Pharming « Terug naar discussie overzicht

even Pinto en Singh bellen...

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
diederique
1
24.02.2006:

"We willen duidelijk maken dat onze vooruitzichten voor het product nog steeds goed zijn en dat er geen problemen zijn ten aanzien van de technologie die we gebruiken", aldus Singh in een toelichting op het persbericht van vrijdag.

Daarin stelde bestuursvoorzitter Francis Pinto dat Pharming in een sterke positie is om licentie-overeenkomsten voor rhC1INH af te ronden op basis van de positieve resultaten die uit de testen voortkomen. "Met initiële betalingen uit deze overeenkomsten en omzet uit het compassionate gebruik van het product, mikt Pharming erop winstgevend te zijn in het vierde kwartaal van 2006 of het eerste kwartaal van 2007", aldus Pinto.

www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/articl...

diederique
1
21.12.2004 (dus 10 jaar geleden....)

Biotechbedrijf Pharming verwacht volgend jaar voor het eerst in zijn bestaan een nettowinst te boeken van eur 4 mln met de verkoop van een medicijn tegen acute zwellingen (agioedema). "We hebben met onze C1-remmer een doorbraak in de biotechnologie", aldus CEO Francis Pinto vandaag tijdens een ontmoeting met de pers.

www.audiforum.nl/forum/huiskamer/offt...

voda
0
Goede nachtrust of eeuwige rust voor Pharming

Een lange termijn aandeelhouder van biotechnologiefirma Pharming kenmerkt zich door geduld, blind vertrouwen en een ongebreideld optimisme. Eigenlijk mag een schier onmenselijk incasseringsvermogen ook niet ontbreken.

Gelukkig kon Pharming melden dat het vele jaren vertraagde goedkeuringsproces van stermedicijn Rhucin onlangs in een versnelling was gekomen. De openstaande extra vragen van de Europese autoriteiten waren in een recordtijd beantwoord, waardoor spoedige goedkeuring volgens Pharming bijna niet kan uitblijven. De eerste verkopen van Rhucin kunnen dan in oktober plaatsvinden, 2010 wel te verstaan.

Domper op feestvreugde
Obligatiehouders kunnen voor een domper op de feestvreugde zorgen, indien ze in die maand 10,9 miljoen euro met rente opeisen. Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries probeert tijd te kopen en blijft naarstig op zoek naar extra financiering. De liquiditeitspositie van Pharming is dankzij allerlei noodgrepen inmiddels verbeterd van rampzalig naar belabberd. De 6,6 miljoen euro van investeerder YA Advisors heeft volgens De Vries ervoor gezorgd dat Pharming 2009 heeft overleefd.

Dankzij een nieuwe 7,5 miljoen converteerbare obligatie kon Pharming 2010 beginnen met ongeveer 10 miljoen in kas. Daarnaast heeft het Zweedse Orphan Biovitrum - de nieuwe distributiepartner voor Rhucin binnen de EU - bij het aangaan van het partnership een nog geheime bijdrage gedaan. Pharming zal maandelijks momenteel zo’n 1 tot 2 miljoen euro cash verbruiken, dus een snelle goedkeuring van Rhucin is onvoldoende voor een goede nachtrust.

Weer emissie
Dit bleek een dag na de aandeelhoudersvergadering. Pharming kon bekendmaken dat ze de maximaal beoogde 12 miljoen euro had weten binnen te halen door middel van een aandelenemissie bij grote beleggers tegen een afbraakprijs van 12 cent per aandeel. Dit betekende een korting van liefst 70 procent op de meest recente beurskoers. Zelfs met de zwakke balans in het achterhoofd, zullen weinig bestaande aandeelhouders rekening hebben gehouden met een verwatering van 100 miljoen aandelen voor slechts 12 miljoen euro.

Deze majeure stap is mogelijk aangezien jaarlijks de overgrote meerderheid van de bestaande aandeelhouders het bestuur hiervoor een mandaat geeft. In de vorige vergadering werd het bestuur zelfs nog gemachtigd om het aantal aandelen te laten toenemen tot maximaal 400 miljoen, ten opzichte van (toen) ongeveer 155 miljoen geplaatste aandelen. Na de nieuwe emissie en onder andere recente conversies van converteerbare obligaties staan inmiddels ruim 272 miljoen aandelen uit.

Openhartigheid 3 jaar te laat
Medio 2006 schermde toenmalig bestuursvoorzitter Francis Pinto nog met de verwachting dat Pharming een marktkapitalisatie van 1 miljard per eind 2007 zou behalen. Dit zou overeenkomen met zo’n 12 euro per aandeel, het honderdvoudige van wat enkele grote aandeelhouders nu betalen. Ondanks de tegenslag in het goedkeuringsproces van Rhucin, blaakte Pinto ook in 2007 nog van vertrouwen. De miljard beurswaarde zou eind 2008 wel worden behaald.

In de aandeelhoudersvergadering van 2010 verklaarde operationeel directeur Bruno Giannetti terugblikkend dat de afkeuring van Rhucin begin 2007 aankwam als een mokerslag: de autoriteiten meldden 250 issues, waarvan maar liefst 30 kritisch. Elk van deze 30 issues kon het einde betekenen van Rhucin, aldus Giannetti nu.

Veel aandeelhouders zouden wensen dat ze deze interpretatie van de gang van zaken al in 2007 hadden gehoord. Overigens sprak Giannetti wederom zijn vertrouwen uit over de spoedige goedkeuring van Rhucin.

Troetelkind terug voor een fooi
Rein Strijker nam afscheid als commercieel directeur en “tijdelijk” waarnemend cfo. Strijker gaat zich weer full time wijden aan het door Pharming in 2006 overgenomen DNAge, waar hij als bestuursvoorzitter en mede-eigenaar vandaan kwam. Voor een fooi krijgt hij als voormalig en nieuw DNAge bestuursvoorzitter een flink deel van zijn troetelkind weer in handen. Om belangenconflicten te vermijden, is Strijker volgens president-commissaris Jaap Blaak natuurlijk buiten de relevante discussies binnen Pharming gehouden.

Pharming houdt vooralsnog 51 procent van de DNAge aandelen en zal dit belang zien verwateren als nieuwe investeerders worden gevonden. Pharming wil op korte termijn geen cash meer zien vloeien naar DNAge, om zich volledig te kunnen concentreren op Rhucin.

De vraag rijst wat Pharming heeft bezield bij de overname van DNAge in 2006. Het willen verbreden van een productportfolio is begrijpelijk, maar de combinatie van een zwakke balans en structurele operationele verliezen is de onderneming bijna fataal geworden. Crisismanager De Vries gaf volmondig toe dat het voortdurend gebrek aan geld de onderneming tot focus heeft gedwongen.

Focus op Rhucin
Met de terechte focus op de korte termijn, bevestigde De Vries dat ook Lactoferrin, zeker na het mislukte avontuur met het Turkse Aslan, niet tot de kernactiviteit behoort en dat verkoop wordt overwogen.

Pharming denkt binnen 3 tot 8 jaar marktleider te worden met Rhucin, dankzij de hoge effectiviteit en beperkte bijverschijnselen. In Europa, met een jaarlijkse markt van ongeveer 110 miljoen euro, zal Pharming de opbrengsten moeten delen met partner Orphan Biovitrum. De Vries was terughoudend met het geven van details, maar verwacht mag worden dat de opbrengsten, na kosten van productie en distributie, ongeveer gelijk zullen worden verdeeld.

Zit er meer hoop voor aandeelhouders in het vat? Jawel, als Rhucin ook in Amerika wordt goedgekeurd. Nog belangrijker, indien Pharming op termijn erin slaagt ook andere toepassingen van Rhucin goedgekeurd te krijgen, zoals afstotingsverschijnselen bij orgaantransplantaties, kunnen aandeelhouders meer van hun verliezen terugverdienen.

Lees ook:

Aandeelhouders Pharming zien flinke verwatering op zich af komen 15 maart 2010
Bodem geldkist Pharming komt in zicht 18 februari 2010
Pharming verliest meer in derde kwartaal; baten schuiven door naar laatste kwart 16 oktober 2009
Pharming doet nieuwe poging om Rhucin op de markt te krijgen 3 september 2009
Onderzoek voor registratie Rhucin drijft verlies Pharming op 17 juli 2009
Benarde situatie dreigt voor Pharming 14 februari 2009

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/A...

diederique
0
19.02.2007:

....Francis Pinto voorspelde bij die gelegenheid vorig jaar februari voor het eerst een positieve operationele kasstroom voor het bedrijf. De eerste inkomsten uit de Rhucin-verkoop en licentie-inkomsten zouden moeten opwegen tegen de operationele kosten......

new.profnews.nl/852910/pharming-verwa...
voda
0
Tja, deze mag natuurlijk ook niet ontbreken in jullie collectie. :-)

www.iex.nl/Forum/Topic/1291122/Pharmi...
PS:

Op 5 maart 2013 was er de beroemde Reverse Split.

10 oude aandelen voor 1 nieuwe. De koers ging daardoor met een factor 10 omhoog. (netto geen inleveren dus).

PPS:

De koers voor de laatste handelsdag, van de RS stond toen op 1.4 cent.
Start koers dus op 5 maart 2013 14 cent.

Ruconest goedkeuring in Europa was al een feit, omzet tot nu toe zwaar teleurstellend. Waarom zou USA méér opleveren?

Hoe dan ook, na goedkeuring in de USA is de koers alleen maar gedaald.
Dat is een feit!
diederique
1
en 26.3.2005 een prachtig sprookje........

lees en huiver..

Vals-Singhend Pharming

De opname in een bepaalde index wordt vaak door de nieuwsdiensten opgepakt om een interview af te nemen of om een bepaalde reactie te vragen. Zo spreekt Dow Jones rond 16.00 uur met Samir Singh de vice-president en managing director van Pharming in de VS.

Als een donderslag bij heldere hemel vertelt deze meneer doodleuk: “Alleen in een best case scenario kunnen we de C1-remmer nog dit jaar naar de markt brengen.” Wat is dit? Is er in een zo korte tijd zoveel veranderd en wordt dit op een dergelijke manier naar buiten gebracht? Pharming staat erom bekend dat het vaak met berichten tijdens beurs komt wat al een zeer slechte keuze is, maar dit slaat echt alles.

Dit bericht brengt het aandeel in een vrije val donderdag met een low van 3,28 euro. Wij kunnen niet begrijpen hoe een verantwoordelijk persoon zo ongelukkig kan zijn in zijn woordkeuze en deze persoon is niet eens de eindverantwoordelijke maar verantwoordelijk voor de VS en niet Europa.

Mocht dit bericht ook echt op waarheid berusten dan had dit alleen al in een officieel persbericht moeten gebeuren en tijdens een handelsonderbreking. Met deze ene zin heeft het vertrouwen van de belegger in Pharming een zeer flinke deuk opgelopen. Weet Pharming deze schade nog te beperken door met een toelichting dinsdag te komen? Wij willen in ieder geval de heer Singh met dit valszingen de (paas)eikel van de week uitreiken of is het beter om hem nu vlak voor pasen een zachtgekookt ei uit te reiken?

www.vermogensvisie.nl/mijn-visie/2160...

voda
1
Hoe vaak hebben we dit gelezen sinds Sijmen aan het roer staat?

Biotechbedrijf wil wijzigingen doorvoeren voor emissie

Aandeelhouders Pharming zien flinke verwatering op zich af komen

15 maart 2010
Emissies gaan door. Na BAM en Wessanen, is nu biotechbedrijf Pharming voorbereidingen aan het treffen om een aandelenuitgifte mogelijk te maken. Daarmee staat beleggers wederom een flinke verwatering te wachten.

Pharming heeft geld nodig om te proberen de belangrijkste troef, het medicijn Rhucin, naar de markt te brengen. Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries sluit niet uit dat zijn bedrijf daarvoor een 'significant' aantal aandelen gaat uitgeven.

Het is voor Pharming momenteel echter praktisch niet mogelijk om een nieuwe emissie te doen. Om hier verandering in te brengen wil het biotechbedrijf een aantal wijzigingen doorvoeren.

Toegestane aandelenkapitaal omhoog
Zo wil Pharming het toegestane aandelenkapitaal van 200 miljoen aandelen, verdubbelen naar 400 miljoen aandelen. Het bedrijf heeft momenteel 154,5 miljoen van de toegestane 200 miljoen aandelen uitstaan.

Een meerderheid van de overige 45,5 miljoen aandelen is gereserveerd voor een mogelijke conversie van de uitstaande obligaties van in totaal 18,4 miljoen euro, waardoor er vrijwel geen ruimte is voor een extra uitgfite.

Nominale waarde omlaag
Pharming kan bovendien geen aandelen uitgeven omdat de koers van het bedrijf momenteel onder de nominale waarde van 0,50 euro noteert.

Daarom wil De Vries de nominale waarde van de aandelen verlagen van 0,50 euro naar 0,04 euro. Met een verlaging van de nominale waarde is een aandelenuitgifte wel mogelijk.

Flinke verwatering
De plannen van Pharming betekenen bij doorgang voor aandeelhouders wederom een flinke verwatering. Afgelopen jaar vond ook al een behoorlijke verwatering plaats om een converteerbare schuld af te kunnen lossen en geld bij investeerders los te krijgen.

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

========================================================================

Let wel op! Dit was voor de Reverse Split.

Voor de RS was het aandelen aantal tot meer dan 3 miljard stuks opgelopen.

Na de RS zitten we nu weer op ruim 400 miljoen. En er hangen weer 100 miljoen in de lucht om "gelanceerd" te worden. (wel goedgekeurd tijdens Algemene Vergadering van de aandeelhouders) (AVA)

Zo maar wat informatie voor de nieuwkomers hoor.
diederique
0
6.2.2006

Pharming duwt poort naar VS verder open

.... “De inkomsten uit de verkoop van de C1-remmer en de licentie-inkomsten zullen opwegen tegen de operationele kosten”, aldus bestuursvoorzitter Francis Pinto afgelopen zaterdag in Het Financieel Dagblad.....

www.beleggersbelangen.nl/opinie/artik...
voda
0
De overdracht van Pinto naar Sijmen de Vries:

De voorzitter stelt het eerste agendapunt aan de orde; de samenstelling van het bestuur.
De voorzitter deelt mede dat de heer Pinto per heden zal terugtreden als CEO van Pharming en dat Pharming voornemens is de heer Sijmen de Vries tot zijn opvolger te benoemen. De voorzitter geeft het woord aan de heer Pinto.
De heer Pinto vertelt dat hij zeven jaar bij Pharming heeft gewerkt en per heden zal terugtreden als CEO. Ondanks het feit dat hij vorig jaar 65 jaar geworden is, wilde hij Pharming niet verlaten voordat er een geschikte opvolger was gevonden. De heer Pinto acht zijn opvolger, de heer De Vries, gezien zijn nationale en internationale staat van dienst, zeer geschikt voor de functie van CEO. Hij is zowel een medicus als een ondernemer. De heer Pinto geeft aan dat hij de komende zes maanden nog zal aanblijven bij Pharming om de heer De Vries te begeleiden, zo mogelijk de financiële positie van Pharming te versterken en de belangen van de aandeelhouders te dienen.

ETC.

www.pharming.com/downloads/090406_min...
diederique
0
wat?

Pharming Announces GRAS Filing On Human Lactoferrin

Dec 28, 2005

"Pharming is pleased with the progress on the development of hLF," said Dr. Francis Pinto, CEO of Pharming.

"The Company is in a strong position to execute commercial agreements and is ready for a new phase of rapid corporate growth."

newhope360.com/supply-news-amp-analys...
.....
diederique
0
13.6.2003 DSM ?.......

Overigens, hoe groot is het belang in Pharming nu van Pinto en Singh ?...

Pharming Signs Manufacturing Agreement

“Pharming is excited to be working with DSM, a market leader in the manufacturing of therapeutic proteins,' said Dr. Francis Pinto, Chief Executive Officer of Pharming.

'Through the agreement with DSM Biologics we are now in a strong position to further the commercial development of recombinant human C1 inhibitor for Hereditary Angioedema.'

www.cmocro.com/news_detail/Pharming+S...
voda
0
Hierbij een 15-jaars grafiek van Pharming (ook voor andere aandelen)

En de grafiek instelling veranderen!

De koers van voor RS was meer dan 30 euro per aandeel!!! (Na RS meer dan 300 euro gecorrigeerd). Vandaar de hoogste koers van meer dan 300 euro in de grafiek)

www.beursgorilla.nl/fonds-informatie.... Group&cat=grafieken&symbol=&instrumentcode=96535&subcat=3

Kies de tab, grafieken, en stel dan bij perioden, het jaartal in.
diederique
0
...Rhucin treats hereditary angioedema, characterised by acute attacks of painful swelling of the skin, intestine, mouth and throat.

Pharming has said the drug could generate annual sales of up to 600 million euros ($879 million) in the U.S. and Europe..

www.finanznachrichten.de/nachrichten-...

diederique
0
and the soap goes on and on...

18.11.2008

Pharming and Aslan Group sign License Agreement for Lactoferrin

.....Aslan will pay license fees to Pharming totalling € 20 million over

the next three years of which a substantial part is expected to

become due in 2009. During the 10-year term of the agreement Aslan

will also pay royalties to Pharming based on net sales.

www.euroinvestor.com/news/2008/11/18/...

diederique
0
hoogmoed ?....

10 jaar geleden..

Pharming, waar momenteel 45 mensen werken, verwacht in de tweede helft van volgend jaar het medicijn op de Europese markt te introduceren. In de Verenigde Staten, waar het vanochtend goedkeuring kreeg van de voedings- en geneesmiddelenautoriteit FDA om de laatste klinische testfases in te gaan, staat marktintroductie gepland voor 2006, "wellicht eerder", aldus Pinto.

Daarmee vaart Pharming een andere koers dan de meeste Europese biobedrijven, die de lancering van hun medicijnen vaak eerst in de VS plannen en later in West-Europa op de marekt brengen.

"Het grootste potentieel zit echter in de Verenigde Staten," benadrukt Pinto.

www.audiforum.nl/forum/huiskamer/offt...
diederique
0
historisch verhaaltje....

Wanneer denkt u dat u de Amerikaanse markt kunt betreden?

Het precieze moment van het betreden van de Amerikaanse markt is van veel omstandigheden afhankelijk en valt nu nog niet exact aan te geven. De huidige verwachting is in de tweede helft van 2008.

Hoe ziet u de toekomstige waardeontwikkeling van Pharming?

Op de korte termijn zal de waarde van Pharming vooral bepaald worden door nieuws over goedkeuringen en de ontwikkeling van de HAE-markt (het eerste afzetgebied voor Rhucin). Snel daarna zal de nog veel grotere markt van transplantatie worden betreden, welke ongetwijfeld veel waarde zal opleveren.
Niet lang daarna zal Pharming de markt van ouderdomsziekten gaan ontwikkelen welke momenteel veruit de grootste markt is in de medische wereld met een dringende behoefte aan nieuwe producten. Op dat moment zal Pharming bij gebleken succes hopelijk zeer grote stappen in haar waardeontwikkeling hebben gemaakt.

www.beursblik.nl/columns/community-ca...
voda
0
Ik krijg er weer zin in om nog een aantal andere sterke Pinto verhalen erbij te zetten. Laat ik het maar niet doen, voordat dadelijk de massale aanval naar mijn richting gaat.

Hartelijk dank voor het openen van deze draad en "toevoer" van gegevens.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.927.541
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront