mensen worden aangemoedigd ook om financiële redenen deel te nemen aan het arbeidsproces.


Men kan zich afvragen of er nog mensen zijn die de ‘vuile werkjes’ willen opknappen, maar hier zal de markt zijn werk doen: bij een grote arbeidsvraag en een laag arbeidsaanbod zal het salaris tot zo een niveau stijgen dat er wel mensen zijn die dit werk zullen aannemen.

Onderwijsbehoefte

De rol van het onderwijs zal in dit stelsel natuurlijk belangrijk zijn. Mensen moeten snel kunnen worden omgeschoold in de vaardigheden waar op de arbeidsmarkt op dat moment behoefte aan is en waarmee geld kan worden verdiend.

Maar met een basisinkomen ontstaat ook meer ruimte en tijd voor zelfontplooiing voor alle leeftijdsgroepen: zo blijft er een belangrijke rol voor onderwijs dat minder door gewin is gedreven. Er ontstaat dan hopelijk meer ruimte voor kunst en cultuur, en wellicht leidt dit tot nieuwe producten en diensten die lastig weggeautomatiseerd kunnen worden.

Het onderwijs is overigens zelf onderhevig aan de krachten van automatisering: nieuwe onlineplatforms zoals Coursera, Udacity en Edx leveren vandaag de dag gratis cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Drie kernpunten

Flexibel werken

Iedereen werkt flexibel en een arbeidscontract is het gevolg van marktwerking. Gewilde werknemers krijgen meer loon en zekerheid.

Basisinkomen

Een flexibele arbeidsmarkt vereist basisinkomen, dat naast zekerheid iedereen de ruimte biedt voor ondernemerschap en ontwikkeling.

Bijscholen

Werknemers zijn steeds bereid tot (om)scholing in vaardigheden waar de arbeidsmarkt op dat moment behoefte aan heeft.

Ook minister Asscher is doordrongen van het belang van onderwijs: ‘Schoolgaande jongeren moeten daarom worden gestimuleerd om een zo hoog mogelijk opleidingsniveau te halen.’ Maar in de arbeidsmarkt die ik me voorstel gaat het er niet zozeer om dat iedereen een zo hoog mogelijk opleidingsniveau haalt, als wel dat men bereid is tot (om)scholing in vaardigheden waar de arbeidsmarkt behoefte aan heeft. De ironie is misschien wel dat oude ambachten als timmerman, kok, meubelmaker en loodgieter meer bestand zullen blijken tegen de automatisering dan het beroep financieel adviseur of boekhouder, zodat de definitie van het begrip ‘hoog opleidingsniveau’ wellicht aan herziening toe is.

Tegelijk zullen technische opleidingen natuurlijk zeer belangrijk blijken in een automatiseringsrevolutie. Ik zou daarom een lans willen breken voor het doceren van informatica op middelbare scholen. Waar een vak als natuurkunde ons de fysieke wereld leert begrijpen, leert de informatica ons de digitale wereld te doorzien. En deze digitale wereld is met de opkomst van computers en smartphones en door de toenemende automatisering een cruciaal onderdeel van onze belevingswereld geworden. We leren weliswaar vier talen op school, maar in deze samenleving, waarin onze persoonlijke data de wereld overvliegen, is een groot deel van de bevolking nog altijd digibeet. Het zou niet schaden om in een vroeg stadium naast natuurlijke talen ook programmeertalen te onderwijzen.

Koppelen en ontkoppelen

Samenvattend pleit ik voor een drastische hervorming van de arbeidsmarkt om mensenarbeid concurrerender te maken ten opzichte van machinearbeid en machine-intelligentie.

In mijn visie moeten arbeidsaanbod en arbeidsvraag flexibel worden gekoppeld en ontkoppeld. De flexibele arbeidsmarkt die zo ontstaat moet ondersteund worden door een sociaal vangnet: een basisinkomen, dat op zijn beurt de salariskosten zal drukken. Mensen moeten worden aangemoedigd zelf bedrijvigheid op te starten om zo een rijk ecosysteem aan start-ups te creëren. Het basisinkomen verlaagt de drempel tot ondernemen omdat initiële financiering niet nodig is.

Vaste aanstellingen worden in dit stelsel een middel voor bedrijven om waardevolle werknemers aan zich te binden. Geen vaste aanstelling betekent echter niet dat iemand geen hypotheek kan krijgen: banken gaan op zoek naar andere methoden om te bepalen of iemand zijn lening terug kan betalen.

Of deze vernieuwde arbeidsmarkt het ‘Piketty-effect’ (kapitaal brengt meer op dan arbeid) kan voorkomen blijft de vraag, maar dit model heeft een duidelijke sociale component, waarbij iedereen dezelfde kansen krijgt en niemand in armoede hoeft te leven. Kunstmatige intelligentie gaat de arbeidsmarkt sterk veranderen. Maar ik vermoed dat het ook aan de basis zal liggen van de transformatie naar een arbeidsmarkt waarin menselijke arbeid en innovatie centraal staan.
[verwijderd]
0
tsjonge, had niet gedacht zo snel weer te willen instappen. Maar wacht toch nog even of de steun van 11.90 het komende week houdt. Meestal stellen steunen in een zo'n sterk dalende markt niets voor.
tatje
0
Het lijkt er op, als USG PEOPLE gaat accelereren dat er altijd weer geklooi in de wereld economie komt.
Er lijkt op de EINDELIJKE acceleratie van USG PEOPLE een vloek te rusten.

Patrick de Maeseneire:
Wachsen will der Konzern primär organisch. Großakquisitionen seien nicht geplant. Adecco sehe sich aber auch selbst nicht als Ziel einer Übernahme, sagte De Maeseneire.

Als de pers je vraagt, wat moet en kun je anders antwoorden dan !!
- groeien willen primair organische.
- we plannen geen grote overnames.

Patrick de Maeseneire kan moeilijk zeggen:
We willen ook groeien door een grote overname :-)

Maar ja, als de wereld in brand staat, zal het bij USG PEOPLE ook branden, als is het maar een beetje, kan ook een beetje veel worden :-)

Had het idee, dat we op het goede paard wedden momenteel, maar nu gaat de race misschien niet door.

tatje
0
Maar ja wat is waarheid en wat is timing !

Hetgeen adecco op 11 augustus aan gaf in zijn outlook, is misschien alweer achterhaald door de tijd.

A.S. dinsdag zijn we tenslotte alweer 2 weken verder, dan de outlook van Adecco op 11 augustus.

""Adecco forecast Germany and Benelux would expand more, fast-growing Italy would tick up, Iberia and Japan would see slight growth and emerging markets would gain a little.""

Als we adecco NOG mogen geloven in zijn outlook, gaan Duitsland en de Benelux een groei versnelling laten zien.

Maar veranderingen in de wereld economie kunnen veranderingen te weg brengen.

Maar wat gaat de VS laten zien, na een groeivertraging in Q2.

But slowing growth in North America, hit by the energy sector in Canada, partly offset improved conditions in Europe, where Adecco generates two-thirds of its business.

Uitzender zei het al, USG PEOPLE is klaar gemaakt en staat in de verkoop.

Ik denk ook, dat adecco, de 5,5% ebita marge in 2015 niet gaat waarmaken, stand alone, ik bedoel zonder hulp :-)
SAHR-0310
0
Hoop niet dat de Goldman Sachs'en van deze wereld het sentiment weer op 'verkloten' hebben gezet. Begint spuigaten uit te komen. Had een mooie winst op de dec'16 10,00 optie maar staat nu weer op aankoopkoers. Het aandeel nog wel een flink stuk boven mijn aankoopkoers van 7,52 maar had gehoopt dat de koersstijging eindelijk eens zou doorzetten; standalone of via overname.

Maar donderdag was het volume al hoog bij USG dus waren er al die meer wisten van de schop die vrijdag nog eens gegeven is.
SAHR-0310
0
Heb enige tijd geleden een link geplaatst met overzicht aandeelhouders volgens Morningstar en een link volgens USG site.
De belangen en aan-/verkopen van Templeton verschilde enorm.
Heeft Templeton nu wel/niet een groot deel verkocht eind Q1?
Toevallig het moment waarop de nieuwe Adecco CFO z'n vorige job opzegde.
Toen wist Adecco natuurlijk al meer over de invulling.
Is het weer geklapt? Of is het allemaal een schijnbeweging?
Thuis nog maar eens naar alle berichten/adviezen kijken vanaf pakweg maart 2015.
Zit nu nog even lekker op terras van Oostende te genieten.
tatje
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 23 augustus 2015 16:41:

Heb enige tijd geleden een link geplaatst met overzicht aandeelhouders volgens Morningstar en een link volgens USG site.
De belangen en aan-/verkopen van Templeton verschilde enorm.
Heeft Templeton nu wel/niet een groot deel verkocht eind Q1?
Toevallig het moment waarop de nieuwe Adecco CFO z'n vorige job opzegde.
Toen wist Adecco natuurlijk al meer over de invulling.
Is het weer geklapt? Of is het allemaal een schijnbeweging?
Thuis nog maar eens naar alle berichten/adviezen kijken vanaf pakweg maart 2015.
Zit nu nog even lekker op terras van Oostende te genieten.
Misschien wilde Rob zandbergen niet.
Misschien wil adecco Rob zandbergen niet.

Maar het 1 hoeft het ander niet uit te sluiten :-)

Want een nieuwe CFO bij adecco zal in principe voor 2 maal 4 jaar beschikbaar moeten zijn.

Ik vind de benoeming van Rob Zandbergen op 20 maart 2015 als commissaris bij ENECO, ook een vingerwijzing, dat het Rob Zandbergen het niet zou worden.
Maar eerlijk is eerlijk, ik gaf Rob Zandbergen wel een dikke kans, maar kan aan de benoeming van Hans Ploos van Amstel, niet de conclusie verbinden, dat USG PEOPLE geen kandidaat meer is :-)

Maar zo als ik al zei, het 1 hoeft het ander niet uit te sluiten :-)

Ik geloof nog steeds, dat 1 van de grote peers zijn Benelux probleem gaat oplossen.

Maar gaat het economische wereldgeklooi doorzetten, dan kan er zomaar niets gebeuren.

Ave !

[verwijderd]
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 23 augustus 2015 16:41:

Heb enige tijd geleden een link geplaatst met overzicht aandeelhouders volgens Morningstar en een link volgens USG site.
De belangen en aan-/verkopen van Templeton verschilde enorm.
Heeft Templeton nu wel/niet een groot deel verkocht eind Q1?
Toevallig het moment waarop de nieuwe Adecco CFO z'n vorige job opzegde.
Toen wist Adecco natuurlijk al meer over de invulling.
Is het weer geklapt? Of is het allemaal een schijnbeweging?
Thuis nog maar eens naar alle berichten/adviezen kijken vanaf pakweg maart 2015.
Zit nu nog even lekker op terras van Oostende te genieten.
nog een linkje nu van msn
www.msn.com/nl-nl/geldzaken/aandelenk...

www.ftinstitutional.com/downloadsServ...

www.franklintempleton.com/retail/pdf/...
SAHR-0310
0
Linken genoeg Blacky. Toch bedankt.
Twee linken die ik destijds gaf waren van dezelfde datum.
Bij de ene link verkocht Franklin een paar honderdduizend stuks
Bij de andere link kocht Franklin een paar honderdduizend stuks
tatje
0
Ik tip meer op UBS als bevriende relatie en legger van dwaalsporen.

UBS in USG PEOPLE.

2015
20 april kapitaalbelang 5,23% stemrecht 4,92%
23 april kapitaalbelang 4,69% stemrecht 4,38%
1 mei kapitaalbelang 5,34% stemrecht 5.05%
7 mei kapitaalbelang 4,36% stemrecht 4,11%
13 mei kapitaalbelang 0,85% stemrecht 0,54%

5,34% was 4,32 miljoen aandelen.

7 mei bekendmaking nieuwe ceo adecco Alain Dehaze.

Ik vertrouw het voor geen moer, 5,34% aandelen bijna van de aardbodem verdwenen.
Ik houd het nog altijd op een "" dwaalspoor ""

UBS een Zwitserse bank:-)
SAHR-0310
0
Franklin bouwde af nadat de vorige gesprekken geklapt waren. Franklin zit in het Adecco 'spaar'kamp. En zo zit Blackrock in het USG kamp om de juiste koers op het juiste moment te hebben.

En ja gesprekken waren er. Of zou USG zomaar uit de lucht een bericht rondsturen met de tekst 'Adecco kan niet altijd krijgen wat het wil'? Nee natuurlijk niet, er is gesproken over een deal en die gesprekken zijn geklapt.

Rob geen CFO hoeft te worden van geheel Adecco om een eventueel bod uit te sluiten maar het volume van donderdag en de 7% daling van vrijdag zint mij niet.
[verwijderd]
0
quote:

tatje schreef op 23 augustus 2015 20:02:

Ik tip meer op UBS als bevriende relatie en legger van dwaalsporen.

UBS in USG PEOPLE.

2015
20 april kapitaalbelang 5,23% stemrecht 4,92%
23 april kapitaalbelang 4,69% stemrecht 4,38%
1 mei kapitaalbelang 5,34% stemrecht 5.05%
7 mei kapitaalbelang 4,36% stemrecht 4,11%
13 mei kapitaalbelang 0,85% stemrecht 0,54%

5,34% was 4,32 miljoen aandelen.

7 mei bekendmaking nieuwe ceo adecco Alain Dehaze.

Ik vertrouw het voor geen moer, 5,34% aandelen bijna van de aardbodem verdwenen.
Ik houd het nog altijd op een "" dwaalspoor ""

UBS een Zwitserse bank:-)
De verdwenen aandelen inderdaad UBS heeft meer aandelen van de hand gedaan dan op de beursdagen tussen de meldingen in op de beurs / qua volume zijn verhandeld.
Bijgaand nog wat reflecties op de beurssituatie www.iex.nl/Column/162333/Vooruitblik-...
gerrit 69
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 23 augustus 2015 16:34:

Hoop niet dat de Goldman Sachs'en van deze wereld het sentiment weer op 'verkloten' hebben gezet. Begint spuigaten uit te komen. Had een mooie winst op de dec'16 10,00 optie maar staat nu weer op aankoopkoers. Het aandeel nog wel een flink stuk boven mijn aankoopkoers van 7,52 maar had gehoopt dat de koersstijging eindelijk eens zou doorzetten; standalone of via overname.

Maar donderdag was het volume al hoog bij USG dus waren er al die meer wisten van de schop die vrijdag nog eens gegeven is.

Als het beurssentiment niet verbeterd op korte termijn dan gaat de hele beursgang van ABN-AMRO mooi niet door, ondanks de mooie cijfers.
Ik ben echter van mening dat de wereld heel snel in paniek is geraakt en juist door alle moderne snelle communicatie van ons internet het balletje heel snel naar beneden rolt, totdat opeens weer de trigger ontdekt word, dat de angst zwaar overdreven is en waarschijnlijk volledig onterecht is.
Er word brand geroepen, terwijl er alleen maar rook is gesignaleerd.
[verwijderd]
0
Economie Nederland draait geweldig met flinke groei, sterke noord EU landen draaien goed, Chinezen maken nog altijd 6% groei!!!!

Laten we elkaar niet gek maken, morgen en/ of de rest van de week sterk herstel!
USG afgelopen vrijdag, zonder reden en ongegrond 7% ofwel €1,00 gedaald, herstel moet snel volgen.
483 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.407,12 +1,17%
 EUR/USD 1,0620 -0,22%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront